POI a klikanie wywołuje TWOJE MENU

• 8 Odpowiedzi
  • 1548 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POI a klikanie wywołuje TWOJE MENU
« dnia: Grudzień 17, 2010, 09:24:36 »
Witam
Mam takie pytanie. Mam włączoną automape , jak jadę to np pojawia się np ze za 400m mozliwy fotoradar, ale tez moze byc to jakis inny punkt POI. Pokazuje sie mały opis ale jak w niego klikam palcem to chciałbym zobaczy jego caly opis(np gdy to jakis sklep zeby zobaczyc dokladny adres , godz. otwarcie jesli sa podane) natomiast jak klikam w ten mały opis to otwiera mi sie TWOJE MENU. Nie chce tego. Jak zrobic zeby otwierał sie opis POI. Dopiero jak przesune mape palcem to wtedy moge klikac w punkty POI i pokazuja sie opisy. Nato miast gdy jade i mapa sledzi i pokazuje moje polozenie na mapie kazde klikniecie w punkt POI otwiera TWOJE MENU. Jak to zmienić ?

*

pliers

Odp: POI a klikanie wywołuje TWOJE MENU
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 17, 2010, 09:39:01 »
MENU>USTAWIENIA>PRZYCISKI:

masz tam pozycję Mapa-Nawigacja i możesz ja przyporządkować do różnych funkcji, obawiam się jednak że brak tam funkcji pokazywania opisu POI

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2010, 14:36:09 »
probowalem tam ale jakos nie lapie sie i cos nic nie zmienia sie jak zmienie to ustawienie. Jakos nie moge polapac sie w tym. Dziwne ze jak rusze , czyli przesune mape to juz wtedy jak klikam na punkt POI to wyskakuje normalonie opis. A gdy widze swoja pozycje GPS na mapie to nie da rady zobaczyc opisu POI

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2010, 01:00:38 »
To znaczy dziwne to to nie jest, bo poprzez przesunięcie mapy AM wychodzi z trybu nawigacji i wchodzi w tryb przeglądania mapy, gdzie możesz sobie oglądać opisy POI. Co do przeglądania opisów POI w trybie nawigacji, mam mieszane uczucia.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2010, 11:03:25 »
no tak ale jade sobie i jak pojawia mi sie punkt jakis na horyzoncie to chce czasem sobaczyc jego opis, chociazby np radiowoz z kamera i chce dokladny opis jakie numery rej itd bo czasem jak pojawia sie na horyzoncie na chwile z opisem to nie zdaze zobaczyc

*

pliers

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2010, 11:35:42 »
obawiam się ze nie da się zrobić dokładnie tak jak chcesz. Ja np. wydłużyłem sobie czas wyświetlania informacji podczas ostrzegania i przynajmniej zdążę przeczytać to co się zmieściło w ramce.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 19, 2010, 17:17:23 »
a gdzie wydluza sie ten czas ?

*

pliers

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 19, 2010, 18:52:52 »
w pliku am.settings
parametr

POIAlertStayTimeout=
czas w [ms]

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 19, 2010, 22:31:10 »
Dodaj, że chodzi o plik, który zlokalizowany jest w folderze profilu, bo jeszcze jest identycznie nazwany (!? :shocked:) plik w \AutoMapa EU\Settings Files
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .