Opisy POI a wielkość pliku.....

• 79 Odpowiedzi
  • 15868 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Opisy POI a wielkość pliku.....
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 17, 2007, 21:36:55 »
Ale dewagacje na temat optymalizacji (skacania opisów) nie dotyczy takich kategorii jak ciekawe miejsca ..itp bo tam potrzebne jest kilka słów o miejscu. Natomiast tak jak zauważył kolega (wyżej) wpisywanie kodu pocztowego czy faxu do POI MC Donald's jest bez sensu i tylko prowadzi do niebotycznego rozrastania się pliku synchronizacyjnego.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 21, 2007, 22:00:40 »
Tu mam pytanie do Bartka....
Przykład POI z Twojej kategorii Pekao SA POI nr 65113

To bank i bankomat Pekao SA - oto opis:
ul. Wrocławska 21;
siedziba Filii 6 XIII Oddziału;
tel.: +48228610327 do 28;
czynne:
pn. wt. 8:00-15:30;
śr.-pt. 10:00-18:00;
w soboty: nieczynne;
bankomat 24h Depozyty.

Odpowiedz mi Bartku po co w nawigacji samochodowej GPS takie dane jak:
"siedziba Filii 6 XIII Oddziału"
po co pisać , że w soboty nieczynne skoro jesli jesli napisze się tylko godziny pracy od poniedziałki do piątku a nic nie jest napisane o sobotach to logiczne, że w soboty jest nieczynne?
Przeciez ta rozrastają się dane do niebotycznych wielkości... tak mam opis na cału ekran a wystarczyłby adres, jeden numer telefonu i godziny pracy w dniach w których placówka jest czynna!
Bartku, naprawdę lubię Cię i jesteś sympatycznym człowiekiem i nie gniewaj się ale tak duże opisy są naprawdę niepotrzebne!

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2007, 22:07:28 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
  • Sprzęt: LOOX N560, AM5
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 21, 2007, 22:14:01 »
Piotrze, dodam tylko, że gdyby samo słowo "czynne:" zostało dodane np. do wszystkich POI w tej kategorii, to plik zwiększyłby się o ponad 6 kB (885 punktów). Gdyby pójść dalej i dodać to słowo do wszystkich 5010 POI w kategorii głównej "Banki i bankomaty", to plik byłby już o 35 kB większy. A korzyści - żadne.

Bartku, nie miej mi tych słów za złe, bo nie są skierowane bezpośrednio do Ciebie. Odwalasz kawał dobrej roboty i nie chciałbym, aby ten odnoszący się do ogólnego stanu POI post Cię uraził.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 21, 2007, 22:25:27 »
Piotrze, dodam tylko, że gdyby samo słowo "czynne:" zostało dodane np. do wszystkich POI w tej kategorii, to plik zwiększyłby się o ponad 6 kB (885 punktów). Gdyby pójść dalej i dodać to słowo do wszystkich 5010 POI w kategorii głównej "Banki i bankomaty", to plik byłby już o 35 kB większy. A korzyści - żadne.

Bartku, nie miej mi tych słów za złe, bo nie są skierowane bezpośrednio do Ciebie. Odwalasz kawał dobrej roboty i nie chciałbym, aby ten odnoszący się do ogólnego stanu POI post Cię uraził.
Sęk w tym, że nie chodzi o słowo czynne bo to bym zostawił (nie dajmy się zwariować) ale o:
do 28;

To dodatkowe 3 linijki niepotrzebne tekstu - w efekcie cały ekran zajęty (no 90%).
a wystarczyłoby tak:
Bank i bankomat 24h
ul. Wrocławska 21
tel: +48228610327
czynne:
pn. wt. 8:00-15:30
śr.-pt. 10:00-18:00

No chyba jest chyba mniej i bardziej przejrzyste w czytaniu....
Pisząc to nie mam zamiaru podważać pracy Bartka ale to moja propozycja by danych było mniej i były bardziej przejrzyste w czytaniu..
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2007, 22:28:31 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Dżeju

« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 21, 2007, 22:44:31 »
Panowie - Spokojnie. Użytkowników Miplo (ze statystyki od NM) jest ponad 6 tys., zaś wypowiadających się na naszym forum, w kwestii opisów POI, jest ... kilkunastu. Nie możemy więc tu sami ustalać wszystkiego, skąd wiemy, czy np. dla 35 % użytkowników info o nr XXXX w kategorii YYYY jest niezbędne, co dla nas wydaje się absurdalne. Myślę, że wszystkie podnoszone problemy i życzenia, będą powoli realizowane w czasie, ale najpierw jak już kilkakrotnie mówiono i pisano, należy zakończyć budowę bazy, tj. akceptacja lub odrzucenie oczekujących pkt. Jak naraz za dużo się wrzuci, to żaden Moderator nie wyrobi  :|

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 21, 2007, 22:52:56 »
Jasne... wszyscy działamy w dobrej wierze i dyskutujemy by poprawiać to co jest i na przyszłośc unikać błędów :-)
To jest nawigacja samochodowa a nie książka teleadresowa czy panorama firm i tak naprawde wystarczy nr telefony i godziny pracy bo nawet adres widać na mapie AM .. nie prawdaż  :) ???
Jak ma się numer telefonu to można zadzwonić i spytać się o numer faxu... a do tego jak z ayta wysłać fax?
Dlatego dane powinny byc ograniczone do niezbędnego minimum.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2007, 22:54:31 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 21, 2007, 23:33:30 »
po co pisać , że w soboty nieczynne skoro jeśli jesli napisze się tylko godziny pracy od poniedziałki do piątku a nic nie jest napisane o sobotach to logiczne, że w soboty jest nieczynne?
Przeciez ta rozrastają się dane do niebotycznych wielkości... tak mam opis na cału ekran a wystarczyłby adres, jeden numer telefonu i godziny pracy w dniach w których placówka jest czynna!
Już wyjaśniam:
1. "siedziba Filii... " to nazwa własna banku - to ciekawe, że w innych kategoriach optujecie za umieszczaniem nazw własnych w polu <nazwa> a tu w opisie jest zbędna.
2. bo niektóre jednostki banku PEKAO są czynne w sobotę a inne nie. W kategorii BPH nie podaje tej informacji bo wszystkie jednostki tego banku są nieczynne w soboty.
3. Sposób opisu uzgodniłem z supportem i trzymam się uparcie tej wersji.
4. Jestem moderatorem i mam prawo ustalać sposób opisu pod warunkiem, że jest on zgodny z "warunkami użytkowania"
5. Obrażać się nie obrażam bo nie mam takiego zwyczaju, a krytykę przyjmuję bo jest konstruktywna.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 21, 2007, 23:54:26 »
po co pisać , że w soboty nieczynne skoro jeśli jesli napisze się tylko godziny pracy od poniedziałki do piątku a nic nie jest napisane o sobotach to logiczne, że w soboty jest nieczynne?
Już wyjaśniam:
1. "siedziba Filii... " to nazwa własna banku - to ciekawe, że w innych kategoriach optujecie za umieszczaniem nazw własnych w polu <nazwa> a tu w opisie jest zbędna.
2. bo niektóre jednostki banku PEKAO są czynne w sobotę a inne nie. W kategorii BPH nie podaje tej informacji bo wszystkie jednostki tego banku są nieczynne w soboty.
3. Sposób opisu uzgodniłem z supportem i trzymam się uparcie tej wersji.
4. Jestem moderatorem i mam prawo ustalać sposób opisu pod warunkiem, że jest on zgodny z "warunkami użytkowania"
5. Obrażać się nie obrażam bo nie mam takiego zwyczaju, a krytykę przyjmuję bo jest konstruktywna.
ad'1 ale wg miplo jesli kategoria dotyczy konkretnej firmy to nie trzeba wstawiać nazwy: w poniższym linku na przykładzie BP, stacji paliw podają, że nie trzeba

ad'2 Jasne... jak jest napisane , że czynne w sobotę od godziny A do godziny B to wiadomo, że czynne w sobotę a jak będzie napisane że czynne poniedz-piatek od A do B  a o sobocie nie ma mowy to logiczne, że w sobotę nieczynne....

ad'3 tego nikt nie podważa

ad'4 to jasne, zrobisz jak zechcesz  ale "warunki użytkowania" dają pole do rozsądnych modyfikacji

ad'5 cieszę się...   :)
ISTQB Certified Tester

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 22, 2007, 08:14:12 »
Bartku, żeby był tzw oddźwięk społeczny, to popieram Piotra...

