Nie cierpię marketolenia! /list otwarty ;-)/

• 28 Odpowiedzi
  • 5212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Nie cierpię marketolenia! /list otwarty ;-)/
« dnia: Styczeń 21, 2008, 13:27:00 »
Napatoczyłem sie właśnie na taką wypowiedź Dyrektora Marketingu AutoMapy:
"jedyna w Polsce, w pełni punktowa baza numerów adresowych dokładnie odzwierciedlająca adres poszukiwanego
obiektu sprawią, że podróż na zimowy wypoczynek będzie prawdziwą przyjemnością dla całej rodziny.
AutoMapa zaprowadzi nas bezpośrednio do miejsca, w którym zaplanowaliśmy zimowy wypoczynek.
Od drzwi – do drzwi. - mówi Jędrzej Szynkarczuk, Dyrektor Marketingu AutoMapy."[/
color] [źródło]

Podróż na zimowy wypoczynek w Polsce, to z pewnością w góry i na narty.
Pan Dyrektor najwyraźniej uważa, że polskie góry to tylko Zakopane, Karpacz i Szklarska Poręba.
Może Pan Dyrektor wziąłby do ręki AutoMapę i przejrzał oferty zimowego wypoczynku w prasie i biurach podróży?
A potem uzbrojony w wiedzę, że zimowy wypoczynek spędza się także w takich miejscowościach jak:
Ustroń, Wisła, Istebna, Koniaków, Brenna, Milówka, Węgierska Górka,
Jeleśnia, Rajcza, Ujsoły, Sucha Beskidzka,  Maków Podhalański, Zawoja,
Limanowa, Szaflary, Czarny/Biały Dunajec,  Poronin, Bukowina Tatrzańska,
Małe Ciche, Piwniczna Zdrój,  Szczawnica, Krościenko, Czorsztyn, Niedzica,
Muszyna, Krynica Zdrój, Iwonicz Zdrój, Komańcza, Cisna, ...

i spróbowałby zaplanować trasę 'do drzwi' któregokolwiek budynku w jednej z tych miejscowości?

A może by Pan Dyrektor choć poszukał w AutoMapie4
(spośród  POI wbudowanych w którejkolwiek miejscowości)
hotelu, pensjonatu czy kwatery i spróbował zadzwonić,
by zapytać o wolne miejsca, korzystając z numeru telefonu w opisie POI?

Z prawdziwą przyjemnością spojrzę wtedy Panu w oczy i zapytam o samopoczucie.
Bo to, co Pan tu uprawia, to żaden marketing,  to zwyczajne marketolenie ( marketingowe pie*****nie).
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Nie cierpię marketolenia! /list otwarty ;-)/
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2008, 13:33:22 »
A "głupi naród" w to uwierzy  :( Jednak jeśli taka informacja pojawi się w reklamie to można to uznać za wprowadzenie w błąd (zwykłe kłamstwo) i AM podać do sądu.

Zapomniałeś dodać, że Szczyrk jest  :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2008, 13:42:48 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2008, 13:36:49 »
A po co maja dodawać POI z opisami skoro zrobią to za nich (free of charge) użytkownicy miplo.pl???
 :mad:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2008, 13:49:50 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2008, 13:41:42 »
nocnyMarku, czepiasz się!
Miejscowości zimowego wypoczynku będą gotowe (tradycyjnie) przed wakacjami, a Wybrzeże i Pojezierza - na Gwiazdkę (dla odmiany).
Poza tym, nie wymieniłeś Korbielowa, więc manipulujesz.
Nadto, nocne marki mają zakaz pisywania w ciągu dnia i Twój wpis uznaję za niebyły.

