POI - Synchronizacja

• 785 Odpowiedzi
  • 99477 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #420 dnia: Marzec 31, 2005, 13:20:29 »
Z tą różnicą, że w Krakowie są słupki a w Wwie rozstawiają fotoradary przenośne - trzeba więc na delikwenta trafić. Kilka mam już z Wwy w bazie - niedługo dodam.

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #421 dnia: Marzec 31, 2005, 14:25:06 »
Cytat: MaDuch
A co zrobisz, jak zmienią na danym odcinku ograniczenie prędkości?? W końcu jak Jadzia da znać o radarze to zawsze można popatrzeć na drogę i zorientować się z czego ostrzeżenie może wynikać i za jakim znakiem lub "przepisem" chłopaki się czają.

To chyba jeszcze gorszy pomysł od podziału na rodzaje radarów.

Ta propozycja, to tylko próba sensownego wykorzystania funkcji Automapy 'Ostrzegaj od prędkości'. Przy braku takiego podziału radarów/fotoradarów/suszarek jest ona moim zdaniem bezużyteczna.

--
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #422 dnia: Marzec 31, 2005, 14:42:55 »
Moj imienniku :) O ile dobrze zrozumialem to funkcja "ostrzegaj od predkosci" zostala wprowadzona w celu takim bys np stojac w polu obok jakiegos fotoradaru nie otrzymywal regularnie informacji ze zaraz przechwyci Cie policja :) Funkcja ta istotna jest np w korkach lub jesli miotasz sie po osiedlu obok ktorego jest fotoradarek wowczas ustawiasz zeby AM marudzila o nich przy predkosci np 20 lub wiecej

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #423 dnia: Marzec 31, 2005, 15:24:58 »
Robert, to powiedz, po co autorzy AM dali wybór prędkości od 5 do 130 km/h?

--
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #424 dnia: Marzec 31, 2005, 16:01:58 »
Słuchajcie, mam pytanko: dziś obczaiłem trasę Białystok - Kuźnica Białostocka i napotkałem na 2 nowe fotoradary i pare stacji Orlenu. Pozaznaczałem je. Domyślnie mam wgrany plik update.uam ze strony mobilne.net.

Co mam zrobić po kolei, żeby dodać te nowe PU do bazy? Czy najpierw mam zapisać je do pliku a później synchronizować na stronie czy mogę od razu synchronizować bo dodając PU automatycznie wrzuca je do domyślnie wczytanego pliku? Wiecie o co mi biega?

*

Offline Sako

• *
  • 56
    • http://ampoisync.infinity.waw.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #425 dnia: Marzec 31, 2005, 16:22:35 »
Jesli chodzi o http://fotoradary.daj.pl/ to masa punktow z tej stronki to nie fotoradary, tylko miejsca gdzie lubia stac z suszarka ... maja wiekszy balagan niz my :)

Cytat: knoxville
Co mam zrobić po kolei, żeby dodać te nowe PU do bazy? Czy najpierw mam zapisać je do pliku a później synchronizować na stronie czy mogę od razu synchronizować bo dodając PU automatycznie wrzuca je do domyślnie wczytanego pliku? Wiecie o co mi biega?

1. Musisz miec w ulubionych kategorie, do ktorych chcesz dodac punkty.
2. Przeprowadzasz synchronizacje i punkty zostaja automatycznie dodane do bazy na stronie.

to jedna z mozliwych metod, chyba najprostrza :)

*

Offline knoxville

• 260
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #426 dnia: Marzec 31, 2005, 16:30:42 »
Nie, nie chodzi o tą stronę. Trasa obczajona organoleptycznie ;)

A to czego nie wiem: który plik mam przenieść na mobilne.net z AM?

Ostatnio pobrałem plik kategorii Ulubione, zajmuje on 1.4MB i nazywa się update.uam. Jest on domyślnie wczytany w AM i pokazuje to co ma pokazywać. Dziś dodałem pare PU i nie wiem co robić żeby to przenieść - czy dać opcje ZAPISZ JAKO... i dopiero wtedy on doda te nowe PU do pliku i wtedy robie Synchronizację czy może od razu po dodaniu PU moge już wysyłać ten plik bez żadnych ZAPISZ JAKO...

[Dodano: 2005-03-31 16:53:32]
No udało się dodać tylko nie wiem czemu do cholery dodało je do kategorii SUSZARKI skoro u mnie funkcjonowały w kategorii RADARY a są to FOTORADARY STACJONARNE...

Nic już nie kumam...

[Dodano: 2005-03-31 17:48:10]
Aha, przy okazji zauważyłem, że w niektórych punktach są 3 ikonki w jednym punkcie - np. w miejscu gdzie stoi fotoradar jest ikonka Suszark, ikonka Fotoradaru i ikonka Radaru... 3 ikonki nałożone na siebie. Problem chyba tkwi w kategoryzacji danego punktu.

