Nokia 500 i AM 5.3

• 29 Odpowiedzi
  • 16831 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nokia 500 i AM 5.3
« dnia: Grudzień 31, 2008, 14:40:41 »
Witajcie;
ściągnąłem AM5.3, zaktualizowałem na poprzedniej wersji 5.2 i zawisło oprogramowanie przy uruchamianiu.
Sformatowałem kartę i zainstalowałem na czystej i to samo.
Miał ktoś podobne doświadczenia. Jakieś rozwiązanie?

Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok.
Pozdrawiam
Piotr

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Nokia 500 i AM 5.3
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 31, 2008, 14:44:37 »
Witajcie;
ściągnąłem AM5.3, zaktualizowałem na poprzedniej wersji 5.2 i zawisło oprogramowanie przy uruchamianiu.
Sformatowałem kartę i zainstalowałem na czystej i to samo.
Miał ktoś podobne doświadczenia. Jakieś rozwiązanie?

Nawet na tym forum.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119866.msg851349#msg851349
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline kierowca77

• **
  • 129
  • Pozdrawiam Wszystkich
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 31, 2008, 15:03:00 »
Dałes rade?
Nokia N500 <- MODECOM FreeWay MX3HD<- Samsung Galaxy S4 @ 4.3

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 31, 2008, 15:09:54 »
Dałes rade?

Matko Jedyna  :O
Z czym  :worried:
Pozdrawiam
Karol

*

Offline kierowca77

• **
  • 129
  • Pozdrawiam Wszystkich
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 31, 2008, 15:18:43 »
pytam czy kolega dał rade z instalką?
ja miałem ten sam problem

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2009, 11:06:23 »
będę zaczynał, dzięki za podpowiedź, tylko już widzę że robiłem jak jest tan napisane,
nie instalowałem autostartów do urządzeń których nie mam więc nie mam pewności
czy się uda, ale spróbuję i dam znać.
Narka
Napisane: Grudzień 31, 2008, 15:40:42
Poddaje się, 5 razy robiłem i czapa.
Najpierw 5.2 potem 5.3 zgodnie z zaleceniami na forum.
Ehhh.............
Instaluję wersję 5.2.
Po co wypuszczają wadliwą wersję - brak profesjonalizmu ze strony AM Team.

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2009, 12:16:21 »
Nie wiem dokładnie jak instalowałeś, ale większość wątków z problemami na Nokii 500 zaczyna się od: "sformatowałem kartę" podczs gdy w instrukcji jest napisane wielkimi literami aby tego nie robić.
Zakupiłem n500 w pażdzierniku, była AM 5.1, potem instalowałem 5.2, teraz 5.3 i nigdy nie miałem żadnych problemów. Nie formatuję karty i zaznaczam tylko dodatek do N500.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2009, 13:10:46 »
Nie wiem dokładnie jak instalowałeś, ale większość wątków z problemami na Nokii 500 zaczyna się od: "sformatowałem kartę" podczs gdy w instrukcji jest napisane wielkimi literami aby tego nie robić.
Zakupiłem n500 w pażdzierniku, była AM 5.1, potem instalowałem 5.2, teraz 5.3 i nigdy nie miałem żadnych problemów. Nie formatuję karty i zaznaczam tylko dodatek do N500.

Sformatowanie karty wyklucza błąd w systemie plików, który może być powodem błędu w instalacji. Więc ruch ze sformatowaniem jak najbardziej słuszny i w niczym nie przeszkadza.
To, że Tobie poszło OK nie znaczy, że inni nie będą mieli problemów.
Nie rozumiem w czym przeszkadza formatowanie karty przed instalacją - może wyjaśnisz  :O
Napisane: Styczeń 02, 2009, 12:58:44
Poddaje się, 5 razy robiłem i czapa.
Najpierw 5.2 potem 5.3 zgodnie z zaleceniami na forum.
Ehhh.............
Instaluję wersję 5.2.
Po co wypuszczają wadliwą wersję - brak profesjonalizmu ze strony AM Team.

