PDA z Automapą dla laika?

• 3 Odpowiedzi
  • 883 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« dnia: Listopad 02, 2005, 14:44:58 »
Witam,
chciałbym polecić coś znajomemu, który chciałby mieć nawigację, ale na PDA się nie zna i nie sądzę, że chciałby się mocno poznawać (wiek + zapracowanie, no niestety). Jaki PDA, czy może inny system (ale coś innego nie chodzi z AM chyba) moglibyście polecić? Odpowiedni byłby pewnie taki TT GO, ale z AM.

Nie wiem, może Palmax? hm, nie musi mieć WiFi, akceleratorów grafy czy innych wodotrysków. Rozumiecie ;)
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2005, 14:49:56 »
No to MIO lub pochodne.
AM zainstalowana fabrycznie, czyli 0 problemów z instalacją, trzba tylko nauczyć uaktualniania no i ściągania POI.
Ale jak znam życie to po jakimś czasie zacznie nie wystarczać i ... ale to już inna sprawa :)
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2005, 14:57:44 »
Cytat: wizja
Odpowiedni byłby pewnie taki TT GO, ale z AM.
Problem rozumiem. Niedawno pisałem o tym na pl.rec.rec.gps. Sam jestem zwolennikiem nawigacji samochodowej opartej na PocketPC (właśnie ze względu na AM), ale np. mojej żonie czyli osobie "technicznej inaczej" już czegoś takiego bym nie polecił. Tu faktycznie rozwiązania typu TomTomGo są idealne. Nawet jak się coś (odpukać) "zawiesi" to jednym przyciskiem robimy hard reset - wystawiamy sprzęt za okno i ....... hula. Żadnego backupu, żadnego parowania portów Pocket<->GPS, żadnej konfiguracji softu. Po prostu typowy Nawigator. Na dodatek ten sam interfejs w Polsce, w Czechach i w Hiszpanii. Prosto, łatwo i przyjemnie :)

Trudno przewidzieć kiedy mapy na TomTomGo będą na tyle szczegółowe co AutoMapa, ale przecież możesz postawić na nowe rozwiązania Garmina. Osobiście poczekałbym jeszcze kilka tygodni, aż wyjdzie nowa GPMapa i wówczas takie "tomtomo" podobne urządzenie ze stajni Garmin będzie tym czego oczekujesz.

Zobacz dla przykładu tę zabawkę:
http://www.garmin.pl/index.php?mod=prod&act=detail&pID=789

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2005, 16:27:42 »
o, świetnie. to już coś. dziękuję pięknie! :)
Metaverse.out.deliver("life");