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #427 dnia: Marzec 31, 2005, 18:39:19 »
Cytat: knoxville
Nie, nie chodzi o tą stronę. Trasa obczajona organoleptycznie ;)

A to czego nie wiem: który plik mam przenieść na mobilne.net z AM?

Ostatnio pobrałem plik kategorii Ulubione, zajmuje on 1.4MB i nazywa się update.uam. Jest on domyślnie wczytany w AM i pokazuje to co ma pokazywać. Dziś dodałem pare PU i nie wiem co robić żeby to przenieść - czy dać opcje ZAPISZ JAKO... i dopiero wtedy on doda te nowe PU do pliku i wtedy robie Synchronizację czy może od razu po dodaniu PU moge już wysyłać ten plik bez żadnych ZAPISZ JAKO...

[Dodano: 2005-03-31 16:53:32]
No udało się dodać tylko nie wiem czemu do cholery dodało je do kategorii SUSZARKI skoro u mnie funkcjonowały w kategorii RADARY a są to FOTORADARY STACJONARNE...

Nic już nie kumam...

[Dodano: 2005-03-31 17:48:10]
Aha, przy okazji zauważyłem, że w niektórych punktach są 3 ikonki w jednym punkcie - np. w miejscu gdzie stoi fotoradar jest ikonka Suszark, ikonka Fotoradaru i ikonka Radaru... 3 ikonki nałożone na siebie. Problem chyba tkwi w kategoryzacji danego punktu.

A ja dopiero teraz zakumalem!

Pod jaką nazwą masz fotoradary w pliku?
Myślę, że jako Radary (zaciągnięte z PDAClub-Download).

Dodatkowo w katalogu ulubionych pewnie masz suszarki
zdefiniowane pod nazwą Radary.

Co więc synchronziacja zrobi? Porówna kategorię w pliku Radary z kategorią Radary w katalogu (czyli Suszarkami !!).

Myślę, że potrzebujesz poprawić wpis w swojej ulubionej kategorii.

*

Offline knoxville

• 260
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #428 dnia: Marzec 31, 2005, 18:44:00 »
Podumam... narazie dopiero wszystkiego się uczę. Kategorię RADARY zmieniłem na FOTORADARY, ale wszystko zassałem z mobilne.net a nie z PDAclub

Rawco, mam nadzieje, że to nie problem - dodałem nową kategorie 'Centrum handlowe' (narazie 8 punktów) i 2 ikonki (Centrum handlowe i Fotoradary przenośne)

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #429 dnia: Marzec 31, 2005, 19:45:55 »
Witm,

dostanę białej gorączki - od 2 dni walczę z synchronizacją.
Zaczęło się od "czyszczenia" mojego pliku wg. zaleceń Rawca, efekt - moja kategoria (CU) zmieniła się w bankomaty, w większości z opisem "minimal". Usunąłem ją nie mogąc zidentyfikować pojedynczych miejsc i zbudowałem od nowa tym razem z dokadnymi opisami. Dodałem na nowo do katalogu, eksportuje sobie cały plik z ulubionymi POI i po synchronizacji (pełnej) zżera mi od kilkudziesięciu do 3000 wpisów zostawiając kilkaset (ostatnio same radary).
Czy wiecie może osochozi ????? :):):)
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #430 dnia: Marzec 31, 2005, 19:54:01 »
No ja dzisiaj zrobilem rosje w swoich punktach po tym jak po wgraniu pliku pozostaly mi tylko biedronki a po kolejnym wgraniu (z kopi bezpieczenstwa) tylko stacje paliw w ilosci sztuk 17 o ile dobrze pamietam....

Mowiac krotko usunalem pliki z moimi punktami, te ktore mialem "prywatne" nanioslem recznie a reszte dociagnalem korzystajac z ulubionych. odrazu zrobil sie porzadek poszlo wiele duplikatow (zwlaszcza roznych typow radarow blisko siebie)

Teraz wydaje sie ze wszystko jest w porzadku

*

Offline may

• 2541
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #431 dnia: Marzec 31, 2005, 20:03:36 »
Problem w tym że każda synchronizacja z AMPOIsync wywala większość punktów jakie mam w pliku, teraz dodatkowo widzę że "Wyślij moje" nic nie wysyła do katalogu. Ja już nie mam siły :(:(

*

Offline knoxville

• 260
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #432 dnia: Marzec 31, 2005, 20:07:18 »
No dzień dobry. Mam to samo. Chciałem wysłac przez AMPOI swoje nowo dodane punkty, to nie dość, że nie dodał nic to jeszcze pousuwał większość. Z pliku 1.17MB zrobiło się 345KB...

