Jak już trochę luda zassało i zainstalowało AM 5.0.5 przyszedł chyba czas podzielić się uwagami. Sam zrobiłem to 2 godziny temu i mam już jakieś obserwacje

To może zacznę, najpierw od plusów:
+ skórka "panorama" - dla mnie miodzio, mam tak umieszczone wszystko w samochodzie, że najwygodniej mi jak kabel zasilania z mojego n560 wychodzi w prawo. Jednocześnie w poprzednich wersjach pilot w wersji "dużej" zajmował IMHO za dużo miejsca "przed samochodem", a w minimalnej był za mały. Ta skórka trafiła idealnie w mój gust

+ możliwość zmiany własnego "samochodu". Może to trochę "bajer" ale fajny.
+ chodzi jakby szybciej, ale to uczucie dość subiektywne, więc nie ciągnę tego dalej

A teraz minusy:
- Po kiego grzyba mi ikony po lewej stronie dotyczące telefonu (którego nie mam), przełącznika wskazań odległości koniec/via (którego nigdy nie używam i raczej nie będę) i przełącznika 2D/3D/budynki którego też nie będę używał - wystarczyło mi ustawienie w menu widoku jak w 4.5.3. Da się te ikony usunąć, zostawiając ikonę dźwięku która bywa czasem potrzebna oraz prawą stronę (zoom)?
- brak pola zaznaczania - przesuwania mapy. Kurde, człowiek musi się nieźle rysikiem namachać, żeby znaleźć coś bez adresu...
- BRAK DOKUMENTACJI dotyczącej użytkowania programu w tej wersji. Nie licząc jedynie rozpiski jednego screena kompletny brak informacji "pisanej" co do czego. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.
A teraz czekam na dopiski reszty populacji

SMS