*

Offline bartek_63

• 584
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 22, 2007, 10:12:29 »
Bartku, żeby był tzw oddźwięk społeczny, to popieram Piotra...
Dobra, jesteście we dwóch.
Proszę przekonać resztę użytkowników i support.
Powodzenia.

akubit nie podpisuj się za społeczeństwo.
A może zaczniemy tak jak na onecie - wpisujcie miasta za.  :grin:

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 22, 2007, 10:44:47 »
Ja też popieram Piotra, ale ważniejsze moim zdaniem jest co innego - ujednolicenie opisów w danej kategorii. I jeśli nawet to ujednolicenie wiąże się z zamieszczaniem zbędnych (moim zdaniem) informacji, to i tak jest OK.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 22, 2007, 10:58:36 »
Ja też popieram Piotra, ale ważniejsze moim zdaniem jest co innego - ujednolicenie opisów w danej kategorii. I jeśli nawet to ujednolicenie wiąże się z zamieszczaniem zbędnych (moim zdaniem) informacji, to i tak jest OK.
Ale przydługie opisy tylko zasłaniaja ekran a do tego powoduja rozrastają się pliku....
Nie pozwólmy by miplo.pl stało sie takim śmietnikiem jak mobilne, by przdługie opisy spowodowało, że wgrać można 3-4 kategorie bo przy większej liczbie AM sie muli bo brakuje zakresu w suwaku rezerwacji pamięci  na POI...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2007, 11:03:10 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline bartek_63

• 584
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 22, 2007, 11:06:23 »
Ja też popieram Piotra, ale ważniejsze moim zdaniem jest co innego - ujednolicenie opisów w danej kategorii...

No to mam jednego zwolennika, pomimo, że deklaruje stronę Piotra. Jeśli chodzi o ujednolicenie to spróbujcie coś opisać nie tak jak przewiduje standard. Długo nie będzie inaczej.

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 22, 2007, 11:10:12 »
Ale przydługie opisy tylko zasłaniaja ekran a do tego powoduja rozrastają się pliku....
Nie pozwólmy by miplo.pl stało sie takim śmietnikiem jak mobilne, by przdługie opisy spowodowało, że wgrać można 3-4 kategorie bo przy większej liczbie AM sie muli bo brakuje zakresu w suwaku rezerwacji pamięci  na POI...
Zgadzam się i dlatego w swoich (mało popularnych) kategoriach staram się jak najbardziej odchudzać opisy (oczywiście przy zachowaniu niezbędnych informacji).

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 22, 2007, 11:29:44 »
Zgadzam się i dlatego w swoich (mało popularnych) kategoriach staram się jak najbardziej odchudzać opisy (oczywiście przy zachowaniu niezbędnych informacji).
Dokładnie o to mi chodzi - też tak robię  :)
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 22, 2007, 11:46:49 »
A ja popieram bartka_63. Dla mnie opisy wcale nie są za duże a można sobie ustawić żeby naraz wyświetlały się POI z jednej kategorii.
A Panoramę firm to sobie Piotrek sam noś przy sobie czy woź autem  :P   
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 22, 2007, 12:15:57 »
A ja popieram bartka_63. Dla mnie opisy wcale nie są za duże a można sobie ustawić żeby naraz wyświetlały się POI z jednej kategorii.
No to jak mamy być złośliwi to proponuję dodać w opisach numeru Regon i NIP... :E
ISTQB Certified Tester

