Przeraża mnie reakcja niektórych użytkowników na zmiany dokonane w obsłudze POI
Toż to zatwardziały konserwatyzm i agresywny beton w czystej postaci!

Obsługa POI po latach cudowań, eksperymentów, nietrafionych pomysłów
i skomplikowanej obsługi WRESZCIE MA SZANSE WRÓCIĆ DO NORMALMOŚCI,
a wy zamast wskazywać na istniejące jeszcze niedoróbki
i funkcje które nie działają jak by się tego od nich oczekiwało,
zrzędzicie gorzej niż tych dwóch stetryczałych staruszków z Muppetów,
oni przynajmniej byli dowcipni
Tak, trzeba się dostosować, trzeba się przestawić z myślenia skażonego przez kilka lat
lawirowania w gąszczu nieprzemyślanych funkcji i ograniczonych funkcjonalności.
Trzeba porzucić te swoje wypracowane mozolnie metody radzenia sobie z tym całym bałaganem.
Teraz naprawdę już jest łatwiej i prościej, a jak wyeliminujemy te miejsca gdzie jeszcze coś szwankuje
to będziemy mieć jedną z bardziej przyjaznych i najbardziej zaawansowanych technologicznie
platform obsługi POI.
Trzeba tylko zapomnieć o kilku nawykach i skojarzeniach które się utrwaliły przez lata.
Nieprawdą jest że POI wbudowane są 'be' (stare, nieaktualne, niekompletne)
a POI z miplo są 'ach i och' (aktualne, lepsze, dokładniejsze etc.)
Na dobrą sprawę obecnie spokojnie można w ogóle nie korzystać z miplo,
a i tak mieć bogatą i aktualną bazę POI. Spójrzcie choćby na fotoradary stacjonarne,
w POI wbudowanych brakuje w tej chwili 6 sztuk na prawie 1800 POI, to jest 0.3 promila braków.
Owszem parę ich przybędzie zanim będzie wydana aktualizacja mapy (pewnie pod koniec czerwca)
ale i tak ciągle macie dostęp do ponad 99% POI z miplo w ogóle z niego nie korzystając.
Czy ten ułamek procenta nowości wart jest tak histerycznych reakcji jakie pojawiają się w tym wątku?
To byl dla mnie "gwozdz" jaki zdecydowal, ze macham biala flaga i pomalu zegnam sie z AM. Aloha!
A jak to wam nie wystarcza i chcecie mieć zawsze najbardziej aktualną bazę POI z miplo
to zamiast jęczeć, wysilcie się odrobinę, żeby ogarnąć te zmiany.
Na zakończenie tych moich narzekań, na mierżące mnie okrutnie teksty w tym wątku
namalowałem obrazek, który tłumaczy istotę wprowadzonych zmian w obsłudze POI,
myslę że powinien wyjaśnić ze 2/3 wątpliwości co do tego
jak teraz nalezy używać wyświetlania i ostrzegania o POI.