Nokia 500

• 7 Odpowiedzi
  • 1475 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline calipso2

• 28
  • Sprzęt: NaviRoad DUXO, Galaxy S III
Nokia 500
« dnia: Lipiec 31, 2008, 22:03:24 »
Proszę o pomoc w następującej sprawie.
Mam Nokię 500 z wersją Automapy 5.0.7 (561), gdy chcę zaktualizować np. na 5.0.7 (807) wszystko się wgrywa na kartę pamięci natomiast po załączeniu nadal wyskakuje komunikat że jest to werja 561, na dodatek jest też komunikat że mapa nie została jeszcze wczytana.
O co tu chodzi, czy jestem skazany tylko na wersję z karty pamięci, przecież licencja wchodzi i wgrywa się wszystko bez problemu. Teraz ściągam 5.1 i pewnie będzie to samo.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Nokia 500
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2008, 22:09:39 »
RTFM czyli czy przeczytałeś w jaki sposób upgradować w instrukcji ?
potrzebna zgoda

*

Offline calipso2

• 28
  • Sprzęt: NaviRoad DUXO, Galaxy S III
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2008, 22:12:31 »
Robię wszystko krok po kroku wg instrukcji, mam wrażenie że wszystko się wgrywa( nie mam niepokojących komunikatów)

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2008, 07:28:24 »
przy instalacji wybierze, aby odinstalwoac wersje AM i map. Nową AM 5.1 zainstaluj jako "swieżynke". Powinno pomoc. Mam nokie 330 i nie mam problemow z instalacja AM jako "swiezej" wersji.

*

Offline Asesor

• 4
  • Sprzęt: Nokia 500 z Automapą
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2008, 08:03:49 »
Witaj
A więc tak Karta w zalączony czytnik i do portu usb, instalka nowej wersji i ważne żeby komp mial podlączenie do netu - prawdopodobnie po instalacji cos tam jeszcze sobie sprawdza.
U mnie pomoglo a mialem tak samo jak ty. Pozdrowienia i powodzenia.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 01, 2008, 19:33:50 »
a jak instalujesz poprzez Czytnik kart czy bezpośrednio na Nokie?

jezeli poprzez czytnik kart to po instalacji w czytniku wkładasz karte do Noki odpalsz nawigacje i czekasz na komunikat "mapa nie została wczytana lub jest uszkodzona" następnie przekładasz do czytnika z powrotem i czekasz az dokończy sie instalacja w czytniku odpowiednim komunikatem  , wtedy dopiero następuje poprawna instalacja

*

Offline grzesk

• *
  • 69
  • Sprzęt: SG A5(2016)
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2008, 14:40:55 »
Miałem podobny problem zaraz po zakupie urządzenia. Po zaktualizowaniu AutoMapy EU z wersji 5.0.5 do wersji 5.0.7 program nie widział map. Instalowałem przez czytnik kart. Okazało się, że licencja AM była przypisana do urządzenia a po aktualizacji próbowałem ją rejestrować na siebie jako użytkownika. Pomógł telefon do Supportu AM i przypisanie posiadanej licencji dla mnie i skojarzenia jej z kartą. Od tego momentu jak instaluję nową wersje problemy znikły. Aktualizacja z 5.0.9 do 5.1 poszła gładko i szybko. Instalowanie z włożoną kartą do NOKIi też przechodzi bez problemów ale odbywa się dłużej. karty jak dotąd nie formatowałem ale kopie zrobiłem. Problem pozostał tylko z brakami map jakie powstały w nowej wersji. ponowna instalacja z wykasowaniem map raczej nie pomoże.

Pozdrawiam
Grzes

APPLE MacBook Pro

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 07, 2008, 21:23:21 »
...Okazało się, że licencja AM była przypisana do urządzenia a po aktualizacji próbowałem ją rejestrować na siebie jako użytkownika.
Witam. Czy konsultant powiedział Ci co należy wpisać w polu nazwy użytkownika (numer licencji mam na SD) żeby zaktualizować AM bez przypisywania licencji do właściciela? Nie zależy mi specjalnie na tym, a jednocześnie chciałbym dokonać aktualizacji. W chwili obecnej moja Nokia N500 również nie widzi map po aktualizacji.

Pozdrawiam

EDIT: Okazuje się, że zgubił mnie rutyna. ESET zablokował mi połączenia przychodzące dla instalatora AM i dlatego rejestracja nie mogła zostać ukończona. Po otwarciu portów w zaporze mapa została zarejestrowana i mapy dało się załadować.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2008, 17:26:19 wysłana przez emperator »