Nie moge wczytac mapy, Automapa + Mio168

• 6 Odpowiedzi
  • 6760 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 05, 2006, 19:39:27 »
Witam,
Jestem tu nowy, a przygnal mnie taki problem:
Przeinstalowalem na moim mio168 Automape uzywajac uaktulnienia ze strony atomapa.com.pl, zainstalowalem tez nowe mapy, po starcie, przy probie wczytania mapy mam komunikat : "Nie mozna zaladowac mapy \STORAGE CARD\AUTOMAPA\KRAKOW V3N.AM!"
Pry probie wybrania innej mapy podaje najpierw ten komunikat z nazwa tej innej mapy, a potem ponownie z mapa krakow. Przeinstalowalem ponownie program, uzywajac starej wersji z oryginalnej plyty, potem recznie usunalem wszystkie pliki automapy jakie znalazlem, zainstlowalem jeszcze raz i nic  :( . Program mam legalny, podobne pytanie poslalem do serwisu, ale moze ktos mial juz podobne problemyi mi pomoze.
Pozdrawiam,
Marconi

*

Offline Zby

• 19
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2006, 19:48:59 »
Proponuję usunąć katalog
\My Documents\AutoMapa Settings
i ponownie uruchomić AutoMapę.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2006, 19:54:11 »
Cytat: "Zby"
Proponuję usunąć katalog
\My Documents\AutoMapa Settings
i ponownie uruchomić AutoMapę.

Czolem,
Niestety nie pomoglo. Zachowanie jest dalej takie samo.
M

*

Offline Zby

• 19
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2006, 20:54:27 »
To chyba tylko Hard Reset i format karty.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: Nie moge wczytac mapy, Automapa + Mio168
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2006, 09:42:07 »
Cytat: "Marconi"
Witam,
Jestem tu nowy, a przygnal mnie taki problem:
Przeinstalowalem na moim mio168 Automape uzywajac uaktulnienia ze strony atomapa.com.pl, zainstalowalem tez nowe mapy, po starcie, przy probie wczytania mapy mam komunikat : "Nie mozna zaladowac mapy \STORAGE CARD\AUTOMAPA\KRAKOW V3N.AM!"
Pry probie wybrania innej mapy podaje najpierw ten komunikat z nazwa tej innej mapy, a potem ponownie z mapa krakow. Przeinstalowalem ponownie program, uzywajac starej wersji z oryginalnej plyty, potem recznie usunalem wszystkie pliki automapy jakie znalazlem, zainstlowalem jeszcze raz i nic  :( . Program mam legalny, podobne pytanie poslalem do serwisu, ale moze ktos mial juz podobne problemyi mi pomoze.
Pozdrawiam,
Marconi

A pokasowałeś wszystkie stare mapy z karty SD? Nowa wersja programu nie współpracuje już z mapami N (tylko z U) i na pewno nie można by było ich wczytać. Może przeoczyłeś ten jeden plik z mapą Krakowa? Kiedyś miałem coś podobnego przy rejestrowaniu map - kiedy na karcie była zarówno mapa N jak i S, to ta nowsza nie chciała się jakoś zarejestrować.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 06, 2006, 13:16:49 »
Witajcie,
Dzieki za uwagi. Zrobilem reset fabryczny i zainstalowalem od nowa wszystko. Dziala.
M

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 07, 2006, 10:41:06 »
typowy Windows, skasowac(format) i uruchomic od nowa - 99% pomaga :lol: