po odinstalowaniu AM 4.1.2 zostal folder...

• 6 Odpowiedzi
  • 3436 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hals

• 17
po odinstalowaniu AM 4.1.2 zostal folder...
« dnia: Październik 29, 2007, 18:27:38 »
witam jakis czas temu mialem problem z am 4.1.2 problem polegal na tym ze po kazdorazowym wylaczeniu am program gubil zapisane i ustawione wczesniej ptk ulubione, POI, dom, praca itp.
dostalem podpowiedz aby odinstalowac caly program i usunac pliki z karty pamieci - tak tez zrobilem ale na karcie sc zostal mi folder Auto Mapa EU a niej folder Settings Filles w ktorym sa pliki i foldery o dzienie brzmiacych nazwach jak: (*&$^&      riu&^# i inne takie - nie moge usunac tych folderow i plikow kazdego z osobna jak i przy checi usuniecia glownego folderu pojawia sie blad "nie mozna usunac folderow. nazwa nie moze zawierac znakow &%^ : ? / " czy ktos moze mi jakos pomoc, poradzic? (jak zrobic format karty SD jesli nie mam zadnego czytnika kart SD (oprocz tego w palmtopie)

*

Dżeju

Odp: po odinstalowaniu AM 4.1.2 zostal folder...
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2007, 18:43:35 »
Ściągnij sobie np. z Handango.com - triala Pocket Mechanic Professional i za pomocą niego możesz zrobić format karty w PDA, a jak Ci się spodoba to sobie kupisz PMP na zaś  :)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2007, 19:15:02 »
A może wystarczy darmowy 'format' ?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2007, 21:38:26 »
tak format jest lux dla prostej roboty kartowej

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2007, 23:50:49 »
witam jakis czas temu mialem problem z am 4.1.2 problem polegal na tym ze po kazdorazowym wylaczeniu am program gubil zapisane i ustawione wczesniej ptk ulubione, POI, dom, praca itp.
dostalem podpowiedz aby odinstalowac caly program i usunac pliki z karty pamieci - tak tez zrobilem ale na karcie sc zostal mi folder Auto Mapa EU a niej folder Settings Filles w ktorym sa pliki i foldery o dzienie brzmiacych nazwach jak: (*&$^&      riu&^# i inne takie - nie moge usunac tych folderow i plikow kazdego z osobna jak i przy checi usuniecia glownego folderu pojawia sie blad "nie mozna usunac folderow. nazwa nie moze zawierac znakow &%^ : ? / " czy ktos moze mi jakos pomoc, poradzic? (jak zrobic format karty SD jesli nie mam zadnego czytnika kart SD (oprocz tego w palmtopie)
Miałem to samo i format nie pomaga (chyba, że chodzi jedynie o wyczyszczenie karty  :) )... Próbowałem wielu sposobów, rady supportu też nie pomogły.
Definitywnie sprawę załatwiła mi zmiana karty na szybszą -  zamieniłem 2GB Kingston na 1GB Kingston Elite Pro i problem przestał istnieć.

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2007, 00:03:22 »
mi jednak program "format" pomogl i zalatwil sprawe. moja karta to 2gb kingstone.
wielkie dzieki za udzielenie pomocy.
(walcze jeszcze z problemem padajacej szybko baterii i problemem z wybudzeniem (mio p550) ale wiem ze na forum sa latki, aktualizacje i jakies porady cos znajde na bank.

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2007, 09:33:55 »
mi jednak program "format" pomogl i zalatwil sprawe. moja karta to 2gb kingstone.
wielkie dzieki za udzielenie pomocy.
(walcze jeszcze z problemem padajacej szybko baterii i problemem z wybudzeniem (mio p550) ale wiem ze na forum sa latki, aktualizacje i jakies porady cos znajde na bank.

Tak są odpowiednie łatki  tu jest link do tych łatek http://mio.com.pl/download.php?fr=p550
Te łatki pomagają z wybudzeniem, problem pożerania baterii nadal pozostaje, a pożeraczem jest AS jest to znany problem.
Należy zmienić w PPC ustawienia AS:
1. Odpalasz ActiveSync (wg opisu:
Start>Programs>ActiveSync, jeśli go tam nie ma, to:
Start>Settings>Menus zaznaczyć ActiveSync zamknąć i teraz
Start>ActiveSync)

2. W programie ActiveSync wchodzisz do
Menu>Add Server Source
- wpisujesz na pierwszym ekranie:
Server address: dowolny
- dajesz Next
- wpisujesz:
User name: dowolny
Password: dowolny
Domain: dowolny
- dajesz Next
- odznaczasz wszystko
- dajesz Finish

3. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Schedule
- ustawiasz:
Peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
Off-peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
- dajesz OK

4. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Options
- mlaskasz na Exchange Server (I TYLKO NA TO!!!) i dajesz Delete
- potwierdzasz usunięcie na Warning Message przez Yes

Poczytaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=80554.0

UWAGA!! Zainstalowanie łatek może zmienić ID urządzenia, trzeba wtedy odblokować licencję AM.
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2007, 09:40:37 wysłana przez altroch »