*

Offline may

• 2541
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #433 dnia: Marzec 31, 2005, 20:10:10 »
"Synchronizacja zakończona,pobrano -3146 nowych punktów" PIĘKNIE !!! zostało mi 161 szt.
Czyli to co wklepałem właśnie w pocie czoła poszło się paść...........

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #434 dnia: Marzec 31, 2005, 20:50:23 »
Jak zwykle ten sam blad: przepeplnienie tabeli tymczasowej na serwisie... wyczyscilem, ale mam tego juz dosyc - biore sie za napisanie tego w inny sposob. mam nadzieje, ze mnie nie zwolnia z roboty za opier...anie sie od obowiazkow pracy sluzbowej.
firmo wybacz! Sa wazniejsze sprawy od Ciebie :p

[Dodano: 2005-03-31 20:56:21]
Wybaczcie koledzy za brak nowych funkcji w serwisie, ale przy równoczesnym nawale pracy służbowej, nie nadążam nawet z poprawianiem błędów serwisu poi.mobilne.net.

*

Offline may

• 2541
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #435 dnia: Marzec 31, 2005, 21:13:58 »
DZIAŁA !!!
Wielkie Dzięki :):):)

[Dodano: 2005-03-31 21:57:44]
NO NIE - po synchronizacji - wszystkie punkty CU u mnie jak jeden cmieniły sie na Jaworzno - Stadnina koni

*

Offline knoxville

• 260
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #436 dnia: Kwiecień 01, 2005, 00:30:21 »
Powolutku zaczynam chwytać co i jak, ale jeszcze nie do końca - chciałbym dodać jeszcze pare punktów do bazy. Zaznaczam je w AM i chcę je wysłać na mobilne.net przy pomocy AMPOISync... daję opcję 'wyślij moje'. Wysyła, wszystko ok... ale ich nie ma na stronie. A czasem kasuje mi większość PU z pliku. Jak mam to zrobić bezboleśnie?

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #437 dnia: Kwiecień 01, 2005, 10:37:30 »
Czy Ktoś mógłby ostatecznie odpowiedzieć, czy już działa czy nie?
Chciałbym pobrać punkty i nie narobić sobie i na stronie zamieszania.

[Dodano: 2005-04-01 13:35:44]
Już wiem, nie jest dobrze.

*

Offline Sako

• *
  • 56
    • http://ampoisync.infinity.waw.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #438 dnia: Kwiecień 01, 2005, 21:12:17 »
Cytat: IgaB
Już wiem, nie jest dobrze.

Caly czas trwaja prace majace na celu usuniecie problemow, jednak nie jest to takie proste i same ograniczenia obecnego serwera mocno to utrudniaja. Caly czas jednak trwaja prace, wiec prosimy o odrobine cierpliwosci (Rawco poswieca caly swoj wolny czas, dzieki Rawco :).

W przypadku synchronizacji przez AMPOISync, jesli zobaczycie, ze serwer nie podal poprawnie wynikow synchronizacji, kopia pliku uam jest tworzona automatycznie podczas synchronizacji i ma rozszerzenie .old, wiec mozna w prosty sposob przywrocic plik uam posiadany przed synchronizacja.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #439 dnia: Kwiecień 02, 2005, 08:12:17 »
Witam,

przed chwilą przejrzałem wszystkie kategorie i mam propozycję nowej "miejsca niebezpieczne". Mieszkam w poblizu takowego. Nie jest w żaden sposób oznakowane, a jesienią nie ma tygodnia by ktoś z drogi nie wyleciał. Że nie ma ofiar to chyba tylko dlatego, że wokół pola i nie ma drzew. Niestety, znam tylko 1 takie miejsce, więc kategorii nie założe. Jesli ktoś zna więcej, chetnie podeślę współrzędne.

Pzdr.

*

Offline irwi

• 33
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #440 dnia: Kwiecień 02, 2005, 18:45:30 »
Cytat: MirChud
Witam,

przed chwilą przejrzałem wszystkie kategorie i mam propozycję nowej "miejsca niebezpieczne". Mieszkam w poblizu takowego. Nie jest w żaden sposób oznakowane, a jesienią nie ma tygodnia by ktoś z drogi nie wyleciał. Że nie ma ofiar to chyba tylko dlatego, że wokół pola i nie ma drzew. Niestety, znam tylko 1 takie miejsce, więc kategorii nie założe. Jesli ktoś zna więcej, chetnie podeślę współrzędne.

Pzdr.

wydaje mnie się, że w AM jest kategoria Czarny Punkt, która chyba idealnie się do tego nadaje.....

