POI czy tylko z miplo?

• 7 Odpowiedzi
  • 1304 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
POI czy tylko z miplo?
« dnia: Sierpień 21, 2009, 09:50:31 »
Czy POI na temat radarow, fotoradarow i policji pobieracie z miplo czy moze korzystacie z serwisow http://poi4am.prv.pl/ (jesli takie cos lamie prawa autorskie itd to prosze moderatora o skasowanie postu lub frag).
Pytam bo jakos nie mam nigdy sily na pobeiranie przez miplo :) Wiem ze to proste ale czasami sie to krzaczy i nie chce mi sie szukac przyczyny.
Z 2 strony w AM jest naprawde malo tych pkt i mozna zaplacic mandacik ;(
Nie wiem ile punktow jest zglaszanych do miplo bo kiedys taki serwis byl darmowy a teraz chyba dla aktualnych subskrybentow AM jest tylko za free. Do kotrych  oczywiscie naleze. Moze sie okazac ze autor serwisu poi4am zbiera te punkty z roznych serwisow i ma wieksza baze niez miplo i stad to pytanie.
Pytam o wasze doswiadczenia w tym temacie bo nie chce odkrywac kola na nowo. Z gory dziekuje za pomoc.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: POI czy tylko z miplo?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2009, 09:57:33 »

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2009, 10:01:11 »
no i wlasnie dlatego pytam aby wybrac optymalne rozwiazanie. Czy ten z PDAClub jest lepszy niz miplo? Bo wiesz alternatyw jest duzo w sieci.

Ten stary serwis mial fajna opcje. Mozna bylo zaznaczyc ze chce tylko pkty z 2-3 regionow. Czy miplo to umozliwia? Zbyt duza ilosc pkt spowalnie jak wiadomo WM.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2009, 10:06:53 »
Na Miplo możesz wybrać dowolne regiony.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2009, 10:12:34 »
Dzieki za info. sprawdzilem masz racje troche inaczej jak kiedys - chyba mniej wygodnie ale nie jest zle.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2009, 10:35:55 »
Fotoradary z Miplo i PDAClub mają tego samego solidnego moderatora,
a fotoradary na Miplo pojawiają się najczęściej już w trakcie stawiania słupów :ok:
Ta stronka poi4am to chyba jakiś żart, co Ty chcesz porównywać?
Dziś są dane aktualizowane ostatni raz 2 tygodnie temu, a na głównej stronie wielki napis:
Po dwumiesięcznej przerwie w aktualizacji strona powraca do normalego funkcjonowania !!!
To tylko marna podróba dla tych, co pożałowali kasy na aktualizację AM, albo w ogóle jadą na piracie ...

A komfort użytkowania?
Owszem miplo czasem się wykrzaczy, ale tylko czasem, a tak w zasadzie jest bezobsługowe,
raz ustawisz i działa, nie musisz nic robić, podpinasz kabelek i samo się aktualizuje,
a jak masz WiFi to nawet tego nie musisz...
A z tej czy innej stronki każda jedna aktualizacja to więcej roboty niż gdy miplo gdy się wysypie.
Nie wciskaj więc kitu, że nie masz siły na miplo  :P
bo jeśli masz aktualną subskrtpcję AM, to miplo nie ma (niestety) realnej konkurencji,
przynajmniej jesli chodzi o POI z terenu Polski
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:12:55 »
OK przekonales mnie. Instaluje miplo i zoabczymy jak sie wykrzaczy to wtedy ten kit o ktorym piszesz to wiesz gdzie Ci ... ;)
Mam iPlusa wiec ustawie w programie automatyczna synchro przez gsm - mam nadzieje ze tak mozna.

Zaleta wg czesci osob miplo dla niektorych moze byc wada. Chodzi o ilosc kategorii :( naprawde dodac i odszukac te wlasciwe nie jest wcale takie latwe. Cos dodalem ale czy nie pominąłem czegos konkretnego ;)

PS> Tamta strone podalem tylko jako przyklad wiec do not panic ;P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 11:17:51 wysłana przez noise »

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:14:36 »
Zaleta wg czesci osob miplo dla niektorych moze byc wada. Chodzi o ilosc kategorii :( naprawde dodac i odszukac te wlasciwe nie jest wcale takie latwe. Cos dodalem ale czy nie pominąłem czegos konkretnego ;)

Jak szukasz jakiejś kategorii to najłatwiej przez www. Wpisujesz w wyszukiwarkę część nazwy i pokazuje Ci typy. Potem tylko Szukaj i dostajesz wyniki dla danej kategorii z możliwością jej bezpośredniej subskrypcji.