Nowa autostrada Krzyżowa-Zgorzelec

• 52 Odpowiedzi
  • 18051 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
Odp: Nowa autostrada Krzyżowa-Zgorzelec
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 15, 2009, 14:59:42 »
Aktualizacje są 4 w roku. Przy najbliższej  :ok:

Kolejna to będzie pewnie 09.09 - czyli niebawem ;)

W TT ta droga będzie pewnie za rok. TT też lada chwila powinien wypuścić nowe szeroko zapowiadane mapy 8.35. Ciekawe jakie będzie źródło - zapewne TA 2009.02 lub 2009.03. Mapy 8.30 - to TA 2009.01. W mapach 8.30 nadal nie ma np. obwodnicy Strykowa. Więc nie narzekajcie na szybkość AM :)

Przy okazji - ostatnio z ciekawości zaktualizowałem mapy w nokii (navteq) i muszę powiedzieć, że są całkiem OK. Na pewno o wiele bardziej aktualne niż TeleAtlas.

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 15, 2009, 16:41:05 »
Dzisiaj mamy 15 sierpnia :grin:

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 15, 2009, 20:38:50 »
Jeżeli w najbliższej aktualizacji AutoMapy i jakiegokolwiek innego polskiego programu nawigacyjnego z mapami Europy nie znajdzie się ta autostrada, to będzie oznaczało kompromitację programu. Przecież to jest śluza dla 2/3 obszaru Polski do 2/3 obszaru Europy.
Śluza, w porównaniu do dotychczas funkcjonujących przykanalików. Śluza, która powinna rzutować na algorytm routingu z największych miast Polski do wielu miast Europy.
Jeśli nie będzie takich kluczowych połączeń, to po cholerę nam te nawigacje?
Tym bardziej, że autostrada jest de facto przejezdna od marca. Objechać z GPS-em i nagrać precyzyjnego śladu przez pół roku się nie dało?

*

Offline ciesiel

• *
  • 80
  • Sprzęt: Motorola Moto G 2nd gen.
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 15, 2009, 20:50:00 »
Jeżeli w najbliższej aktualizacji AutoMapy i jakiegokolwiek innego polskiego programu nawigacyjnego z mapami Europy nie znajdzie się ta autostrada, to będzie oznaczało kompromitację programu. Przecież to jest śluza dla 2/3 obszaru Polski do 2/3 obszaru Europy.
Śluza, w porównaniu do dotychczas funkcjonujących przykanalików. Śluza, która powinna rzutować na algorytm routingu z największych miast Polski do wielu miast Europy.

Trochę zła analogia :) śluza nie zwiększa przepustowości - raczej wyrównuje poziomy :)
Już bardziej ta autostrada jest rozlewiskiem albo jakimś wodospadem :D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 21:03:44 wysłana przez ciesiel »

*

lipalipski

« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 15, 2009, 21:00:24 »
Wiesz Ciesiel to mogły być śluzy między strumykiem/rzeczką, a rozlewiskiem. I były/są.

Teraz to jest śluza między rzeką spławną, a rzeką spławną uregulowaną. ;)

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 15, 2009, 21:10:17 »
"W jakim pliku modyfikujemy zapisy aby zwiększyć wartość "Unikaj zawracania nadkładając: 5 km".

Jak odpowiecie mi na ten post, to może uda mi się dojechać do tej autostrady w Zgorzelcu? to niedaleko, tylko 32km, ale każe zawracać po 5km.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 16, 2009, 13:40:22 »
A-2 na Konotopie się kończy.
(...)

http://siskom.waw.pl/mapy/obwodnice-warszawa.jpg - tu jest wszystko ładnie wyrysowane  :ok:
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 20, 2009, 16:31:34 »
Na openstreetmap jest już:

*

Offline jartro

• 555
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 22, 2009, 10:41:30 »
Do kitu z taką dokładnością.Nie jest zaznaczony węzeł umożliwiajacy zjazd w Łące(okolice Bolesławca) :evil:

*

Offline felixb

• 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 31, 2009, 18:45:55 »
Do kitu z taką dokładnością.Nie jest zaznaczony węzeł umożliwiajacy zjazd w Łące(okolice Bolesławca) :evil:
MapaMap ma
felix

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 31, 2009, 19:03:04 »
To komu się zwolnił kalendarz - p. Tuskowi, czy p. Schetynie? Czy tak, bez przecinania wstęg? Byłoby nie po bożemu. Może choć Grabarczyk?

