0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nowa AM 5.5.0 ma pikietaż w nawigatorze i to fajne, ja mam problem, bo na moim Asusiku, zaczyna brakować już miejsca.Znaczy brakuje mi jednego okienka.Czy można takowe okna zbudować i "oderwać" od pilota, np. żeby pikietaż, lub prędkość były odobnym okinkiem, gdzieś w rogu ?
Nie pamiętam czy na A636 była dostępna skórka Panorama, jeśli tak to chyba ma więcej pól (w trybie poziomym).
Cytat: matthiasgor w Kwiecień 04, 2009, 16:15:53Nowa AM 5.5.0 ma pikietaż w nawigatorze i to fajne, ja mam problem, bo na moim Asusiku, zaczyna brakować już miejsca.Znaczy brakuje mi jednego okienka.Czy można takowe okna zbudować i "oderwać" od pilota, np. żeby pikietaż, lub prędkość były odobnym okinkiem, gdzieś w rogu ? ZMiplo sciagnij sobie skórki do pilota produkcji Darka Foto i po sprawie, zrobił z wieloma 'okienkami"
Witamy,nie ma takiej mozliwosci.Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen AutoMapa
... Znaczy brakuje mi jednego okienka. Czy można takowe okna zbudować i "oderwać" od pilota, np. żeby pikietaż, lub prędkość były osobnym okienkiem, gdzieś w rogu ?
Cytat: matthiasgor w Kwiecień 04, 2009, 16:15:53... Znaczy brakuje mi jednego okienka. Czy można takowe okna zbudować i "oderwać" od pilota, np. żeby pikietaż, lub prędkość były osobnym okienkiem, gdzieś w rogu ?Wszystko można, ale trzeba dokładnie przestudiować przyklejone wątki dotyczące modyfikacji AM i zamiany grafik. Poniżej "oderwane" okno pikietażu i umieszczone na mapie.
W skrócie: w pliku AutoMapa.skin.prg w sekcji NV zwiększasz wysokość Pilota, a następnie jeden z bloków: NV::Ainfo przesuwasz w miejsce, które nam pasuje. Zmiany generalnie w wierszach - sRect.
Wszystko można, ale trzeba dokładnie przestudiować przyklejone wątki dotyczące modyfikacji AM i zamiany grafik.
Ten piketaż w nawigatorze jest moim zdaniem zbędny (a przy najmniej na razie). Zbyt wiele dróg (niższej ważności) w AM nie "obsługuje" piketażu, i co zostaje puste okienko? ... Być może kiedyś będzie można odłączyć elementy od nawigatora, beż wad wspominanych wyżej. ...
Przydatność piketażu nie podlega dyskusji (jeśli chodzi o unikanie misiaków, śmietniczek czy innych "wynalazków"), ten kto używa CB to wie.
To ma oznaczać, że kolega piona mógłby się zastosować do Twojego przepisy i przeczytać wątki, a nie "może i tam jest napisane, ale ja nie umiem, nie chce mi sie, ty mi napisz dokladnie co mam zrobic"