Czy przy instalacji zwróciłeś uwagę na dodatki typu Autostart ??
Support Automapy pisze:
Sprawdzilismy ta informacje i okazalo sie, ze instalujac wersje 5.3 z przeznaczeniem na Nokie 500 i podczas instalacji w wyborze skladnikow zaznaczajac dodatek dla urzadzenia Trak (Trak autostart) urzadzenie to probuje sie uruchomic z tego skrotu co powoduje zawieszenie jego, wiec prosimy o ponowienie instalacji i nie zaznaczanie tego dodatku.
Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen AutoMapa (pd)

1. Instaluj Automapę przez czytnik kart - jeśli komputer widzi kartę jako dysk zewnętrzny (będzie szybciej) a jeśli nie to włóż do Nokii o podepnij ja do kompa przez USB.
2. Podczas instalacji, w trakcie wyboru opcji (głosy, dodatki itd), nie wybieraj opcji wybierz wszystko tylko wybierz to co Ci potrzebne a w szczególności z dodatków Autostart wybierz tylko dodatek dla Nokii 500
3. W trakcie instalacji będziesz miał komunikat o przełożeniu karty do urządzenia - więc zrób dokładnie jak w komunikacie napisane i nie przerywaj instalacji.
3. Potem możesz mieć problem z wczytaniem samej mapy - więc odpal jeszcze raz instalkę i odznacz instalacja a zostaw rejestracja i zarejestruj ponownie samą mapę.
Będzie OK.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119866.msg851349#msg851349
Pozdrawiam
Karol

*

Offline promil

• **
  • 137
  • Sprzęt: F-S n560 + AM
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2009, 15:11:37 »
Sformatowanie karty wyklucza błąd w systemie plików, który może być powodem błędu w instalacji. Więc ruch ze sformatowaniem jak najbardziej słuszny i w niczym nie przeszkadza.
To, że Tobie poszło OK nie znaczy, że inni nie będą mieli problemów.
Nie rozumiem w czym przeszkadza formatowanie karty przed instalacją - może wyjaśnisz

witam
Na dole strony jest napisane.
http://www.automapa.pl/?PEI=80019&lng=PL&ch=1_4_3

Pozdrawiam

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2009, 19:50:21 »
witajcie;
formatowanie w niczym mi nie przeszkodziło i na wersji 5.2 chodzi spox.
Do OchKarol-a,
dziękuje za Twoje sugestie robiłem wszystko jak opisałeś,
z wyjątkiem drugiego punktu 3. (podejrzewam, że miało być 4 ;) )
Wydaje mi się, że tu jest punkt krytyczny pub prawie na pewno o to chodzi.
Powalczę w niedzielę i Wam odpiszę.
Pozdrawiam

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 03, 2009, 00:58:13 »
Właśnie przed chwilą zaktualizowałem AM do wersji 5.3 w swojej Nokii i obyło się bez jakichkolwiek problemów. Instalacja na karcie w czytniku (tym z zestawu), w opcjach instalacyjnych wybrałem tylko Nokię 500 i wszystko zagrało za pierwszym razem.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 03, 2009, 17:10:28 »
Do tej pory wszystkie aktualizacje robiłam samodzielnie i bez problemów. Przy instalacji wersji 5.3 miałam ten sam problem co powyżej piszący. Najpierw bez formatowania, potem formatując, wybierając tylko potrzebne składniki, wszystko zgonie z instrukcją i sugestiami użytkowników forum. Nic, klapa! Błąd mapy lub rejestracji. Robiłam to kilkakrotnie, zarówno przez czytnik jak i przez kabel i za każdym razem ten sam komunikat.
Wylądowałam w serwisie (Nokia jest na gwarancji). Usłyszałam, że za 100 PLN mogą mi wgrać mapę, bo tylko urządzenie, a nie oprogramowanie jest objęte gwarancją. Nie miałam wyboru, ale zażyczyłam sobie, że skoro płacę, to chcę widzieć instalację. Owszem, czemu nie.  Serwisant wykonał dokładnie te same czynności, co ja, wzruszył ramionami, powiedział: no, mapa zainstalowana, po czym odczytał ten sam komunikat o błędzie.
W tej sytuacji zatrzymał Nokię do następnego dnia i oddał z zainstalowaną mapą (za stówkę!). Coś kręcił o innym sposobie instalacji, że na laptopie się nie da, a na pececie da się. I nadal nie wiem co było nie tak.
Jak tak dalej pójdzie, to sama aktualizacja będzie mnie więcej kosztowała niż wykupienie licencji na następny rok.

