POI po lewej stronie.

• 10 Odpowiedzi
  • 2052 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
POI po lewej stronie.
« dnia: Grudzień 17, 2009, 12:01:36 »
Mam pytanie czy u Was, także jest nieaktywna opcja w Ostrzeganiu  " Nie ostrzegaj o POI po lewej na drogach dwukierunkowych " w poprzedniej wersji nie było problemu . Może coś robię nie tak.

*

Offline piona

• 358
  • Sprzęt: Mio Moov
Odp: POI po lewej stronie.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 17, 2009, 12:51:00 »
U mnie jest wszystko OK.
piona

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2009, 14:38:23 »
To pole jest nieaktywne gdy używasz ostrzegania 'w kierunku jazdy', zmien na 'przy trasie' to sie uaktywni.
A z ciekawości, do czego chcesz używac tej funkcji? Chyba nie do ostrzegania o fotoradarach?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2009, 20:29:09 »
Dzięki za podpowiedz.   -  Opcji tej używam właśnie dla  radarów , np na "gierkówce , jak nie mam włączonej tej opcji , to pokazuje mi i ostrzega o radarach zainstalowanych na drugiej jezdni i jest duży jazgot ostrzeżeń.
Jak jest włączona opcja ,  to ostrzega tylko o radarach zainstalowanych dla jezdni którą jadę.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2009, 22:05:57 »
Żebyś się kiedyś nie zdziwił, spotkałem już niejeden radar umieszczony na pasie między jezdniami,
czyli względem każdej jezdni po lewej stronie w kierunku jazdy.
IMHO lepiej o 3 ostrzeżenia za dużo, niż o jedno za mało ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Bilunia

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2009, 02:19:47 »
Żebyś się kiedyś nie zdziwił, spotkałem już niejeden radar umieszczony na pasie między jezdniami,
czyli względem każdej jezdni po lewej stronie w kierunku jazdy.
IMHO lepiej o 3 ostrzeżenia za dużo, niż o jedno za mało ...
:ok: Święta racja.
Jeżeli do tego jeszcze uwzględnić możliwość drobnych błędów we współrzędnych tych punktów, to lepiej mieć zabezpieczone oba kierunki. Chyba, że ktoś ma nadmiar "drobnych"  :wink:

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 18, 2009, 10:39:44 »
Fotoradary umieszczone na środku pasa rozdzielającego jezdnie AM widzi , wystarczy ustawić Max. z lewej na 15m. Nie widzi natomiast radarów umieszczonych na drugiej jezdni po prawej stronie . Przynajmniej tak działało w AM 5.5.  Ale dzięki za zwrócenie na ten problem uwagi , muszę to dokładnie sprawdzić.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 18, 2009, 10:40:34 »
... Jeżeli do tego jeszcze uwzględnić możliwość drobnych błędów we współrzędnych tych punktów, to lepiej mieć zabezpieczone oba kierunki. Chyba, że ktoś ma nadmiar "drobnych"  :wink:
Dokładnie z tych powodów musiałem zwiększyć "odległość z lewej" do 15m.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 18, 2009, 14:37:08 »
Dzięki za podpowiedz.   -  Opcji tej używam właśnie dla  radarów , np na "gierkówce , jak nie mam włączonej tej opcji , to pokazuje mi i ostrzega o radarach zainstalowanych na drugiej jezdni i jest duży jazgot ostrzeżeń.
Jak jest włączona opcja ,  to ostrzega tylko o radarach zainstalowanych dla jezdni którą jadę.
A to dotyczy twojego przypadku? Bo jak dla mnie to wtedy jedziesz _drogą jednokierunkową_ i ta opcja nie zadziała. A dwukierunkowa to droga o jednym pasie i dwóch kierunkach.
Powinno wystarczyć włączenie opcji "Przy trasie", a nie "w promieniu"
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline jachu77

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 18, 2009, 17:51:50 »
Zwróćcie uwagę, że niektóre fotoradary mogą też robić zdjęcia z tyłu pojazdu czyli robią w obie strony i tu nawet motocyklista się nie wywinie. Taki fotoradar stoi w Człuchowie.

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 18, 2009, 19:08:05 »

Dzięki za podpowiedz.   -  Opcji tej używam właśnie dla radarów , np na "gierkówce , jak nie mam włączonej tej opcji , to pokazuje mi i ostrzega o radarach zainstalowanych na drugiej jezdni i jest duży jazgot ostrzeżeń.
[/quote]
A to dotyczy twojego przypadku? Bo jak dla mnie to wtedy jedziesz _drogą jednokierunkową_ i ta opcja nie zadziała. A dwukierunkowa to droga o jednym pasie i dwóch kierunkach.
Powinno wystarczyć włączenie opcji "Przy trasie", a nie "w promieniu"

Pewno masz rację ,ale niepamiętam ile m. miałem włączonych -Max.z lewej , i to mogło dawać ten efekt.