*

Offline Rob

• 22
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #441 dnia: Kwiecień 02, 2005, 20:32:58 »
Witam wszystkich.
Pytanie do kolegów z serwisu poi.mobilne.net dotyczące sprzętu (cyt. "same ograniczenia obecnego serwera mocno to utrudniaja"). Czy rozwiązaniem problemów byłaby zrzutka na sprzęt. Jest nas wielu, jeśli każdy coś wysupła powinna uzbierać się jakaś kasa. Ja deklaruje pierwszą wspłatę. Jeśli jesteście zainteresowani proszę o numer konta.

Pozdrawiam
Robert Malczewski

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #442 dnia: Kwiecień 02, 2005, 20:41:25 »
Cytat: irwi
Cytat: MirChud
Witam,

Pzdr.

wydaje mnie się, że w AM jest kategoria Czarny Punkt, która chyba idealnie się do tego nadaje.....

No tak, tylko nie jest to "czarny punkt" więc informacja ta byłaby błędna, a dość innych, przypadkowych błędów mamy w bazie, żeby jeszcze je świadomie popełniać.

A co, Wy nie znacie takich miejsc?

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #443 dnia: Kwiecień 04, 2005, 08:48:37 »
A ja chciałbym zapytać, dlaczego niektórzy usilnie w kategorii Suszarki umieszczają patrole policji, które wlepiają mandaty, dla osób :
- skręcających w lewo lub w prawo na zakazach
- wyprzedzających w miejscach do tego niedozwolonych etc....

dodatkowo wpisują te informacje jako Opis punktu !!!

Ja rozumiem, że niektórzy muszą posiadać takie informacje, ale w przypadku uruchomienia opcji Ostzegania przez AM naprawdę nie widzi mi się, by co skrzyżowanie wysłuchiwać AM o punkcie np.: RADAR, gdzie mogę liczyć jedynie na mandat za skręt w lewo  i to przy każdej PRĘDKOŚCI ...

mam prośbę by się opanować !!! jeżeli ktoś chce mieć takie punkty to niech je usunie z tej kategorii i stworzy sobie nową, np.: POLICJA !!!!

pzdr
remek

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #444 dnia: Kwiecień 04, 2005, 09:49:31 »
Dlatego na trochę innym forum trwa dyskusja na temat uporządkowania kategorii POI. :)

Polecam Regulamin forum !!

*

Offline knoxville

• 260
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #445 dnia: Kwiecień 04, 2005, 10:14:40 »
Celna uwaga. Jak każdy będzie wrzucał co popadnie, to w końcu dojdzie do tego, że przestaniesz zwracać uwagę na ostrzeżenia bo będą generowane co pareset metrów. Ja powrzucałem tam punkty, gdzie czasami widze patrol TYLKO z suszarką. Cwanaki ustawiają sie na końcu długich prostych, przez co ktoś kto nie ma antyradaru wzorowo na nich wjedzie.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #446 dnia: Kwiecień 04, 2005, 12:14:15 »
Zgłaszam swojego babola:
dodałem (przez synchro z bazą) w kategorii Tesco punkt w Szczecinie, w CH Galaxy, Al. Wyzwolenia 18/20.
Oczywiście, mieści się tam Geant (jest w bazie POI), a nie Tesco.
Proszę o usunięcie tego punktu. Sorry...

*

Offline _Marcin_S_

• *
  • 92
  • Sprzęt: Asus p535 / 716 / HTC HD2
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #447 dnia: Kwiecień 04, 2005, 22:50:42 »
czyli jesli wczoraj wklepalemjeden euronet na stacji bp a dzis mi sie zmienił opis na carefour to jest oki isamo sie poprawi czy musze to poprawic ja sam i jak tak to kiedy cz teraz czy pozniej ??

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #448 dnia: Kwiecień 04, 2005, 23:10:21 »
Ponieważ jesteś autorem punktu możesz poprawić jego opis. Dodatkowo może to uczynić założyciel kategorii.

W tej chwili trapią nas spore problemy, które wynikają między innymi z problemów z serwerem. Zachęcam wszystkich do backupowania plików UAM z oryginalnymi opisami punktów, które po synchronizacji mogą ulec całkowitemu pomieszaniu (opisy, priorytety, wyświetlanie na mapie).

Do czasu usunięcia wszelkich usterek proponuję ograniczyć lub zaprzestać synchronizacji (wysyłania i pobierania)

Przepraszamy za kłopoty.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #449 dnia: Kwiecień 05, 2005, 16:07:22 »
jestem autorem kategorii LukasBank. Ktos dopisal nowe punkty nie zwiazane z ta kategoria. Czy ja moge je usunac? Jesli tak, to w jaki sposob?