Przecież to sukces - po 15 latach od zrobienia studium wykonalności i po siedmiu latach od ukończenia prac projektowych. Iście expressowe tempo.

P.S. Dzięki za info! :ok:
Kaczor juz otwierał autostradę, którą budowali inni....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Daneczek

• 25
  • Sprzęt: SGS III.
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 03, 2009, 07:09:41 »
Taki ważny węzeł komunikacyjny Krzyżowa -Zgorzelec  a AM nie robi nic aby dołożyć poprawkę...... Pewnie nie zwrócił bym uwagi na ten fakt ale jutro będę tą autostradą jechał w "świat" i przy planowaniu trasy przy pomocy AM ---takie rozczarowanie.I jednak aktualna mapa papierowa znowu się przyda  :ok:(np. ta gratisowa z Gazety Wyborczej).Czy może ktoś już doświadczył tej przyjemności i zliczył przejazd nowym w/w odcinkiem A4 ??? Proszę o komentarze i opinie .

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 03, 2009, 07:33:54 »
Czy łaskawie przeczytałeś poprzednie posty w tym wątku? Wszystko tam zostało napisane. Ten kotlet nie nadaje się już do odgrzewania.

*

Offline Daneczek

• 25
  • Sprzęt: SGS III.
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 03, 2009, 07:40:09 »
Tak czytałem,śledzę ten temat .Ale niedosyt i tak pozostaje. ."Podgrzewać kotlet" powinniśmy puki w AM nie zrobią poprawki z tym odcinkiem A4 Ta sytuacja z jej brakiem jest żenująca.
W dalszym ciągu proszę o opinie z przejazdu tym odcinkiem A4  :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 07:50:59 wysłana przez Daneczek »

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 03, 2009, 07:57:08 »
Taki ważny węzeł komunikacyjny Krzyżowa -Zgorzelec  a AM nie robi nic aby dołożyć poprawkę......

Robi. Prace trwają, ale w tym miesiącu raczej nie będzie niestety...

Czy może ktoś już doświadczył tej przyjemności i zliczył przejazd nowym w/w odcinkiem A4 ??? Proszę o komentarze i opinie .[/color]

Tysiące ludzi. Spróbuj YouTube albo tu:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=204917
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 03, 2009, 07:59:49 »
"Podgrzewać kotlet"[/color] powinniśmy puki w AM nie zrobią poprawki z tym odcinkiem A4 Ta sytuacja z jej brakiem jest żenująca.[/color]

A czytałeś, że trzeba czekać na kolejną aktualizację map i że nie będzie ona wcześniej, niż we wrześniu? Czyli lada chwila. Podgrzewanie nic tu nie da.

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 03, 2009, 08:12:04 »
Taki komentarz jeden facet walnął  :wink:
Kazdy kto choc raz jechal z Wroclawia w strone Drezna, przez Zgorzelec wie co oznacza te 60 km przez Boleslawiec i te wszystkie wioski. Na kazdym kroku panowie niebiescy susza a poza tym droga jest tak pokrecona ze jak sie trafi za jakims TIR-em to nie ma zadnych szans na wyprzedzenie i trzeba sie wlec w sznureczku 60-70 minut.
No tu miał rację.Sam to przerabiałem i to był niewyobrażalny koszmar.Tam sie w ogóle jechać nie dało.Ten odcinek na pewno polepszy sprawę,ale spowoduje najazd tłumów.Jeżdżę często autostradą Katowice,Opole,Wrocław itd. i już na chwile obecną jest ona ledwo przejezdna.De facto jest w pewnych godzinach jednopasowa.Może sie zdarzyć,że jedzie się 10 kilometrów i więcej lewym pasem,bo na prawy nie da się w ogóle zjechać.Same Tir-y na nim i autobusy i przyczepki itp.Zacząłęm sie gapić na numery rejestracyjne i okazuje się,że wali tamtędy cała Europa.Rosja,Białoruś,Ukraina,Litwa,Czechy,Słowacja,Niemcy,Francja,Belgia,Holandia a nawet Szwecja i Norwegia.Cały ruch z Europy Zachodniej w 30-paro milionowym narodzie idzie tą drogą.Rozumiem np Czechy ale taka Litwa? ? ? Oni chyba powinni gdzieś do góry jechać na Poznań czy jak.Oczywiscie cieszę sie z tego,ze jest,ale mam jakieś wrażenie,że tu to coś robią a reszta?? Może by tak ktoś wreszcie wybudował autostradę Zachód - Wschód,żeby te Litwy,Rosje itp. odpuściły obecny kierunek.Przecież jakby oni tę obecną pociągnęli do granicy ukraińskiej to będzie cyrk. Jeden wielki korek od Katowic do granicy.
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 03, 2009, 08:27:18 »
Taki komentarz jeden facet walnął  :wink:
Kazdy kto choc raz jechal z Wroclawia w strone Drezna, przez Zgorzelec wie co oznacza te 60 km przez Boleslawiec i te wszystkie wioski. Na kazdym kroku panowie niebiescy susza a poza tym droga jest tak pokrecona ze jak sie trafi za jakims TIR-em to nie ma zadnych szans na wyprzedzenie i trzeba sie wlec w sznureczku 60-70 minut.
No tu miał rację.Sam to przerabiałem i to był niewyobrażalny koszmar.Tam sie w ogóle jechać nie dało.

Bez przesady. Przejechałem ją pewnie z setkę razy (mieszkałem w Zgorzelcu ze 20 lat, obecnie jeżdżę kilka/naście razy do roku). Droga jak inne. Korki zdarzały mi się tylko w trakcie remontu drogi...
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 03, 2009, 08:51:07 »
Bez przesady. Przejechałem ją pewnie z setkę razy (mieszkałem w Zgorzelcu ze 20 lat, obecnie jeżdżę kilka/naście razy do roku). Droga jak inne. Korki zdarzały mi się tylko w trakcie remontu drogi...
Nie neguję.Tylko,że ja miałem zawsze tak jak facet pisze.Tylko co do Policji to się nie bardzo zgadzałem z nim,bo ja ich mało widziałem-nie tak jak stwierdzał,ze co chwilę.
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 03, 2009, 14:50:56 »

W TT ta droga będzie pewnie za rok. TT też lada chwila powinien wypuścić nowe szeroko zapowiadane mapy 8.35. Ciekawe jakie będzie źródło - zapewne TA 2009.02 lub 2009.03. Mapy 8.30 - to TA 2009.01. W mapach 8.30 nadal nie ma np. obwodnicy Strykowa.

W 8.35 też nie ma obwodnicy Strykowa.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline Adek1

• 17
  • Sprzęt: Mio 560 + AM
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 05, 2009, 00:42:15 »
W dalszym ciągu proszę o opinie z przejazdu tym odcinkiem A4  :)

Jechałem tą nową autostradą już kilka razy - dla mnie bajka aby wszystkie nowe drogi takie były . Polecam

*

Offline felixb

• 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:15:11 »

W TT ta droga będzie pewnie za rok. TT też lada chwila powinien wypuścić nowe szeroko zapowiadane mapy 8.35. Ciekawe jakie będzie źródło - zapewne TA 2009.02 lub 2009.03. Mapy 8.30 - to TA 2009.01. W mapach 8.30 nadal nie ma np. obwodnicy Strykowa.

W 8.35 też nie ma obwodnicy Strykowa.
Autostrady też nie ma w nowej mapie TT, nie wiem za co ten Tomek się tak ceni?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 13:17:46 wysłana przez felixb »
felix

*

Offline jartro

• 555
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 06, 2009, 12:14:05 »
Akurat ten screen to zjazd pod "Kogutem" ,węzeł Krzywa, który był, jest i będzie :mrgreen: