...Widze, ze nie wszyscy kumaja o co chodzi w Bazie danych o do czego sluzy.
Sugerujesz coś może? Żeby unaocznić Ci problem to powiem tylko tyle, że sklepów spożywczych są setki tysięcy (sensowność ich istnienia w bazie pozostawiam pod rozwagę) a plik z nimi może ważyć wiele MB. Wpłynie to znacznie na szybkość działania Twojej AM.
Ale jak widać, niektórzy żyją w wyimaginowanym świecie teorii, który nie pozwala im być pragmatykami. No cóż...
Ale moze nabeda te wiedze z doswiadczeniem.
Czego i Tobie życzę. Więcej pragmatyzmu.
jesli chodzi o weryfikacje to wlasciwie nie ma problemu bo Rawco to juz rozwiazal poprzez odrzucanie tych samych punktow w promieniu 50 m.
Gdybyś bardziej uważał wiedziałbyś, że promień wynosi już 100m (docelowo 200m).
Tak wlasnie okreslil zakres swojego odchylenia standardowego do rozkladu Normalnego POI. Nic dodac nic ujac. po to wlasnie sa modele, zeby zrozumiec rzeczywistosc. Co jak widze nie jest takie proste bo wielu kruszy kopie o cos co zostalo rozwiazane.
Dziękujemy za wykład. Ale brakuje jeszcze średniej (położenia punktu) w tym rozkładzie Gaussa. A dlaczego nie ma średniej bo nie można jej ustalić. I nie ustalisz średniej z powodu braku rejestracji wszystkich punktów. Więc jak chcesz weryfikować punkty tą metodą?
Mnie chodzi o jednolity wyglad Bazy i jeszcze jedna weryfikacje. Natomiast skoro sa nazwy i adresy nalezy je uzywac. My tez uzywamy swoich nazwisk a nie numerow Pesel
Jak wspomniałem wyżej nikt Tobie nie broni opisywać każdy punkt z najwiekszą pieczołowitością.
Przy opisywaniu np. Stacji BP weź również pod uwagę ich nazwy np. BP Kapelanka, Młyn itp.
Powodzenia.
Baza i strona jest spoleczna. Nie uwazam, ze nalezy ja w jakis sposob ograniczac. To by bylo najgorsze co by moglo sie zdarzyc.
I znowu nie doczytałeś. Strona jest prywatna tak samo jak baza. Ty jesteś właścicielem jedynie tych punktów, które osobiście wprowadziłeś. Dokonując modyfikacji cudzych punktów bez zgody autora naruszasz jego osobiste prawa autorskie.
Skoro ktos zalozyl taka kategorie widocznie do czegos mu byla potrzebna. Jesli jest Tobie niepotrzebna nie sciagaj jej i tyle. Ta Baza jest dla wszystkich a nie wybranych. Przynajmniej ja tak to rozumie.
Zasadność istnienia kategorii określa właściciel bazy i całe szczęscie bo gdybyśmy się zdali na Twoje rozwiązania kto wie co by się działo. A świat już jest tak skonstruowany, że ktoś wyznacza reguły po to aby inni się do nich stosowali. A jeśli komuś nie pasuje? No cóż ...