POI - Synchronizacja

• 785 Odpowiedzi
  • 99363 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #270 dnia: Luty 24, 2005, 11:09:42 »
probowalem, tak samo.

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #271 dnia: Luty 24, 2005, 14:29:59 »
Kto tam znowu robi bałagan z tymi Mazurami? Pomysł z pięcioma punktami potrzebnymi do utworzenia kategorii to dobry pomysł ale to wcale nie przeszkadza innym zaśmiecać katalogu. Wydaje mi się że należy zrobić tak: ktoś tworzy nową kategorie, dadaje i czeka, a kategoria na stronie pojawi się dopiero po autoryzacji RaWco, wiem że niekoniecznie musi mieć czas na siedzenie i śledzenie co kto dodaje ale to chyba będzie mniej roboty niż ręczne sprzątanie. Ja tak mam na swojej stronie z komentarzami, lubie piszą róźne głupoty ja raz na tydzień zaglądam do panelu i czytam jeśli komentarz jest ok, zatwierdzam jeśli obraźliwy czy coś nie tak wyrzucam a strona wygląda cały czas ok.

*

Offline ryba850

• 29
  • Asus 696, Samsung Omnia, NavRoad; Automapa, I-GO
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #272 dnia: Luty 24, 2005, 15:39:34 »
Witam,
najpierw podziękowania dla autorów nowego serwisu za całą wielką robotę w niego włożoną (za wskazaniem na Wielkiego Rawco).Teraz małe spostrzeżenia:
1)zauważyłem różnice w ilości punktów pokazanych w katalogu publicznym i ich rzeczywistej ilości np "AM- byki" 8 a są 2, "Żużel" 28 jest 7 myślę, że jest tego więcej
2) nie udało mi się uzupełnić opisów dodanych przeze mnie wcześniej punktów a taka opcja jest przydatna (dopisać ew. telefon, ceny itp)
pozdrawiam wszystkich Automapowiczów

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #273 dnia: Luty 24, 2005, 16:59:01 »
Nie bardzo wiem w czym macie problem? dodalem do kategorii "aerokluby" 4 lotniska , wszystko przeglo sprawnie i bezproblemowo: stronka dziala,
ponadto po zainstalowaniu AMPOISync wszystko  korbi i smiga ze az milo:)
Faktycznie zaznaczanie priorytetu i wyswietl. w poprzedniej wersji bylo wygodniejsze ale do obecnej tez mozna sie przyzwyczaic, RAW tak trzymaj:)
Pozdrawiam

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #274 dnia: Luty 24, 2005, 20:43:21 »
Chyba jej przerwa techniczna nie pomogła. Strona główna otwiera się strasznie długo i poza nagłówkiem i lewym paskiem nic niema, inne zakładki nie działają.

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #275 dnia: Luty 24, 2005, 21:09:08 »
Cytat: cichy
Chyba jej przerwa techniczna nie pomogła. Strona główna otwiera się strasznie długo i poza nagłówkiem i lewym paskiem nic niema, inne zakładki nie działają.
Tez to zauwazylem i przyznaje, ze takiego obciazenia to nie przewidzialem. Ale zaraz cos z tym zrobie.

*

Offline Troll

• **
  • 214
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #276 dnia: Luty 24, 2005, 21:22:11 »
Rawco czy jest szansa na możliwość ręcznego dodawania punktów do bazy jeżeli tak to możesz podać przybliżony termin??
W związku z problemami w przeprowadzaniu synchronizacji wolałbym dodać swoje punkty ręcznie i pobrać tylko nowe

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #277 dnia: Luty 25, 2005, 08:40:14 »
wykasowalem w AM wszystkie dotychczas pobierane punkty. Zostawilem tylko swoje. Na stronie mobilne.net zaznaczylem ulubionych 11 kategorii. Uruchomilem program AMPOISync i pobralo mi tylko 7 punktow z roznych kategorii, a sam Orlen ma przeciez ponad 300. czy cos robie zle?

