Plik poi z miplo - czy potrzebny???

• 10 Odpowiedzi
  • 2312 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Plik poi z miplo - czy potrzebny???
« dnia: Styczeń 08, 2009, 22:22:27 »
Mam dwa konkretne pytania:
1. Czy po wczytaniu pliku POI z serwisu miplo jest on do czegoś potrzebny, tzn chodzi o to, czy jak go fizycznie wykasuję to AM będzie działać poprawnie?
2. Wgrałem plik poi z serwisu miplo do drugiego urządzenia, na którym jest TEŻ ORYGINALNA AM, ale nie ma na nim programu miplosync. Plik wczytał się normalnie i wszytsko działa ok. Czy tak będzie zawsze?
Chodzi mi oto, że to drugie urządzenie jest nie moje i nie chce mi się od nowa zakładać drugiego konta na miplo, ustawiać wszystkiego od nowa itd. Sobie po prostu ułatwiłem zadanie i wgrałem plik POI z mojej AM. Więc czy wszystko będzie śmigać prawidłowo, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby MIPLO nie zabezpieczyło się przed takimi praktykami - bo i w piratach można wgrać taki plik???

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Plik poi z miplo - czy potrzebny???
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2009, 22:24:08 »
Można wgrać jak ktoś udostępni. Jak nie masz oryginału to musisz liczyć na kogoś kto ma dostęp do Miplo.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Dżeju

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2009, 22:28:31 »
Możesz sobie przenosić spokojnie. Miplokod jest potrzebny tylko do synchronizacji z poziomu Miplo.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2009, 08:23:04 »
ad1.
Wczytanie pliku poi powoduje że AM zaczyna z niego korzystać ale nie przekopiowuje danych w inne miejsce tak więc jak go skasujesz to z  AM znikną punkty poi z miplo i będą tylko wbudowane.

ps . Jeśli zależy Ci na miejscu możesz skasować    poi.ampold   to są poi z poprzedniej synchronizacji
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 08:26:20 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

zuber84cool

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2009, 11:39:38 »
Można wgrać jak ktoś udostępni. Jak nie masz oryginału to musisz liczyć na kogoś kto ma dostęp do Miplo.

Kurcze miałem dostęp do miplo ale niestety zablokowali mi konto,stwierdzili że naruszyłem regulamin gdy ja chciałem dodać do mapy nowe punkty...

link do chomika usunięty
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 12:32:38 wysłana przez Kapitan Pazur »

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 10, 2009, 12:05:54 »
............Kurcze miałem dostęp do miplo ale niestety zablokowali mi konto,stwierdzili że naruszyłem regulamin gdy ja chciałem dodać do mapy nowe punkty...
http://chomikuj......................]

Prawidłowo, jeżeli udostępniałeś POI z Miplo na warezach. Znam więcej takich przypadków.

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 10, 2009, 14:18:24 »
ad1.
Wczytanie pliku poi powoduje że AM zaczyna z niego korzystać ale nie przekopiowuje danych w inne miejsce tak więc jak go skasujesz to z  AM znikną punkty poi z miplo i będą tylko wbudowane.

ps . Jeśli zależy Ci na miejscu możesz skasować    poi.ampold   to są poi z poprzedniej synchronizacji

Nie do końca tak - jeżeli synchronizujesz punkty do starego formatu plików v.3 /t.z.n. dwa pliki z rozszerzeniem:  *.poi i *poipts/ i wczytujesz do programu funkcją "Importuj" to program tworzy trzy pliki o tej samej nazwie co importowany ale w nowym formacie v.4 /*amp, *ampdata, *ampdesc/.  Po imporcie, pliki starego formatu  możesz skasować.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2009, 14:55:23 »
Chyba autor pytania wyraźnie napisał - po wczytaniu... Nie po imporcie.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 10, 2009, 19:47:58 »
Chyba autor pytania wyraźnie napisał - po wczytaniu... Nie po imporcie.

Napisał wyraźnie, nie wiadomo tylko czy miał na myśli funkcję "Wczytaj" i dlatego doprecyzowałem. Czy to coś złego?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 10, 2009, 20:29:13 »
Czy to coś złego?

Owszem synu  :E Bo zupełnie nie w temacie  :|

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 11, 2009, 22:07:21 »
Czy to coś złego?

Owszem synu  :E Bo zupełnie nie w temacie  :|

Tato tato, ach ten wiek.