dostałem odpowiedź z AM
Dnia 21-01-2008 o godz. 12:49 AutoMapa Support napisał(a):
> Informujemy ze blad ten zostal juz rozpoznany i naprawiony w nowej wersji.
> Polega na blednej obsludze plikow, ktore maja w nazwie ciag: POI (pisany
> duzymi literami).
>
> Na teraz (do czasu aktualizacji) prosimy, aby zmienic nazwe pliku na taka,
> ktora NIE ma w sobie ciagu duzych znakow np.: POI tylko na: poi
Napisane: Styczeń 21, 2008, 13:34:19
MiploSync i Nokia 330, sposób który zadziałał u mnie.
Używam pliku o nazwie POI znajdującego się na karcie pamięci (dysk I:) w katalogu AutomapaEU
1. Podłączyć Nokię do PC i skonfigurować MiploSync tak jak to podali na stronie, lokalizując plik z danymi I:\AutomapaEU\POI
2. Usunąć wszystkie pliki POI.* które MiploSync utworzy (prawdopodobnie tylko jeden plik o nazwie I:\AutomapaEU\POI.poipts) i odłączyć Nokię od PC
3. Uruchomić AutoMapę, wejść w ustawienia -> POI Użytkownika i z menu wybrać utwórz nowy plik
4. Utworzyć plik o takiej samej nazwie i zlokalizowany tak samo jak podane w konfiguracji MiploSync. (Automapa powinna utworzyć dwa pliki: POI.poi oraz POI.poipts co można później sprawdzić z poziomu PC)
5. Zamknąć Automapę, podłączyć Nokię do PC i przeprowadzić synchronizację poprzez MiploSync. Po synchronizacji powinny powstać dwa pliki *.old (poi.poi.old i poi.poipts.old) i dwa pliki z danymi (duży POI.poipts i niewielki poi.poi)
I tyle dobrych wiadomości, a teraz problem nad którym utknąłem. Po wejściu do automapy w ustawienia -> POI użytkownika widać listę zsynchronizowanych punktów, ale nie potrafię zmusić AutoMapy żeby te punkty wyświetlała (nawet po zaznaczeniu, że ma wyświetlać wszystkie POI i wbudowane i użytkownika punkty nie są wyświetlane). Jeśli ktoś ma pomysł byłbym wdzięczny. Podejżewam, że być może kwestia rozbija się o kategorie punktów w AutoMapie, ale dalsze próby odkładam do wieczora bo Nokia się rozładowała 
EDIT:
Żeby już było w jednym poście wszystko. Aby po synchronizacji plikówprzez MiploSync były one widziane w AutoMapie trzeba albo w AutoMapie ręcznie dodać kategorie punktów (Menu -> POI Wyświetlanie -> Opcje -> Dodaj kategorię), których nazwy można sprawdzić a MiloSyncu, albo wykonać dodanie punktów z pliku (Menu -> Ustawienia -> POI Użytkownika -> Plik -> Dodaj z pliku...) co spowoduje automatyczne dodanie niezbędnych kategorii
dostałem odpowiedź z AM
Dnia 21-01-2008 o godz. 12:49 AutoMapa Support napisał(a):
> Informujemy ze blad ten zostal juz rozpoznany i naprawiony w nowej wersji.
> Polega na blednej obsludze plikow, ktore maja w nazwie ciag: POI (pisany
> duzymi literami).
>
> Na teraz (do czasu aktualizacji) prosimy, aby zmienic nazwe pliku na taka,
> ktora NIE ma w sobie ciagu duzych znakow np.: POI tylko na: poi