Ruszyla synchronizacja przez www (tak jak dawniej), ale...
po synchronizacji, kiedy wrzucilem swoje punkty do katalogu i otrzymalem plik wynikowy nie moge go pobrac. Plik UAM probuje sie zapisac jako plik.php a ZIP jako plik tekstowy.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #278 dnia: Luty 25, 2005, 08:51:08 »
Potwierdzam,
Do pliku zawierającego 4 punkty prywatne AMPOISync 'Pobierz Nowe' dodał tylko 2 punkty.
W ulubionych na serwerze mam zaznaczone 4 kategorie.
W opcji 'Pobierz Nowe' nie porównuje zawartości pliku tylko datę ostatniej synchronizacji.

Mój plik użytkowy zawiera w sumie 727 punktów więc liczyłem 723 punkty z serwera.

[Dodano: 2005-02-25 09:04:06]
Ten sam plik zawierający 4 prywatne punkty synchronizowałem przez WWW i otrzymałem 651 punktów (w sumie).
Nie dawało mi spokoju dlaczego np. Suszarek jest w bazie 213 a ja dostałem tylko 198. Myślałem, że może usuwanie dubli działa ale pobrałem Suszarki jako nowy, odobny plik a w nim dostałem 213 punktów.
Nie wiem skąd takie różnice.

Faktycznie po synchro nie udało mi się pobrać żadnego typu pliku ani UAM ani ZIP.

[Dodano: 2005-02-25 09:09:40]
Małe sprostowanie, otóż AMPOISYnc pobrał wszystkie 727 punktów z serwera (pełne 4 kategorie + 4 punkty priv). Poprzednio nie zaznaczyłem 'Pobierz Wszystkie', więc pobrał nowe punkty.

Ciekawe skąd różnice w pobieraniu punktów przez AMPOISync i WWW?

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #279 dnia: Luty 25, 2005, 14:36:10 »
Mam pytanie czy działa już obsługa katalogu prywatnego?

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #280 dnia: Luty 27, 2005, 13:02:50 »
Wczoraj postanowiem poeksperymentować i przeprowadzić synchronizację przez WWW ale bezpośrednio z palmtopa.

Odpaliłem PIE.
Bez żadnych problemów udało mi się pobrać plik .uam
Następnie zalogowałem się i wybrałem Synchronizacja.
I tyle. Nie wyświetlił mi się przycisk 'Przeglądaj' więc nie mogłem wskazać pliku. Tym bardziej mnie to zdziwiło bo pojawił sie przycisk Synchronizuj.
Taka sama sytuacja była w przypadku Edycji Pliku.

Czy ktoś tak próbował? Czy taka jest poprostu okrojona funkcjonalność PIE?

Off-topic.
Zainstalowałem najnowsze demo Nyditot Virtual Display 4.04 i z drżeniem rąk i bólem serca naczytawszy się o różnych przypadkach zwisów (kończących się Hard Resetem) odpaliłem i ustawiłem tryb Landscape 640x480 (a w PIE czcionkę ustawiłem na Smallest). Zadziałało i mogłem przeglądać stronę mobilne.net bez przewijania w poziomie. Wszystko malutkie i troche mało czytelne ale bez przewijania.

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #281 dnia: Luty 27, 2005, 13:20:36 »
Cytat: Maap
Wczoraj postanowiem poeksperymentować i przeprowadzić synchronizację przez WWW ale bezpośrednio z palmtopa.

Odpaliłem PIE.
Bez żadnych problemów udało mi się pobrać plik .uam
Następnie zalogowałem się i wybrałem Synchronizacja.
I tyle. Nie wyświetlił mi się przycisk 'Przeglądaj' więc nie mogłem wskazać pliku. Tym bardziej mnie to zdziwiło bo pojawił sie przycisk Synchronizuj.
Taka sama sytuacja była w przypadku Edycji Pliku.

Czy ktoś tak próbował? Czy taka jest poprostu okrojona funkcjonalność PIE?

Niestety, ale wszystkie nakładki na IExplorera w Pockecie, które testowałem, nie umożliwiają Upload plików na serwer. Jedynie NetFront na Pocketa ma taką możliwość, i tylko na nim udaje mi się przeprowadzać synchronizację z poziomu WWW. Jeśli ktoś używa innych aplikacji, które to potrafią, proszę "szybko" o informacje :)

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #282 dnia: Luty 28, 2005, 21:55:19 »
Hm dziwna sprawa, zalogowalem sie i podczas proby synchronizacji po wczytaniu pliku nic sie nie dzieje. Tak jakby serwer wczytal plik i... nic zarowno w zipie jak i w postaci czystej. wielkosc pliku 1,3 mb i w zipie 86 kilo. Ciekawostka jest natomiast fakt ze wyzej wymienione pliki bezproblemowo moge wczytac do "Edytuj swój plik punktów AutoMapy"
w czym moze lezec problemik?