*

Offline bartek_63

• 584
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 22, 2007, 14:24:40 »
...proponuję dodać w opisach numeru Regon i NIP... :E
Piotr, regon i NIP jest taki sam dla wszystkich jednostek danego banku.
Tomaszkap dziękuję za poparcie.  :ok:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 22, 2007, 16:00:17 »
...proponuję dodać w opisach numeru Regon i NIP... :E
Piotr, regon i NIP jest taki sam dla wszystkich jednostek danego banku.
Tomaszkap dziękuję za poparcie.  :ok:
I co z tego... jak wrzucac wszystko to prosze... może byc i to bo może komus to się przyda... może i fax bomoże ktoś  wyśle fax z auta na skrzyżowaniu....
POI służy do zaznaczania miejsca gdzie znajduje się jednostka z podstawowym kontaktem i godzinami otwarcia aby był sens dtam dotrzeć a wypisywanie numeruów oddziałów, fax-ów, kodów to zwykły śmietnik.
ISTQB Certified Tester

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 23, 2007, 22:59:23 »

Ta wypowiedź jest wewnętrznie sprzeczna  :-?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 24, 2007, 01:18:34 »

Ta wypowiedź jest wewnętrznie sprzeczna  :-?
Nie wiem co Ci nie pasuje?? Może byś uzasadnił?? 
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 24, 2007, 01:28:07 »
Piotr słusznie (wg mnie) optuje za jak najkrótszymi opisami, w szczególności wycinananiem opisów, które nie niosą informacji. Z drugiej strony piszesz, żeby Panoramę Firm nosił przy sobie lub woził w aucie. Ta ironia jest sprzeczna z intencją Piotra.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2007, 01:29:56 wysłana przez akubit »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 24, 2007, 01:31:35 »
Cytat: bartek_63
Dobra, jesteście we dwóch ...

Już wyjaśniam:
2. bo niektóre jednostki banku PEKAO są czynne w sobotę a inne nie. W kategorii BPH nie podaje tej informacji bo wszystkie jednostki tego banku są nieczynne w soboty. ...

Zapomniałeś o mnie  :evil:

1. Nieprawda, jeśli już nazwa własna w pełnym przmieniu to: "XIII Oddział w Warszawie, Filia 6 w Warszawie"
 ale w zupełności wystarczy XIII/O W-wa, Filia 6
2. I co z tego? jeśli nie podajesz godzin pracy znaczy że w sobotę nieczynne

to mnie przeraża:
ul. Wrocławska 21;
tel.: +48228610327 do 28;
czynne:
pn. wt. 8:00-15:30;
śr.-pt. 10:00-18:00;
bankomat 24h Depozyty.

Najcenniejsza informacja w ostatniej ósmej linii opisu.
Dlaczego najcenniejsza?
Bo to informacja dla każdego użytkownika miplo, który będąc przejazdem potrzebuje gotówki.
cała reszta to informacja niszowa, cenna dla tych nielicznych którzy jej szukają, bez znaczenia dla pozostałych.

To jest dla mnie wersja kompromisowa:
Wrocławska 21, 24h, depozyty,
XIII/O W-wa Filia 6,
tel.+48228610327 do 28,
pn-wt 8:00-15:30,
śr-pt 10:00-18:00

(zawiera całą informację z poprzedniego opisu ale ma o 1/3 mniej objętości)
Wersja dla mnie znacznie lepsza wyglądałaby tak:
Wrocławska 21, 24h,
tel.+48228610327,
pn-wt 8:00-15:30,
śr-pt 10:00-18:00

Natomiast wersja dla mnie idealna wyglądałaby tak:
24h

ps. właśnie dziś kilka razy dopadł mnie komunikat AM:
"Plik z punktami użytkownika jest bardzo duży i nie można przeprowadzić jego optymalizacji"

Nie chcę go więcej ogladać, dlatego tylko, że niektórzy wykorzystują pojemność opisu POI do granic możliwości.
Wiem także, że objętość opisów POI zupełnie przestanie mi przeszkadzać,
gdy tylko w miplo będzie możliwość wyboru podpól opisu POI, które chce się synchronizować.

Wtedy w ustawieniach tej kategorii (PeKaO) zostawię sobie tylko dostępność bankomatu,
a wyrzucę adres, nazwę jednostki, godziny urzędowania, telefony i wszystko inne,
co tam komu jeszcze przyjdzie do głowy, by dopisać to w opisie POI.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 24, 2007, 01:39:26 »
Natomiast wersja dla mnie idealna wyglądałaby tak:
24h

:grin: Ale tu już przesadziłeś z oszczędnością miejsca bo wyszło, że oddział jest czynny 24h, a to tylko bankomat, o którym informacje IMHO nie powinny się tu znaleźć, bo to osobna kategoria.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 24, 2007, 01:54:54 »
Nie przesadziłem, napisałem wyraźnie: dla mnie idealna  :grin:
Oddział mnie zupełnie nie interesuje, prawdopodobieństwo, że kiedyś będę chciał podjąć jakąś gotówkę
z bankomatu i akurat ten bankomat znajdzie sie najbliżej, szacuję w promilach (to całkiem sporo :) )
Natomiast prawdopodobieństwo tego, że jakakolwiek inna informacja z tego opisu będzie mi kiedykolwiek użyteczna,
oceniam na cyfrę znaczącą, po conajmniej 10 zerach po przecinku  :E
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 24, 2007, 06:33:41 »
[Najcenniejsza informacja w ostatniej ósmej linii opisu.
Dlaczego najcenniejsza?
Bo to informacja dla każdego użytkownika miplo, który będąc przejazdem potrzebuje gotówki.
cała reszta to informacja niszowa, cenna dla tych nielicznych którzy jej szukają, bez znaczenia dla pozostałych.

Bądź uprzejmy zauważyć, że tą informację o placówce i bankomacie nie ja umieściłem na końcu ale znajduje się w realnym opisie realnego punktu zatwierdzonym przez Bartka a ja to zamieściłem dla przykładu by niżej wskazać niepotrzebne, nadmiarowe informacje.
Niestety nie zauważyłeś 2 posty niżej, że moja propozycja jest taka jak tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=79569.msg521374#msg521374
czyli:
Bank i bankomat 24h
ul. Wrocławska 21
czynne:
pn. wt. 8:00-15:30
śr.-pt. 10:00-18:00
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2007, 06:50:11 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 24, 2007, 08:57:36 »
Piotr słusznie (wg mnie) optuje za jak najkrótszymi opisami, w szczególności wycinananiem opisów, które nie niosą informacji. Z drugiej strony piszesz, żeby Panoramę Firm nosił przy sobie lub woził w aucie. Ta ironia jest sprzeczna z intencją Piotra.
Tak zgadzam się z tym żeby usuwać opisy, które nie niosą informacji. Ja pisałem tylko, że te informacje, które są mi się akurat przydają a to Piotrek zaczął (w tym w wątku  albo o AM 4.1) pisać o Panoramie Firm . Czy twoim zdaniem nr telefonu i jak jest czynny bank to są opisy nie niosące  informacji? Moim zdaniem bardzo przydatne ale chodzi o to żeby były napisane krótko i treściwie bez nadmiaru liter. (np. śr a nie środa itd). 

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 24, 2007, 09:13:37 »
a to Piotrek zaczął (w tym w wątku  albo o AM 4.1) pisać o Panoramie Firm .
Przecież to był taki przykład a przcież dałem konkretnie przykład co wnosi informacje potrzebne a co jest bez sensu - teraz chyba się rozumiemy?
 :)
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 24, 2007, 10:23:12 »
Przecież to był taki przykład a przcież dałem konkretnie przykład co wnosi informacje potrzebne a co jest bez sensu - teraz chyba się rozumiemy?
Tak. Ja jestem/byłem za opisami ale w formie takiej żeby zajmowały jak najmniej miejsca co nie znaczy, że jestem za usuwaniem info np. o numerach telefonów. Chodzi o to żeby podać w miarę dużo informacji w krótkiej treści co wiąże się z "wagą" pliku.
Ja mam ściągniętych 17656 POI (nie wyświetlam wszystkich ale prawie  :)) i w trybie nawigacji nic mi nie muli ale w trybie przeglądania(przesuwania) mapy to nie chodzi płynnie.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 24, 2007, 10:26:43 »
nie znaczy, że jestem za usuwaniem info np. o numerach telefonów.
A mówiłem to gdzieś?
Pytam się: czy zgadzasz z takim wzorem opisu jak niżej?

Bank i bankomat 24h
ul. Wrocławska 21
czynne:
pn.- wt. 8:00-15:30
śr.-  pt. 10:00-18:00
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2007, 10:30:07 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester