Witam może to troszkę nie na temat ale chyba znalazłem przyczynę nieostrzegania o niektórych punktach POI - szczególnie fotoradarach stacjonarnych. AM nie ostrzeże przed fotoradarem jeśli tuż przed nim jest inny punkt POI w kategorii dla której też mamy ustawione ostrzeganie. Ja mam osobiście ustawione tak, że przy fotoradarach stacjonarnych Marzenka mówi RADAR, natomiast dla kategorii Radar, pomiar prędkości mam tylko pokazywanie ramki na mapie.
Dla przykładu miejscowość Bralin jadąc w stronę Piotrkowa Tryb. Stoją tam dwa fotoradary na ograniczeniu do 50 km/h. Bardzo mnie zdziwiło że o pierwszym AM mnie nie ostrzegła a o drugim już tak. okazało się że po wyłączeniu ostrzegania dla kategorii Radar, pomiar prędkości AM zaczęła ostrzegać o obu fotoradarach.
Nie wiem czy to błąd i czy zawsze tak było bo od niedawna włączyłem ostrzeganie w kategorii Radar, pomiar prędkości; wygląda na to że musi minąć jakiś minimalny czas/odległość pomiędzy punktami POI aby AM umiała skutecznie o nich ostrzec.
Mam nadzieję że to spostrzeżenie oszczędzi niektórym grzebania w ustawieniach ostrzegania.