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #283 dnia: Luty 28, 2005, 21:58:46 »
Cytat: Robert de Clair
Hm dziwna sprawa, zalogowalem sie i podczas proby synchronizacji po wczytaniu pliku nic sie nie dzieje. Tak jakby serwer wczytal plik i... nic zarowno w zipie jak i w postaci czystej. wielkosc pliku 1,3 mb i w zipie 86 kilo. Ciekawostka jest natomiast fakt ze wyzej wymienione pliki bezproblemowo moge wczytac do "Edytuj swój plik punktów AutoMapy"
w czym moze lezec problemik?

W działaniu skryptu. Czytaj wcześniej :)

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #284 dnia: Luty 28, 2005, 21:59:49 »
Poczytaj wyżej problem jest znany i Rawco pracuje nad jego rozwiązaniem.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #285 dnia: Luty 28, 2005, 22:11:36 »
Problem "rozwiazalem" na piechote :)
Zrobilem synchronizacje z zaznaczonym "nie pobieraj nowych punktow..." a w druga strone pociagnalem AMPOIsync palmikiem ;)

Wyglada na to ze to najszybsza opcja

w życiu trzeba sobie umiec radzic powiedział baca zawiązując buta dżdżownicą :)

BTW ile czasu dodane punkty uzytkownika czekają na akceptację i umieszczenie w serwisie?

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #286 dnia: Luty 28, 2005, 22:19:41 »
Problem "rozwiazalem" na piechote :)
Zrobilem synchronizacje z zaznaczonym "nie pobieraj nowych punktow..." a w druga strone pociagnalem AMPOIsync palmikiem ;)

Wyglada na to ze to najszybsza opcja

w życiu trzeba sobie umiec radzic powiedział baca zawiązując buta dżdżownicą :)

BTW ile czasu dodane punkty uzytkownika czekają na akceptację i umieszczenie w serwisie?

Nie czekają! Powinny być pobrane od razu.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #287 dnia: Luty 28, 2005, 22:30:53 »
Cytat: rawco

No to albo cos popsulem albo nie są :( wlasnie dodalem 2* tesco (mam na zakladce w punktach dodanych ode mnie) oraz jeden fotoradar. natomiast jak loguje sie zeby sprawdzic to laczna ilosc np tesco - 2 sztuki z czego zadne nie jest ode mnie.

ponizej szot:
http://www.krokmania.com/pliki/luzne_forum/poi.jpg

no i tego co dodalem nie widze w katalogu punktow np jak wchodze na tesco czy fotoradary.

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #288 dnia: Luty 28, 2005, 22:55:58 »
Cytat: rawco

No to albo cos popsulem albo nie są :( wlasnie dodalem 2* tesco (mam na zakladce w punktach dodanych ode mnie) oraz jeden fotoradar. natomiast jak loguje sie zeby sprawdzic to laczna ilosc np tesco - 2 sztuki z czego zadne nie jest ode mnie.

ponizej szot:
http://www.krokmania.com/pliki/luzne_forum/poi.jpg

no i tego co dodalem nie widze w katalogu punktow np jak wchodze na tesco czy fotoradary.

Czy na pewno potwierdziłeś wysłanie punktów do katalogu po synchronizacji? Jeśli tak, to przeprowadź jeszcze raz synchronizację i zobaczy czy ponownie będziesz miał te same punkty w zakładce "Od Ciebie".

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #289 dnia: Marzec 01, 2005, 23:54:30 »
Mam pytanie Rawco co do mapek poglądowych punktów, po przeniesieniu bazy nowe punkty są jako duże zielone kropy to tak ma być czy to jeszcze niedograne?

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #290 dnia: Marzec 02, 2005, 00:09:57 »
Mam pytanie Rawco co do mapek poglądowych punktów, po przeniesieniu bazy nowe punkty są jako duże zielone kropy to tak ma być czy to jeszcze niedograne?
Zielone punkty, to punkty, ktorych teoretycznie nie pobrales jeszcze z serwisu. Innymi slowy, to punkty "nowe". Warunkiem wyswietlania koloru zielonego jest przynaleznosc wybranej kategorii do Ulubionych.

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #291 dnia: Marzec 02, 2005, 01:18:06 »
Oki, juz czaje, bardzo pomysłowe.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #292 dnia: Marzec 02, 2005, 11:48:47 »
Dostępna jest już POMOC w formie FAQ na poi.mobilne.net.

Sugestie, dodatkowe pytania, problemy można zgłaszać na mój adres e-mail dostępny w zakładce WARSZTAT na poi.mobilne.net.

Zapraszam.

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #293 dnia: Marzec 02, 2005, 12:53:36 »
Rawco przeprowadziłem dzisiaj synchro dużego pliku, wysłałem zipem i wszystko przebiegło szybko, prawidłowo, bez zwisów i odświeżania strony, rozumiem że problemy z synchronizacją zostały już rozwiązane? Nikt o tym nie meldował na formum.

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #294 dnia: Marzec 02, 2005, 13:14:41 »
Rawco przeprowadziłem dzisiaj synchro dużego pliku, wysłałem zipem i wszystko przebiegło szybko, prawidłowo, bez zwisów i odświeżania strony, rozumiem że problemy z synchronizacją zostały już rozwiązane? Nikt o tym nie meldował na formum.
Nieco poprawiłem baze danych. Ale nie jest to docelowa szybkość.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #295 dnia: Marzec 02, 2005, 14:04:53 »
Chciałem założyć nowe kategorie ,sieć sklepów Leclec ,Real ,Obi .
W Lublinie są dwa sklepy Leclerc, jeden Real oraz dwa sklepy Obi.
Ze względu na ograniczenia ilości punktów do pięciu przy wpisywaniu nowych kategorii ,nie można ich dopisac.
Nie chcę odnosić się do innych miast gdzie są te sklepy ,wolę zostawić tą frajdę innym.
Czy wyznaczenie poziomu punktów na minimum pięć przy nowych kategoriach  nie stanowi zbyt wysokiego pułapu i czy w pewien sposób
sztucznie nie ogranicza to powstawania nowych kategorii ?

pozdrawiam
Robert

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #296 dnia: Marzec 02, 2005, 14:38:59 »
Utwórz taką kategorię najpierw u siebie, dodaj sklepy jakie są w Lublinie. Jak będziesz w innych miastach w Polsce dodasz następne lub dodaj inne po dokładnym adresie i jak będziesz miał 5 to dodasz do katalogu. Takie ograniczenie do 5 punktów powstało właśnie na życzenia użytkowników aby nie powstawały setki kategorii z jednym, dwoma punktami.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #297 dnia: Marzec 05, 2005, 16:18:49 »
Witam,

jak dodać do kategorii np. Hotele dwa ustalone, nowe punkty ??

Pozdrawiam,
may
chodzi oczywiście o serwis - poi.mobilne.net
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #298 dnia: Marzec 05, 2005, 16:32:59 »
Cytat: may
Witam,
jak dodać do kategorii np. Hotele dwa ustalone, nowe punkty ??

1. Dodaj je w swojej AutoMapie w kategorii Hotele (Nie Hotel!!!)
2. Zaloguj sie w serwisie
3. Dodaj Hotele do swoich ulubionych kategorii
4. Synchronizuj swój plik z serwisem

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #299 dnia: Marzec 06, 2005, 12:34:48 »
Komunikuje, że Synchronizacja osiągnęła już prędkość świetlną. W porównaniu z pierwowzorem (60 sekund) działa ponad 10-razy szybciej (od 4 sekund). Wyniki prędkości podaję dla pliku UAM wielkości 700kB.
Zapraszam do testów.

[Dodano: 2005-03-06 12:42:13]
SAKO przygotował nową wersję AMPOISync wzbogaconą o grafikę stworzoną przez Marcela (Maxa). Można ją pobrać ze strony Mobilne.net http://poi.mobilne.net/download/ampoisync-1.0-setup.exe