*

Offline promil

• **
  • 137
  • Sprzęt: F-S n560 + AM
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 03, 2009, 17:24:02 »
już Cię więcej kosztowała  :S

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 03, 2009, 17:25:22 »
Cóż, w tym wątku już chyba wszystko zostało napisane, mogę tylko powtórzyć:
zwłaszcza ten fragment:
Uwaga: W przypadku urządzeń nie mających podłączenia do komputera PC poprzez ActiveSync (np. Nokia 500) NIE należy formatować karty pamięci, ponieważ skasuje to pliki konieczne do aktualizacji i ponowna instalacja wymagać będzie kontaktu z serwisem producenta urządzenia.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline kierowca77

• **
  • 129
  • Pozdrawiam Wszystkich
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 03, 2009, 17:32:42 »
Ja miałem takie same problemy instalowałem mapę całe święta aż w końcu poszło. Instalowałem tylko dodatek do noki, oczywiście muśialem mieć najpierw zainstalowaną wersje 5.2 inaczej się zawieszała.

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 03, 2009, 17:37:49 »
Rzeczywiście, chyba wszystko. Chcę jednak dodać, że formatowanie zrobiłam po sugestii serwisanta, kiedy normalna instalacja kilkakrotna nie dała rezultatu. i dopiero potem był serwis. Więc nie w tym był problem.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 03, 2009, 19:54:29 »
Cóż, w tym wątku już chyba wszystko zostało napisane, mogę tylko powtórzyć:
zwłaszcza ten fragment:
Uwaga: W przypadku urządzeń nie mających podłączenia do komputera PC poprzez ActiveSync (np. Nokia 500) NIE należy formatować karty pamięci, ponieważ skasuje to pliki konieczne do aktualizacji i ponowna instalacja wymagać będzie kontaktu z serwisem producenta urządzenia.

Z całym szacunkiem.
1. Sformatowałem kartę.
2. Włożyłem do czytnika w notebooku
3. Przeprowadziłem instalację AM 5.2 (instalacja i rejestracja programu i map)
4. Instalacja/Aktualizacja AM 5.3 (wybrany tylko dodatek autostart dls Nokii 500)
5. Ponowna rejestracja map (błąd wczytania mapy pomimo rejestracji przy instalacji 5.3)

Nic producent nie musiał pomagać.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 03, 2009, 22:45:18 »
Hmm, ja nie miałem żadnych problemów aktualizacjami w żadnej z kolejnych aktualizacji, za wyjątkiem jednorazowej próby instalacji AM w czytniku, kiedy to wywaliło błąd niedostosowanych rozdzielczości do ekranu nokii. Od tej pory zawsze instaluję "po kabelku" i jest bezproblemowo za wyjątkiem kilkudziesięciu minut poświęconego na to czasu. Nie tracę przy okazji żadnych ustawień. Po instalacji metodą "wytnij - wklej" przenoszę pliki na dysk laptopa, defragmentuję i ponownie wklejam na kartę. Dzięki temu dane są na karcie poukładane. Nie mam żadnych problemów z działaniem programu. Nie jestem w sumie pewien czy ta defragmentacja cokolwiek pomaga, bo to trochę inny sposób działania niż zwykły HDD, ale jakoś tak mi z dawnych czasów zostało i siłą rozpędu zawsze pliki defragmentuję.

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 20, 2009, 21:25:07 »
Jako, że miałem "trochę" problemów z updatem AM z 5.1 do 5.3 na Nokii 500 skontaktowalem się z supportem AM (ktory notabene muszę przyznać odpowiada bardzo szybko na zapytania) i otrzymałem od nich następującą instrukcję postępowania:

Instalacja AutoMapy z uzyciem czytnika kart pamieci.

Przygotowanie: (niezbędne elementy)

1. Komputer z dostępem do sieci (konieczne do wykonania rejestracji licencji)
2. Numer licencji (wygrawerowany na karcie SD lub na karcie zdrapce).
3. CZYTNIK kart pamięci podłączony do PC (najszybsze są zewnętrzne czytniki USB)
4. INSTALATOR (Polska lub Europe w zaleznosci od posiadanej licencji) nowej wersji AutoMapy 5.3 do pobrania ze strony http://www.AutoMapa.pl -> „Do pobrania” -> Wersja aktualna”
5. Urzadzenie nawigacyjne
6. KARTA pamięci, na której ma być zainstalowana AutoMapa.

