Najbardziej śmieszy mnie sformułowanie "natrzaskał 500 punktów, nie wnosząc nic nowego do serwisu".
Poprawki były zasadne, czy nie?
Jeśli były zasadne, to kto miał to zrobić? Czemu nie zrobiłeś tego Ty, i Ty, i Ty, czy ja?
Czemu macie pretensję o to, że zrobił to akurat Piciuf?
Co to są zmiany niepełne? Są prawidłowe, słuszne, zasadne, czy nie?
Co to znaczy "Za zmiany niepełne, niezgodne z wymaganiami miplo.pl support kazał przyznawać 0 miplomili." Przecież zmianę niezgodną z regulaminem, z wymaganiami się odrzuca. Po prostu. O jakich MiploMilach w ogóle mowa?
Co to jest "podawanie we właściwej kolejności danych"?
Czy prośba do osoby dokonującej poprawki, ale nie będącej autorem punktu, o uzupełnienie danych jest uprawniona? Moderowanie to pasja, a nie wyłącznie kwalifakcja propozycji - "Tak, zgadzam się" lub "Nie, spadaj na drzewo! A poza tym, to cię Piciuf nie lubię."
O czym w ogóle jest ten wątek?
Jeśli ktoś zgłasza poprawkę lub punkt i robi to np. w złym formacie, to przy weryfikacji ja sam osobiście go poprawiam, często guglując w poszukiwaniu pełnych i właściwych danych. Korona mi z głowy nie spadnie.
A mam wrażenie, że wielkopańskie moderatorstwo rozsiadło się za kibordami i kocha wciskać klawisz "odrzuć". Pola "uzasadnienie odrzucenia", wielkości Stadionu Narodowego, już nie widzi.
Jak przeglądam historię propozycji i punktowanie oraz zatwierdzanie jednym osobom, a odrzucanie lub łaskawe przyznawanie 0 punktów innym, za to samo, to włos mi się jeży na głowie.
Panowie, za poprawkę należy się punkt jak psu buda! Czy Wam się to podoba, czy nie. Czy lubicie Piciuf'a, czy nie. Nikt z Was łaski nie robi.
To jakieś pieprzenie, że Support Miplo kazał przyznawać 0 punktów za jakieś "niepełne" poprawki. Nawet gdyby tak było, to tylko oznacza, że Support jest lub był w mylnym błędzie, jak mawia Edgar Peron.
Bo należałoby to uznać wprost jako podcinanie aktywności ludzi, którym chce się coś robić w serwisie. A kto jak kto, ale Support MIPLO musi to rozumieć. Wy sobie możecie tu klepać o "trzaskaniu", "punktowaniu", pogoni za MiploMilami. Nie ma to zupełnie żadnego znaczenia w kontekście faktu, że ktoś wniósł słuszną poprawkę.
"Zmiany ograniczają się do usuwania województwa w nazwie, dodawanie +48 lub inne drobne literówki." To zrób se to sam i nie truj odwłoka.