Ceterum censeo AutoMapa jest zebest!
 :E  :grin:  :mrgreen:

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2008, 14:56:54 »
Aż mnie otrzepał patriotyzm lokalny! NocnyMarku, a Góry Świętokrzyskie gdzie? Gdzie Górno, Krajno, Święta Katarzyna, Ameliówka o Słupii Nowej i Hucie Szklanej nie wspominając? W końcu z Warszawki bliżej do górali niskopiennych!
Marketoleniu dajmy nasz zdecydowany odpór!
I niech Moc będzie z Tobą!
Pzdr
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2008, 14:58:36 wysłana przez electrician »

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2008, 14:57:21 »
 :E

*

• 6498
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2008, 15:14:37 »
Electricianie,
zapomniałeś o Tumlinie i Widełkach! Pierwszy sztucznie naśnieżany, oba ratrakowane i oświetlane. Ale Gluckweiny we własnym zakresie, niestety...  :(

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2008, 15:26:30 »
Wszystkich wypominających mi powyżej (i tych następnych poniżej też), że zapomniałem o miejscowości XXX i jeszcze o YYY
informuję, że nie zapomniałem, pozostałe miejscowości bez numeracji wymieniłem tutaj:
Cytat: nocnyMarek
...
:proud: :E :P

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2008, 18:43:31 »
Osobiście mam wraże czytając tę i także inne wypowiedzi Pana Dyrektora i innych pracowników AM, że po odbiciu się od dołka jakim było wydanie pierwszej "Czwórki" co poniektórym woda sodowa uderza do głowy.
AM zachowuje się jakby w ogóle nie czuła oddechu konkurencji na plecach, a że konkurencja nie śpi wielu z Was miało już niejedną okazję samemu się przekonać.

*

Offline marekrydlewski

• *
  • 84
  • Navroad 350+Automapa Eu
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2008, 20:16:00 »
Według mnie także na tym etapie AM powinna skupić się nie na programie (może tylko wyeliminować drobne błędy) ,ale na mapach
które trzeba rozwijać , a dotyczy to nie tylko Polski  ale i EU ,gdyż pewne rzeczy są nie do przyjęcia np Irlandia ma mapy starsze niż 2-3 lata czego
niestety doświadczam na własnej skórze.Wiem że to Teleatlas jest dostawcą ,ale już w momencie wydania EU przez AM mapy miały 2 lata ,
czyżby nie mieli bardziej aktualnych, czy była to promocja związana z kończącym się terminem przydatności do spożycia ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2008, 21:06:34 wysłana przez marekrydlewski »

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:00:37 »

Pan Dyrektor najwyraźniej uważa, że polskie góry to tylko Zakopane, Karpacz i Szklarska Poręba.
Może Pan Dyrektor wziąłby do ręki AutoMapę i przejrzał oferty zimowego wypoczynku w prasie i biurach podróży?
A potem uzbrojony w wiedzę, że zimowy wypoczynek spędza się także w takich miejscowościach jak:
Ustroń, Wisła [...] i spróbowałby zaplanować trasę 'do drzwi' któregokolwiek budynku w jednej z tych
miejscowości?

To fakt. Lubie Automape i doceniam to, ze sa na niej drogi gruntowe, w tym rowniez zapomniane nawet
przez tubylcow ;-) Ale jesli chodzi o taka miejscowosc wypoczynkowa jak np. Wisla, to w porownaniu z TomTomem (Europa Srodkowa),
(ktorego zadko uzywam) szczegolowosc siatki drog/ulic i ich nazw AM jest slabiutka.

"Do drzwi" mowi pan Dyrektor? Hehehehe :D

Leszek

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:22:46 »
No no jak dla mnie to duży postęp że marek co łazi po nocach (jeździ) trochę dokopał AM. Tak dalej a będzie jeszcze lepiej  :worried: :worried: :worried:

*

• 6498
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:31:43 »
nocnyMarek wrócił z nart (jak się domyślam) i go nosi.
Bo nawigował "od drzwi do drzwi", ale te drugie, docelowe, okazały się drzwiami do lasu...