Instalacja AutoMapy w wersji 5.3

1.Włożyć KARTĘ do CZYTNIKA i sformatować ją.
2.Na komputerze PC uruchomić INSTALATOR AutoMapy:
a) Na ekranie wyboru języka kliknąć Dalej.
b) Na ekranie z treścią umowy licencyjnej zaakceptować warunki i kliknąć Dalej.
c) Na kolejnym ekranie z uwagami kliknąć OK.
d) Na ekranie „Wybór urządzenia” wybrać „Czytnik kart” i kliknąć Dalej.
e) Na ekranie ”Wybierz system” należy zaznaczyć system operacyjny, ktory znajduje sie w urzadzeniu.
f) Na ekranie „Wybór składników instalacji” zaznaczyć komponenty do instalacji i wybrac Dalej. W przypadku Nokii 500 prosimy o zaznaczenie dodatku Nokia 500 Autostart i o nie wybieranie dodatkow przeznaczonych dla innych urzadzen.
g) Na ekranie „Wybór map” zaznaczyć mapę i kliknąć Dalej.
h) Na ekranie „Numery licencji map” zaznaczyć instaluj, rejestruj oraz podać dane użytkownika (numer licencji, e-mail, nazwe użytkownika),
i) Program powinien w tym momencie wykonać instalacje programu oraz mapy.

3.Po wykonanej instlacji zgodnie z komunikatem, który pojawi sie w instalatorze przełozyć KARTĘ z CZYTNIKA do urzadzenia nawigacyjnego i uruchomić na nim AutoMapę.
4.Potwierdzić „OK” komunikat startowy oraz komunikat

„Mapa jest uszkodza lub nie jest poprawnie zarejestrowana”.

5.Zamknąć AutoMapę za pomocą Menu -> Koniec.
6.Włożyć KARTĘ ponownie do CZYTNIKA i potwierdzić komunikat generowany przez instalator.
7.Należy wybrac odpowiednia opcje przyporzadkowania rejestracji (karta SD lub urzadzenie przenosne)
8.AutoMapa została zarejestrowana i jest gotowa do użycia

Od siebie dodam, że postępując zgodnie z powyższą instrukcją udało mi się zaktualizować AM z 5.1 do 5.3  i obecnie wszystko dziala. Jednak wymagało to dodatkowcy kroków....

Mianowicie, trzeba jeszcze zarejestrować AM; inaczej w moim przynajmniem przypadku otrzymywalem komunikat o bledzie mapy. Aby zarejestrowac AM, trzeba ponownie odpalic program instalujący, wlozyc kartę do czytnika, nie formatowac jej tym razem :) i postępowac  zgodnie z ww puntkami i dojść do puntku, gdzie podaje się nr licencji, email, imie i nazwisko. Tam są dwa "ptaszki" do odhaczenia; jeden instalacja a drugi rejestracja. Trzeba odhaczyc instalcję tak aby dalej nastąpila tylko rejestracja. Program rejestruje AM i po wlożeniu karty do NOkii AM 5.3 w koncu dziala.  Nie powiem aby bylo to proste - na pewno moja zona dla ktorej to kupilem prędzej rozdeptala by NOkię wraz z kartą niżby siedziala i glowila się nad tymi niuansami. Teraz pozostalej mi "tylko" wgrac poi z Miplo. Pozdrawiam i niech AM będzie z Wami  :smile:

*

Offline doppio

• 30
  • Sprzęt: NOKIA330 + AM5.3EU
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 20, 2009, 22:03:26 »
Podobne problemy miałem z NOKIA 330 i po kontakcie z supportem AM dostałem informację, że należy powtórnie uruchomić instalację, ale tylko z opcją REJESTRACJA - pomogło. Także potwierdzam, że działanie które opisane jest w poście powyżej daje poprawne rezultaty.
Pzdr
Jarek

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 21, 2009, 19:39:44 »
Nie znalazłam innego wątku o Nokii500, więc tu proszę o pomoc.
Chcę przypisać do przycisku sprzętowego powiększanie mapy przez narysowanie na ekranie prostokąta. Czytam i czytam instrukcję, ale ani rusz. A może Nokia nie ma takiej możliwości?
Podpowiedzcie jak to zrobić, proszę.

*

Dżeju

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 21, 2009, 19:51:11 »
Menu > Ustawienia > Przyciski > Przełącz na tryb przesuwania / powiększania mapy - definiujesz sobie cokolwiek i już.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 21, 2009, 19:57:21 »
A jaki przycisk zdefiniujesz w Nokii500?

Nie znalazłam innego wątku o Nokii500, więc tu proszę o pomoc.

