"Wiesz, w domu ludowym może się trafić jakaś impreza, wtedy z POI będzie tam łatwiej dojechać."
No fakt, kiedyś nawet przypadkiem wpadłem na takie wesele w domu ludowym i było super, chyba zaabonuję tą kategorię.
"Hahaha, czyli te nieczynne bądź uszkodzone?"
A ile takich jest? Jakieś promile bo nie po to się wydaje pareset tysięcy żeby stało i rdzewiało.
"Poza tym zasięgu zwykle nie ma tam, gdzie nie ma stacji bazowej,
bądź ze względu na niekorzystne ukształtowanie terenu odległość od niej jest zbyt duża
Miejsca gdzie brak jest zasięgu, to zwykle mniejsze bądź większe obszary, obszary nie miejsca
jak chcesz oznaczać obszary?"
Nie mam zielonego pojęcia, dałem tylko potencjalne narzędzie w postaci bazy danych a co kto z tym zrobi to nie wiem, nie chcę dyskutować nad użytecznością tej informacji, jest i tyle, równie dobrze możemy dyskutować nad sensownością umieszczenia informacji o przemiennikach amatorskich - przecież jak jesteś w zasięgu to na niego wejdziesz a i obszaru też nie da się (chyba) zaznaczyć
"I wciąż nie mam odpowiedzi na podstawowe pytanie: w czym to sie przyda do nawigacji?"
A w czym w nawigacji przydają się domy ludowe? A jak np. będziesz spał w ośrodku w Krynkach to się dowiesz w którą stronę iść żeby móc z rodzinką pogadać
"Na obszarach słabiej zaludnionych wciąż brakuje wielu podstawowych POI,
typu stacje benzynowe, LPG itd., a Ty liczysz, że ktoś będzie zgłaszał BTSy?"
No ja nie będę niczego zgłaszał od czasu kiedy program stał się komercyjny, bo co będzie jak nie przedłużę licencji? - nawet własnych punktów nie będę mógł ściągnąć - dziękuję.
"idiotyczny pomysl z tymi BTSami. juz wolabym jakby ktos toi toye dolozyl do poi."
To sobie dopisz:
N54,34299 ° E18,97381 ° plus minus kilkadziesiąt metrów ale jak będziesz bardzo potrzebował to znajdziesz

Pozdrawiam.