Nowy rozdział w synchronizacji POI - miplosync 1.8

• 322 Odpowiedzi
  • 84929 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piona

• 358
  • Sprzęt: Mio Moov
Odp: Nowy rozdział w synchronizacji POI - miplosync 1.8
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:12:46 »
Może mi ktoś pomóc? Potrzebuję aby wyświetlane były wszystkie bankomaty pod jedną ikoną. Jak to zrobić?
piona

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:20:17 »
A tą zmianę jak ?? Zmiana zegara systemowego i wtedy utworzenie plików ??
Tak też się da, ale łatwiej menedżerem plików (FreeCommander, Windows Commander)
zwykle jest w menu Plik pozycja 'Atrybuty' czy 'Zmień atrybuty'
Może mi ktoś pomóc? Potrzebuję aby wyświetlane były wszystkie bankomaty pod jedną ikoną. Jak to zrobić?
Pozbieraj kategorie z bankomatami na miplo i ustaw im taką samą ikonę.
(Twoje konto\Synchronizacja\Ikony idźwięki)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:21:48 »
Zaktualizowałem AM, wrzuciłem nowego Miplo, potem synchro na czysty plik POI - po czym ze zdziwieniem widzę, że mam w gałęzi "Wszystkie" pojedyncze podkategorie np. stacje Orlen - skąd one się tam wzięły? Tzn. wcześniej miałem je ustawione jako do wyświetlania, ale przecież utworzyłem nowy plik POI... Wygląda jakby nowy plik połączył się ze starym, który usunąłem... :O

Czy da się pozbyć tych nadmiarowych kategorii?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 21:36:03 wysłana przez mikolajek »

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:28:33 »
I jeszcze pytanie uzupełniające: gdzie w serwisie miplo.pl podziały sie moje wybrane kategorie do synchronizacji?
a ostrzegałem, że będę usuwał posty 'za nieczytanie'  :]
Forum jest dla wszystkich a nie dla 5 osób, które nie mają nic do roboty i piszą i czytają wszystko przez 24h!
Nie było żadnego ogłoszenia, używałem normalnie programu i po niedługim czasie widzę, że coś znikło w serwisie więc... ponawiam pytanie.

Połączone: Czerwiec 02, 2010, 21:31:24
Czyli druciarstwo... chciałem to samo mieć ze stacjami benzynowymi ale zmuszają nas by oglądać i rozpoznawać ikonki wszystkich nawet niszowych stacji benzynowych w czasie jazdy zamiast jednej zrozumiałej ikony stacji benzynowej, ikony zrozumiałej dla wszystkich... nawet osoby spoza polski, którym ikona stacji Bliska nic nie mówi!!!!!!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 21:31:24 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Offline piona

• 358
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:32:30 »

Tylko, że do tej pory wystarczyło wybrać jedną kategorię i miałem wszystko pod jedną pozycją a teraz muszę bawić się ze wszytskimi po kolei?
piona

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:34:17 »
Tylko, że do tej pory wystarczyło wybrać jedną kategorię i miałem wszystko pod jedną pozycją a teraz muszę bawić się ze wszytskimi po kolei?
piona
Tylko jak masz to zrobić skoro nie ma tego już w serwisie miplo.pl?
Widzę, ze AM zlikwidowała ten serwis....i widzę, ze zależy im jedynie na wyrobnikach wprowadzających punkty nie dając w zamian nic... nawet możliwości wyboru ikony czy dźwięku!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 21:36:28 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:43:25 »
@AdamMie

Od momentu pierwszego uzyskania blokad powinna Ci zacząć działać automatyczna synchronizacja blokad z tymi na Miplo. Czyli nareszcie można uruchomić Miplosync'a co jakiś czas (np. 8 godzin) i zapominamy o sprawie. :) Koniec z ciągłym kasowaniem blokad i ich importem.

Pozdr.
Spinnek.

*

Offline piona

• 358
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:50:58 »

Widzę, ze AM zlikwidowała ten serwis....i widzę, ze zależy im jedynie na wyrobnikach wprowadzających punkty nie dając w zamian nic... nawet możliwości wyboru ikony czy dźwięku!