A, tak poważnie, to trąbimy o tym (o wybrzeżu i górach) od dwóch lat - na Forum, na stronie głownej w komentarzach do kolejnych releasów AM, piszemy do supportu.
Że użytkownicy, że turyści, że Niemcy, że wstyd, że inni już mają, etc., itd. Kamień w wodę.

*

Offline xprimo

• 477
  • Sprzęt: LG G (E975)
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:37:37 »
Co do europy - byłem na święta (2 tyg) we Włoszech. i na drodze od Wenecji jakoś prosto w strone gór (jakieś 100 km) trasa nie było na mapie 9 rond i jechałem przez zielone łąki.
Na innych trasach było bardzo podobnie.
Owszem z tego co sie dowiedziałem niektóre powstały w ost 2 miesiącach ale większość to około roku.
Ulica na której mieszka mój szwagier juz od kilku lat do tej pory nie jest na mapie.
Więc jak często to jest wszystko aktualizowane?.
Nie używam nawigacji na co dzień - automape po prostu sobie testowałem.

Co do wycieczek pieszych z automapą po Wenecji i muzeach i innych ciekawych miejscach to po prostu była porażka.

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:46:12 »
A może by Pan Dyrektor choć poszukał w AutoMapie4
(spośród  POI wbudowanych w którejkolwiek miejscowości)
hotelu, pensjonatu czy kwatery i spróbował zadzwonić,
by zapytać o wolne miejsca, korzystając z numeru telefonu w opisie POI?

Z prawdziwą przyjemnością spojrzę wtedy Panu w oczy i zapytam o samopoczucie.
Bo to, co Pan tu uprawia, to żaden marketing,  to zwyczajne marketolenie ( marketingowe pie*****nie).

Nocny Marku ja powiem więcej, mając 100% wiedzę o swoim produkcie Pan Dyrektor oszukuje swoich przyszłych klientów a wszystkich legalnych użytkowników doprowadza do wściekłości, dodam tylko, że kiepska "baza adresowa" dotyczy nie tylko wypoczynku zimowego ale również letniego, sam osobiście wysyłałem do AM ponad dwa lata temu błędy z trasy Łódź-Rowy, brakowało kilka rond m.innymi w Słupsku w Białym Borze i kilka innych wysłałem również aktualną mapę Rowów i do tej pory w Rowach są błędy w nazwach ulic. Uważam, że takie miejscowości jak Rowy n/m itp miejscowości odwiedzane masowo przez Niemców powinny być zrobione super jeśli AM chce wejść na rynek niemiecki. Aby być obiektywnym muszę przyznać, że AM naniosła wszystkie ronda których brakowało i jedyny bankomat w Rowach i poprawili położenie latarni morskiej bo była przesunięta 300m. Po kilku wysłanych śladach z dróg których nie było w AM lub były źle położone, braku zmian w nazwach ulic ( dla przykładu: Łódź ul. Srebrzyńska ( w AM jest Ogrodowa) od Kasprzaka w kierunku Manufaktury) i braku reakcji od dwóch lat ja już nic nie wysyłam do supportu AM.

*

Offline quark71

• **
  • 106
  • Sprzęt: Pentagram Nomad P5210
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 21, 2008, 22:09:41 »
No cóż...nikt nam licencji nie wcisnął na siłę.  Konkurencja nie śpi ale też nie jest wolna od błędów (ciekawe czy bardziej irytujące) a na urlop można w tym roku pojechać z innym softem. A reklama Pana Dyr. jak to reklama kupa kitu i nic więcej.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 21, 2008, 22:10:06 »
Dobrze się Adamie domyślasz :)
Ale akurat w Dolomitach AM spisała się znakomicie :ok:
I w dodatku bezbłędnie się spisała za zjazdem z del Brennero na takim ciekawym rondku (N46°29'32''/E11°23'55'')
z którym wciąż nie radzi sobie TT6, za co ma u mnie duży plus, znacznie lepiej sobie radziła z tunelami niż iGO,
no i żadnych problemów którymi straszył niedawno lazik_s ...
Wróciłem 'wyjeżdżony' i podbudowany, a tu zaraz trafiam na takie marketolenie ... i jak mam się nie wkurzyć? :E