Poszukaj, bo chyba wczoraj było opisywane, jak przypisać tę funkcję do przytrzymania rysikiem. O tutaj.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 20:04:00 wysłana przez akubit »

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 21, 2009, 21:08:25 »
Poczytałam "rozmowę" NMarka z Darkiem-foto z kwietnia i widzę, że nie tylko ja tego nie potrafię, co jest pocieszające. Bo w Menu - Ustawienia - Przyciski byłam, ale nic z tego nie wynikło. Nie bardzo też rozumiem jak dopisać sActionTapAndHold=ToggleMouseMapMoveZoom do sekcji [BTNMENU] w pliku AutoMapa.skin.prg
Podłączyć Nokię do PC, wejść w folder AM i co dalej? Dopisać? Po przecinku? Po spacji? Czy może w osobnej linijce?
W AM nie znalazłam osobnej sekcji, plik AutoMapa.skin.prg jest.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 21, 2009, 23:12:52 »
(...)
Podłączyć Nokię do PC, wejść w folder AM i co dalej?

1. Odnaleźć plik o podanej wyżej nazwie, tj. AutoMapa.skin.prg
2. Edytować plik (to jest plik tekstowy, raczej nie otworzy się po dwukrotnym kliknięciu na niego). Najlepiej skopiować do PC.
3. Należy użyć opcji "Otwórz za pomocą..." i wybrać edytor tekstowy, np. Notatnik lub program Total Comander lub inny który odczytuje pliki tekstowe.
lub Uruchomić właściwy program np. taki jak powyżej wymieniłem i użyć opcji "Otwórz" i wybrać plik do otwarcia z punktu 2.
4. Odnaleźć w tym pliku formułę [BTNMENU] - to jest właśnie ta sekcja - za pomocą "szukaj" lub czytać samemu zapisy, ale to może okazać się nudne.
5. Dopisać na końcu tej sekcji co trzeba, co powiedziano wyżej.
6. Zapisać zmiany - zastąpić oryginalny plik AM (pozostawić kopię oryginału na PC, dla bezpieczeństwa).
7. Uruchomić AM z nowym plikiem.

(Napisałem to z pamięci mogą być jakieś nieścisłości).

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 21, 2009, 23:31:58 »
(...)
Podłączyć Nokię do PC, wejść w folder AM i co dalej?

1. Odnaleźć plik o podanej wyżej nazwie, tj. AutoMapa.skin.prg
2. Edytować plik (to jest plik tekstowy, raczej nie otworzy się po dwukrotnym kliknięciu na niego). Najlepiej skopiować do PC.
3. Należy użyć opcji "Otwórz za pomocą..." i wybrać edytor tekstowy, np. Notatnik lub program Total Comander lub inny który odczytuje pliki tekstowe.
lub Uruchomić właściwy program np. taki jak powyżej wymieniłem i użyć opcji "Otwórz" i wybrać plik do otwarcia z punktu 2.
4. Odnaleźć w tym pliku formułę [BTNMENU] - to jest właśnie ta sekcja - za pomocą "szukaj" lub czytać samemu zapisy, ale to może okazać się nudne.
5. Dopisać na końcu tej sekcji co trzeba, co powiedziano wyżej.
6. Zapisać zmiany - zastąpić oryginalny plik AM (pozostawić kopię oryginału na PC, dla bezpieczeństwa).
7. Uruchomić AM z nowym plikiem.

(Napisałem to z pamięci mogą być jakieś nieścisłości).

Chylę czoła  :ok:
Pozdrawiam
Karol

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 21, 2009, 23:54:38 »
igab, serdeczne dzięki, chyba sobie poradzę, ale jak już nudzę to do upadłego.
Jak dopisać? bez spacji?
I jeszcze jedno pytanie: w wymianie zdań na ten temat między NMarkiem a Darkiem była mowa, że można przypisać to do innego przycisku, do kursora. Nawet napisali jak to zrobić. Czy kursor to jest mazanie palcem po ekranie? I w takim przypadku po prostu rysowanie palcem  byłoby już tym o co chodzi? Bez uruchamiania (przytrzymania) przycisku Menu?
Proszę się ze mnie nie śmiać, ale jak czytam niektóre pytania młodszych przecież ode mnie to widzę, że wcale nie są na wyższym niż mój poziomie. Więc nawet jeśli ktoś tu na tym forum proponował zniechęcanie użytkowników tych powyżej 50-tki, to zapewniam, że mnie nic nie zniechęci.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 22, 2009, 00:00:44 »
Kursor to jest ten przycisk ekranowy w prawym dolnym rogu (cztery strzałki w cztery strony) . Można do niego przepisać cokolwiek w: menu/ustawienia/przyciski
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 22, 2009, 00:19:00 »
(...)
Jak dopisać? bez spacji?
(...)
Na końcu: w tym przypadku znaczy w nowej linii (po Enter)

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 22, 2009, 16:43:34 »
 :banan: :ok: Hurrrrrrraaaaaaaaaaa udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pod kursorem!
Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!