Mam nadzieję, ze ten poważny błąd naprawią. Wg mnie to spore utrudnienie bo zabawa z kilkudziesięcioma pozycjami w dziale bankomat to idiotyzm. Zresztą ten problem dotyczy też innych działów.
piona

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 02, 2010, 22:05:24 »
Mam nadzieję, ze ten poważny błąd naprawią. Wg mnie to spore utrudnienie bo zabawa z kilkudziesięcioma pozycjami w dziale bankomat to idiotyzm. Zresztą ten problem dotyczy też innych działów.
piona
Mi jak dotąd nigdy nie udało sie scalić stacji benzynowych tak abym miał je i w Polsce i za granicą wyświetlane bo albo miałem scalone w polsce i ustawione do wyświetlane tylko te z miplo to nie widziałbym tych zagranicznych a gdybyn włączył i jedne i drugie to miałbym w polce duble... teraz to już wogóle nie działają własne ikonki bo pokazuje w 99.% ikonki wbudowane!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 22:19:55 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Eldorado9

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 02, 2010, 22:42:54 »
Witajcie!

Jestem na www.miplo.pl w Miplo->Twoje konto->Synchronizacja->Ikony i dźwięki i tu widzę TYLKO:
* fotoradar czerwone światło
* fotoradar przenośny
* fotoradar stacjonarny - Atrapa
* fotoradar stacjonarny - od 130 do 30
dla każdego mogę zmienić ikonkę i dzwięk, ale nie widzę żadnych innych kategorii. Jeśli zaś w okienko "podaj nazwę kategorii" wpiszę np. bankomat - euronet i tapnę zmień to pojawi mi się ta kategoria z możliwością zmiany ikony i dźwięku, daje "zapisz" i kategoria znika - nie pojawia się na liście - dlaczego?

P.S. Nie wiem jak inni, ale stanowczo ŻĄDAM drzewa kategorii, które sam mogę sobie zmienić i nie być zmuszany do zabawy we wbudowane czy inne POI narzucone przez producenta!
Chce samemu wybrać i tylko "moje" maja być wyświetlane!

Pozdrawiam
Eldorado9

Pozdrawiam
Eldorado9

*

pliers

« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 02, 2010, 23:05:27 »

piona

a nie możesz sobie do folderu Icons wgrać jednej ikony pod kilkoma nazwami? Zrobisz to jednarazowo i potem będziesz wklejał przy nastepnych wersjach AM i po bólu.

Nie da się dogodzić każdemu.

Połączone: Czerwiec 02, 2010, 23:13:21
Mam pytanie:
zainstalowałem nową AM na PNA, nowe MiploSync na PC (bo w PNA nie mam możliwości połączenia z Internetem). Wykonałem synchronizację na PC, ściągnęło mi ileś tam punktów, otworzyłem plik ze ściągniętymi punktami POIConverterem aby podejrzeć co w nim dokładnie jest..a więc po kilka, kilkanaście punktów z praktycznie każdej kategorii. Czyli jednym słowem wygląda na to że tak jak napisali jest to jakby "uaktualnienie" całej bazy POI.

Ale co teraz z tym plikiem zrobić? W POI>Zarządzanie mam wybrany plik default, mam teraz wybrać opcję Otwórz? Dodaj z...? aby wgrać ten plik?

Co jeśłi dany punkt został usunięty w międzyczasie w miplo? czy  wtym pliku będą informacje "deaktywujące" danye punkty po wgraniu go do AM?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 23:13:21 wysłana przez pliers »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 02, 2010, 23:16:59 »
Jeśli zaś w okienko "podaj nazwę kategorii" wpiszę np. bankomat - euronet i tapnę zmień to pojawi mi się ta kategoria z możliwością zmiany ikony i dźwięku, daje "zapisz" i kategoria znika - nie pojawia się na liście - dlaczego?

P.S. Nie wiem jak inni, ale stanowczo ŻĄDAM drzewa kategorii, które sam mogę sobie zmienić i nie być zmuszany do zabawy we wbudowane czy inne POI narzucone przez producenta!

Bo na liście są tylko te kategorie, które mają wybrane inne ikony niż domyślna,
jak wybierzesz inną ikonę, albo przypiszesz dźwięk to Ci kategoria nie znikie.
A jeśli pozostawiłeś dane standardowe to po co kategoria ma się pojawiać na tej liście?

ps. A żądaj sobie  :E masz drzewo kategorii w AM i tam sobie wybierasz co chcesz.
Z miplo skończyła się zabawa, już nie tylko nie jesteś do niej zmuszany,
ale nawet niewiele pozostało Ci do ewentualnej zabawy, możesz co najwyżej wybrać inne ikony
niż standardowe i powybierać dźwięki. I na tym zabawa się w zasadzie kończy   B)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 02, 2010, 23:22:35 »
Witajcie!

Jestem na www.miplo.pl w Miplo->Twoje konto->Synchronizacja->Ikony i dźwięki i tu widzę TYLKO:
* fotoradar czerwone światło
* fotoradar przenośny
* fotoradar stacjonarny - Atrapa
* fotoradar stacjonarny - od 130 do 30
dla każdego mogę zmienić ikonkę i dzwięk, ale nie widzę żadnych innych kategorii. Jeśli zaś w okienko "podaj nazwę kategorii" wpiszę np. bankomat - euronet i tapnę zmień to pojawi mi się ta kategoria z możliwością zmiany ikony i dźwięku, daje "zapisz" i kategoria znika - nie pojawia się na liście - dlaczego?

Pozdrawiam
Eldorado9

Lista pokazująca kategorie zawiera tylko kategorie, które mają zmienioną domyślną ikonę lub wybrany dźwięk.
W przypadku przywrócenia domyślnej ikony i skasowaniu dźwięku ostrzeżenia kategoria znika z listy.
Co do punktów - obecnie dostarczane są punkty w instalatorze - stan bazy miplo na dzień jego tworzenia oraz możliwość aktualizacji przez bazę.
Co do żądań - proszę pisać nie na forum lecz na adres support@automapa.com.pl .
Osoby tam pracujące reprezentują producenta i zapewne takie żądam będzie "lepiej słyszalne".

Również pozdrawiam,
PPepe

*

Offline tomek1970

• **
  • 116
  • Sprzęt: MIO P560 + WM6.0
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 03, 2010, 01:10:36 »
Faktycznie, za którymś razem też mi podmieniło, ale przeszedłem do kontrataku :wink:
skopiowałem swoje jeszcze raz, zmieniłem atrybuty na tylko do odczytu i systemowy
i jeszcze zmieniłem datę plików na 2065 rok  ... i jak na razie wygrywam   B)
Jak na razie działa :ok:

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 03, 2010, 08:33:38 »
Ludzie!!!

Czytam ten wątek i wiele innych na tym forum związanych z Auto Mapą i nie tylko i mam wrażenie nawet jestem pewien że: LUDZIE NIE CZYTACIE TEMATÓW W FORUM OD SAMEGO POCZĄTKU  Powoduje to że mamy np 50 stron w wątku z czego tak naprawdę większość pytań to duble bo komuś się NIE CHCE CZYTAĆ. 

Jest jak wół  napisane w pierwszym poście co się zmienia. Zapewne można też znaleźć link do miplo o zmianach wiec trzeba się z tym zapoznać.

Irytujące są pytania w stylu: Co się stało z drzewem kategorii?  - Jak byś przeczytał informacje o zmianach to byś wiedział i nie zadawał byś głupich pytań.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 08:36:15 wysłana przez morette »
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 03, 2010, 08:51:35 »
A gdzie po synchronizacji znajduje się plik  od AM Traffic, miplo.amb?

Teraz AM nie uzywa juz tego pliku - uzywa blokad z pliku default.ampdel
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 03, 2010, 09:12:12 »
Nie z pliku default.ampdel, bo tam są skasowane blokady, tylko bezpośrednio synchronizowane są pliki default.dt0_5, default.dt1_2, default.hd0_5, default.hd3_4 itd itp.

*

FISHBONE89

« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 03, 2010, 09:20:33 »
Jak dla mnie po raz kolejny utrudnili nam życie...

Szkoda, że teraz te blokady same się synchronizują. A jak mam wiele licencji? To co mam każdą AM podpinać pod MiploSync aby zsynchronizować? Wtedy się synchronizowało na jednym urządzeniu a plik kopiowało do pozostałych. Teraz też da się tak robić. Trzeba przeprowadzać synchronizację na AM 6.2.

A tymi POI jak zwykle powariowali. Szkoda, że już się nie da ściągnąć wszystkich POI z bazy. Jak przedtem miałem jedną ikonkę i jeden dźwięk dla fotoradaru stacjonarnego (scaliłem do jednej kategorii wszystkie fotoradary) to teraz muszę utworzyć ten plik z ikonką dla każdego fotoradaru 30, 40, 50 itd...

Mogliby przynajmniej zrobić jakąś opcję na Miplo, że scala wszystkie kategorie takie jak apteka, fotoradar czy stacja paliw.

Szczerze mówię, ale teraz nie widzę sensu przedłużenia licencji na AM skoro nawet nie mogę się pobawić kategoriami POI i poustawiać je po swojemu, bo jest tylko synchronizacja przyrostowa. W takim razie po co mi Miplo skoro wszystko jest i tak wbudowane w AM...

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 03, 2010, 09:27:29 »
Powiedzcie mi po co w AM jest możliwość zafajkowania poi wbudowanych lub/i użytkownika ? które trzeba zaznaczyć ?

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 03, 2010, 09:30:36 »
Wtedy się synchronizowało na jednym urządzeniu a plik kopiowało do pozostałych.

A może właśnie o to chodzi aby utrudnić życie złodziejom ??
Skoro całego programu nie da się zabezpieczyć to może poszli w kierunku zabezpieczeń poszczególnych funkcji aktualizowanych on-line.

Połączone: Czerwiec 03, 2010, 09:31:36
Powiedzcie mi po co w AM jest możliwość zafajkowania poi wbudowanych lub/i użytkownika ? które trzeba zaznaczyć ?

No na ten moment raczej zbędne. Wydaje mi się że w kolejnej wersji powinno być jedno okienko do ptaszkowania.

*

FISHBONE89

« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 03, 2010, 09:33:33 »
Może i masz rację. Ale z tymi POI? Dlaczego nie można pobierać już pełnej bazy? Przecież złodzieje i tak mają pełny komplet POI wbudowanych w AM. A te co brakuje... Hmmm 6 aktualizacji w roku to 6 aktualizacji POI.

I jak ja mam zsynchronizować AM skoro mam ją zainstalowaną na karcie pamięci (urządzenie z WinCE 6.0)? MiploSync jej nie wykrywa. Musiałbym przy każdej synchronizacji kopiować folder z AM do folderu Program Files. Tam robić synchronizację (bo wtedy widzi) i z powrotem przenosić na kartę.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 09:37:43 wysłana przez FISHBONE89 »

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 03, 2010, 09:40:59 »
powinni tez poprawic ostrzeganie o POI Mam zaznazcone ostrzegaj tylko raz i pokazuj az do miniecie i informuj o odleglosci Ale to pojawia sie tylko raz w momencie komunikatu Nie chce zeby co 4 sek lub 8 sek mowilo mi co chwile radar wystarczy tylko raz przy dosc dosc duzym ich natloku :) Wole jak raz powie i widze ile mi jeszcze zostalo do radaru az do miniecia Teraz pokazuj az do miniecia i informuj o odleglosci sa bez uzyteczne przy informowaniu tylko raz Zreszta przy 4 czy 8 sek jest podobnie dopiero ostatnie 100 m jest non stop widoczne odleglosc i kwadracik Ja chce zeby bylo po staremu :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 09:43:45 wysłana przez Wookash82 »
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwiec 03, 2010, 09:59:43 »
Nie wiem o co chodzi ale u mnie przejście na MiploSync 1.8 i AM 6.5 (posiadam licencję EU) to jest jakaś kompletna porażka. Pozwólcie, że napiszę jak to wygląda dokładniej.

Wczoraj (w środę) jechałem w trasę więc we wtorek wieczorem zsynchronizowałem sobie bazę Miplo, nie wiedząc jeszcze o zmianach jakie nastąpią za chwilę. Miałem jeszcze AM 6.2 i MS 1.7 coś tam. Po wyjechaniu w trasę wczoraj zauważyłem że w ogóle nie mam wyświetlonych (między innymi) żadnych fotoradarów i AM nie ostrzega mnie przed nimi. Moja konfiguracja to wyświetlanie i ostrzeganie tylko przed PIO wbudowanymi (czyli ptaszki w pierwszej kolumnie wyłączone a odpowiednie powybierane w drugiej i tak zawsze wszystko działało). Szybka ocena sytuacji i okazuje się, że plik zaczytany przez MS we wtorek wieczorem skurczył się po ostatniej synchronizacji z normalnych (dla moich kategorii) ok. 470KB do niecałych 100 (!!!). W tej sytuacji nie pozostało mi nic innego jak doraźnie włączyć wyświetlanie i ostrzeganie przed punktami wbudowanymi w AM 6.2 no i pozwoliło mi to jakoś dojechać i wrócić do domu ;)

Po powrocie próbowałem sprawdzić o co chodzi i dostałem z MS komunikat, że konieczny jest upgrade MS. Widzę, że jest wersja 1.8, zainstalowałem. Od razu zauważyłem, że nie ma zakładki "Katalog". Próbowałem odnaleźć te ustawienia na www.miplo.pl - też zniknęły.  No nic. Synchronizuję POI przez MS. Teraz znowuż okazuje się, że zamiast ok. 10000 POI synchronizuje mi 16000 a plik .amp zamiast ok. 470KB ma zdaje się 600KB. Jeżeli wybiorę "synchronizuj wszystko na raz" to ilośc danych się zwiększa ale problemu poniżej nie rozwiązuje.

Niestety okazało się też, że jakbym nie kombinował z ustawieniami wyświetlania AM 6.2 (np. włączył wszystko co się da) to na całą Łódź mam wyświetlone może ze 100 punktów a w takiej sytuacji normalnie to cała Łódź byłaby równo pokryta punktami...

Zauważyłem, że równolegle ukazała się AM 6.5. Ściągnąłem. Zbackupowałem i postanowiłem wyrzucić wszystko z karty SD i zrobić od nowa. Zainstalowałem AM, MS. MS skonfigurowałem tak, żeby jak zwykle ściągało dane do (tym razem świeżego) pliku Automapa EU/POI/miplo.amp. Po zsynchronizowaniu (i znów coś około 16000 punktów) i zaczytaniu w AM 6.5 tego pliku, jak bym nie kombinował z ustawieniami i czego nie włączał w opcjach AM (włącznie z włączeniem "wszystkiego" w obu kolumnach) to na całej Łodzi wyświetla się tylko garstka punktów POI.

Domyślam się, że teraz MS synchronizuje tylko zmiany POI w stosunku do tego co jest wbudowane w mapy AM 6.5. To by uzasadniało dlaczego nagle ilość zaciąganych danych się tak zmniejszyła pomimo tego, że teraz synchronizowane są z automatu wszystkie kategorie. Tylko dlaczego nie są wyświetlane te punkty wbudowane w mapy od AM 6.5 ? (bo chyba w tym jest u mnie problem ?)

A już w ogóle nie mogę zrozumieć dlaczego Automapa takie duże zmiany w koncepcji działania wprowadza bez wcześniejszej akcji edukacyjnej, i to jeszcze przed samym długim weekendem ? Na miejscu normalnego użytkownika który nie ma czasu, sił albo wiedzy na eksperymenty pirzgnął bym ten cały ich soft w tej chwili za okno. Mi w potrzebie chwili pozostaje powrót do AM 6.2 i posługiwanie się punktami wbudowanymi.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwiec 03, 2010, 10:06:33 »
Odznacz użytkownika, zaznacz odpowiednie wbudowane.

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwiec 03, 2010, 10:13:47 »
Jeżeli zaznaczę wszystkie wbudowane (pierwsza kolumna) a użytkownika (druga) wyłączę wszystkie to w ogóle nie wyświetlają mi się żadne POI.  Żebym miał cokolwiek muszę włączyć coś z drugiej kolumny.

Co ciekawe przed wczytaniem pliku .amp z MiploSync (gdy wczytany jest plik "default"), w bazie AM 6.5 nie mam żadnych punktów POI. Gdzie są więc te wbudowane POI w mapy AM 6.5  EU ? Gdy już wczytam ten plik to POI mogę wyszukiwać ale tak samo jak przy wyświetlaniu jest ich jak na lekarstwo.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwiec 03, 2010, 10:15:11 »
A już w ogóle nie mogę zrozumieć dlaczego Automapa takie duże zmiany w koncepcji działania wprowadza bez wcześniejszej akcji edukacyjnej, i to jeszcze przed samym długim weekendem ?

No nie przesadzajmy z tymi wielkimi zmianami w koncepcji. Po prostu wyeliminowano możliwość ściągania całej bazy punktów i bezsensownego zamulania AM, skoro i tak te same punkty są wbudowane w program.
U mnie wszystko działa bez zająknięcia, wreszcie tak jak powinno (no może poza wciskaniem na siłę szarych ikonek chorągiewek zamiast pozostawiania nieprzydzielonych na Miplo ikon), punkty i blokady pięknie się synchronizują.

Połączone: [time]Czerwiec 03, 2010, 10:17:04[/time]
Co ciekawe przed wczytaniem pliku .amp z MiploSync (gdy wczytany jest plik "default"), w bazie AM 6.5 nie mam żadnych punktów POI. Gdzie są więc te wbudowane POI w mapy AM 6.5  EU ?

Pewnie masz uszkodzony plik poi.a z katalogu mapy.
Rozumiem, że pisząc o niewyświetlaniu POI, masz na myśli ikony na mapie, a nie listę POI przy wyszukiwaniu?  :mysli:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 10:19:41 wysłana przez akubit »

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwiec 03, 2010, 10:20:35 »
W takim razie spróbuję jeszcze raz pojechać z instalacją AM 6.5 EU od początku... Plik poi.a jest, ma ok. 160MB.

Mam na myśli to, że prawie nic mi się nie wyszukuje ani zarazem nie wyświetla (nawet jak włączę wyświetlanie "wszystkiego"). Najwyraźniej widać tylko te różnicowe zmiany wygenerowane do własnego pliku Miplosync.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 10:28:52 wysłana przez klosz007 »

*

Offline DarekWa

• **
  • 149
  • Sprzęt: iPhone 6S, Galaxy S8
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwiec 03, 2010, 10:55:51 »
Czyli druciarstwo... chciałem to samo mieć ze stacjami benzynowymi ale zmuszają nas by oglądać i rozpoznawać ikonki wszystkich nawet niszowych stacji benzynowych w czasie jazdy zamiast jednej zrozumiałej ikony stacji benzynowej, ikony zrozumiałej dla wszystkich... nawet osoby spoza polski, którym ikona stacji Bliska nic nie mówi!!!!!!
Na Miplo > Synchronizacja > Ikony i dźwięki wpisz główną kategorię Bankomat wybierz zmień, ustaw sobie ikonkę i ew. dźwięk i zaznacz poniżej opcję Ustaw dla wszystkich (x) podkategorii.

I wot problem rozwiązany.
Pozdrawiam

*

Offline piona

• 358
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwiec 03, 2010, 11:22:01 »
Na Miplo > Synchronizacja > Ikony i dźwięki wpisz główną kategorię Bankomat wybierz zmień, ustaw sobie ikonkę i ew. dźwięk i zaznacz poniżej opcję Ustaw dla wszystkich (x) podkategorii.

Pozdrawiam

Zauważyłeś, że to dotyczy 10 potkategorii? Bankomatów różnych firm/banków jest dużo więcej....
piona

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwiec 03, 2010, 11:24:05 »

Pozdrawiam
Jeszcze byłoby fajnie gdyby to zmienianie działało.....  :O~
ISTQB Certified Tester