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 21, 2008, 22:59:38 »
Uważam, że takie miejscowości jak Rowy n/m itp miejscowości odwiedzane masowo przez Niemców powinny być zrobione super jeśli AM chce wejść na rynek niemiecki. Aby być obiektywnym muszę przyznać, że AM naniosła wszystkie ronda których brakowało i jedyny bankomat w Rowach i poprawili położenie latarni morskiej bo była przesunięta 300m. Po kilku wysłanych śladach z dróg których nie było w AM lub były źle położone, braku zmian w nazwach ulic ( dla przykładu: Łódź ul. Srebrzyńska ( w AM jest Ogrodowa) od Kasprzaka w kierunku Manufaktury) i braku reakcji od dwóch lat ja już nic nie wysyłam do supportu AM.

Myślę, że powinieneś się przesiąść na inny soft np TT.
W załączeniu screeny.

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 22, 2008, 08:42:40 »

Myślę, że powinieneś się przesiąść na inny soft np TT.
W załączeniu screeny.

Kupiłem AM parę lat temu, wykupiłem upgrade i uważam, że soft jest naprawdę dobry natomiast nie będę już angażował się w pomoc supportowi, sam wiesz jak czasem jest to trudne do realizacji wykonanie śladu ronda lub drogi której nie ma w AM zwłaszcza w czasie dalekiej podróży gdzie masz mało czasu, czasami w godzinach szczytu wymaga nieraz wiele poświęceń nie mówiąc o irytacj rodziny (kupiłeś nawigację i jeszcze tracimy czas), następnie tracę czas na wysyłanie i opisywanie problemu do AM a efektu nie ma od dwóch lat. Zaczynam się powoli przyzwyczajać do błędów w AM, tak jak do starego samochodu ale cały czas się rozglądam, jak tylko pojawi się coś innego lepszego, zmienię nawigację na razie coraz bardziej obojętnieję na te problemy a od czasu do czasu zdenerwuję się wypowiedzią któregoś z bosów AM i pozwolę sobie coś napisać jako użytkownik tego programu. A co do porównywania Twoich screenów to absolutnie jest to pozbawione sensu ponieważ ja oceniam angażowanie się w pomoc AM w usuwaniu błędów i to było moim celem, natomiast nie wiem czy TT ma takie wsparcie użytkowników ( czytaj pasjonatów) jak AM i być może nikt z użytkowników nie wysyła do TT śladów i innych informacji i support TT nie wie, że dana miejscowość ma więcej ulic.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 22, 2008, 11:53:16 »
nie będę już angażował się w pomoc supportowi, sam wiesz jak czasem jest to trudne do realizacji
wykonanie śladu ronda lub drogi której nie ma w AM ... a efektu nie ma od dwóch lat.

No już nie ubieraj na siebie szat cierpiętnika, nie masz obowiązku zgłaszania błędów,
więc nie wysyłaj, skoro Cię to aż tak boli ... Tym bardziej, że zupełnie nie podzielam Twojej opinii o braku efektów.
Sam piszesz tylko o 1 niepoprawionej nazwie ulicy ...
(i to samej ulicy na krótkim odcinku, bo wygląda na to, że adresy punktowe są przypisane prawidłowo)
Z doświadczenia wiem, że są 2 typy zgłoszeń z których realizacją są problemy.
To nieaktualne POI i właśnie zmiana wyświetlanej na mapie nazwy ulicy dotycząca tylko jej fragmentu.
I to właśnie z ich powodu na pytanie o sens zgłaszania poprawek odpowiadam, że ich skuteczność
(w moim przypadku) wynosi ponad 90%, a nie niemal 100%.

A skoro już wspomniałem o POI, to skorzystam z okazji i dodam kilka 'ciepłych słów' do wypowiedzi marketoidów z AM.
I to z tego samego zdania z pierwszego postu, a którego pierwszej części nie zacytowałem:

"Największa, codziennie aktualizowana przez portal społecznościowy miplo.pl
ponad 200 tysięczna baza punktów użytkownika (POI)..."

Tu niestety też Pan Dyrektor zwyczajnie manipuluje faktami, myśląc że zrobi wrażenie.
Może i słusznie myśli, ale chyba nie o takie wrażenie mu chodzi. A to dlatego że::
1. Baza POI z miplo.pl nie ma nawet 120 tys. POI i tylko te są codziennie aktualizowane.
2. Reszta, to POI 'fabryczne', które w znacznej mierze pokrywają się z POI z miplo,
   oceniam, że po wyeliminowaniu dubli, łączna ilość POI z biedą przekroczy 150tys. (jeśli w ogóle przekroczy)
3. POI wbudowane które nie są zdublowane z punktami z miplo, to w dużej części POI bezużyteczne,
   od dawna (nawet 2 lata) nieaktualne, oraz zdublowane fabrycznie (!) Sądzę, że ich ilość też można liczyć w tysiącach

np. w Bolesławcu jakiś arcytalent wymyślił bankomaty Inteligo i zdublował bankomaty PKOBP
inny powstawiał po 2 POI w miejscach gdzie stoją wprawdzie 2 bankomaty ale tej samej sieci i w odległości 1-2m
jeszcze inny (a może ten sam?) wstawił obok siebie bankomat 'Citybank' (pisownia oryginalna) i obok Bank Handlowy
(Citibank kiedyś kupił BH) i tak stoją sobie 2 widma podnoszące statystyki Panu Dyrektorowi
(bo sam bankomat i oddział zostały zlikwidowane chyba w 2005r.) i takie przykłady można by mnożyć ...

Fakt, że konkurują tu z producentem GPmapy, ale niestety jest to konkurencja w stylu: 'który bardziej się wygłupi'.
W GPmapie rozbieżności między faktyczną lokalizacją POI a lokalizacją na mapie bywają mierzone w kilometrach,
ilość nieistniejących (albo nie do znalezienia) jest przerażająca, a statystyki poprawiają sobie w ten sposób: > click <

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 22, 2008, 13:05:21 »
3. POI wbudowane które nie są zdublowane z punktami z miplo, to w dużej części POI bezużyteczne,
   [CIACH]
Niestety masz rację bo w AM4 wycieli podstawowe informacje takie jak np adres czy telefon. W poprzedniej podróżując można było znaleźć na trasie hotel i do niego zadzwonić by sprawdzić czy sa miejsca.... a teraz jest tylko informacja hotel co jest żadną informacją bo może to być i Mariot i rudera z kartonami zamiast łóżek!
ISTQB Certified Tester

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 22, 2008, 18:49:21 »
Niestety masz rację bo w AM4 wycieli podstawowe informacje takie jak np adres czy telefon. W poprzedniej podróżując można było znaleźć na trasie hotel i do niego zadzwonić by sprawdzić czy sa miejsca.... a teraz jest tylko informacja hotel co jest żadną informacją bo może to być i Mariot i rudera z kartonami zamiast łóżek!
Jest to jeden z największych błędów AM. Doprawdy nie rozumiem jaki cel przyświecał twórcom programu aby wykastrowć coś, co było naprawdę niezwykle cennym elementem AutoMapy. Kilkakrotnie w czasie podróży wybierałem hotel rezerwując miejsce dzięki danym zawartym w programie. Było to niezwykle wygodne. A teraz ...?

*

Dżeju

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 22, 2008, 19:07:41 »
Jest to jeden z największych błędów AM. Doprawdy nie rozumiem jaki cel przyświecał twórcom programu aby wykastrowć coś, co było naprawdę niezwykle cennym elementem AutoMapy. Kilkakrotnie w czasie podróży wybierałem hotel rezerwując miejsce dzięki danym zawartym w programie. Było to niezwykle wygodne. A teraz ...?

A co chcecie od AM ?  Jak większość biadoliła i smarowała e-maile do AM, że z dużym plikiem POI "staje" im PDA - to AM dopasowała się do życzenia pewnych Klientów  :mrgreen:  Przynajmniej ja tak to odbieram - niekoniecznie słusznie  :mrgreen:

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 22, 2008, 19:31:38 »
Jak najbardziej. Sam tu przecież z tego powodu kwękałem. Ani hotelu,ani knajpy,ani wulkanizacji jak pęknie guma  :shock:
Nie mówiąc o tym,że o ile nanoszenie nowych punktów jest proste,to skasowanie ich to mordęga. Wnoszę o doklejenie na stronie AM formularza "Usuń obiekt z mapy" oprócz "Dodaj obiekt". Żeby usunąć trzeba pisać maila,a do tego podawać współrzędne (a symbolu stopni nie ma,minuty i sekundy idzie wpisać-a stopnie trzeba słownie).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2008, 19:39:24 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline detkaina

• 40
  • Sprzęt: Asus A636,Samsung I900
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 22, 2008, 19:44:46 »
Electricianie,
zapomniałeś o Tumlinie i Widełkach! Pierwszy sztucznie naśnieżany, oba ratrakowane i oświetlane. Ale Gluckweiny we własnym zakresie, niestety...  :(

Ty też zapomniałeś : a Niestachów?

(A po co te kilometry niczego? usunąłem puste linie. nM)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2008, 22:28:26 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline wojtek2005

• *
  • 58
  • Sprzęt: Compact II (Charmer), MDA CIV, HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 22, 2008, 21:50:19 »
dla przykładu: Łódź ul. Srebrzyńska ( w AM jest Ogrodowa) od Kasprzaka w kierunku Manufaktury...
A wg Ciebie od którego miejsca Ogrodowa zmienia się w Srebrzyńską? Ja widzę tylko błąd w ustawieniu nazwy ulicy - numeracja jest w porządku.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 22, 2008, 21:50:51 »
  Jak większość biadoliła i smarowała e-maile do AM, że z dużym plikiem POI "staje" im PDA - to AM dopasowała się do życzenia pewnych Klientów  :mrgreen:  Przynajmniej ja tak to odbieram - niekoniecznie słusznie  :mrgreen:
Przecież wbudowane POi nie są obsługiwane plikiem POI...!!!!!!!!!
W iGO wszystkie wbudowane POI maja dane adresowo-kontaktowe a mimo to chodzi płynnie niczym DVD HD !!!
ISTQB Certified Tester

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 22, 2008, 22:21:32 »
czyli co ? kiedy synchronizujemy POI z Europy przez Miplo.pl ????

*

Dżeju

« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 23, 2008, 08:10:06 »
  Jak większość biadoliła i smarowała e-maile do AM, że z dużym plikiem POI "staje" im PDA - to AM dopasowała się do życzenia pewnych Klientów  :mrgreen:  Przynajmniej ja tak to odbieram - niekoniecznie słusznie  :mrgreen:
Przecież wbudowane POi nie są obsługiwane plikiem POI...!!!!!!!!!
W iGO wszystkie wbudowane POI maja dane adresowo-kontaktowe a mimo to chodzi płynnie niczym DVD HD !!!

A gdzie ja niby napisałem, że wbudowane POI są w pliku POI  ???  Napisałem o podejściu AM do POI i tyle - zresztą nie tylko AM ma takie podejście, jak widać po MIPLO  :mrgreen:  Dlatego też osobiście przstałem z tego korzystać w takim zakresie jak to było przy poprzednich wersjach - na szczeście jest w PDA > GSM i można zawsze skorzystać z PKT  :mrgreen: