Często mam podobny problem ze znalezieniem np stacji benzynowej lub jakiejś pizzerii w pobliżu, można subskrybować w MIPLO całe scalone kategorie np stacje benzynowe, pizzerie, restauracje itp. i na liście w AM będą nam się wyświetlać wszystkie te obiekty dostępne w pobliżu, lecz w tym momencie jest problem gdy szukamy bezpośrednio na mapie np stacji benzynowej Statoil czy innego BP, trzeba klikać na ikonkę na mapie aby wyświetlił się opis. Ja osobiście jestem zwolennikiem subskrybowania niescalonych kategorii, ponieważ często wyszukuję konkretne punkty na mapie, np. umawiam się z kimś w Białej Podlaskiej na stacji Shella przy obwodnicy - w tym momencie łatwiej jest mi znaleźć na mapie obwodnicę Białej Podlaskiej i poszukać przy niej ikonkę Shell niż klikać we wszystkie stacje benzynowe jakie są w pobliżu.
Mam pewien pomysł jak pogodzić wygodę użytkowania kategorii scalonych i niescalonych, myślę że przydałoby się aby w AM punkty POI były pogrupowane tak jak w MIPLO, np chcemy znaleźć w pobliżu jakąkolwiek pizzerię, więc klikamy znajdź i wskazujemy grupę pizzerie, lecz gdy chcemy znaleźć pizzerię Da Grasso klikamy znajdź, wyszukujemy grupę pizzerie, rozwijamy ją i wskazujemy Da Grasso. NIe wiem na ile mój pomysł jest realny z technicznego punktu widzenia, lecz z chęcią dowiem się jakie są Wasze opinie na jego temat?