Navroad - problem z uruchomieniem AM

• 7 Odpowiedzi
  • 5756 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Navroad - problem z uruchomieniem AM
« dnia: Styczeń 09, 2008, 00:08:53 »
witam

posiadam  NavRoad NR430BT....zainstalowałem najnowsze oprogramowanie Automapy (tzn właściwie coś namieszałem) i teraz kiedy chcę wejść w okienko nawigacji to pojawia się komunikat UWAGA DESTINATOR NIE ZNALEZIONO APLIKACJI

kiedy ręcznie wyszukam katalog z zainstalowanymi mapami mogę uruchomić aplikację nawigacji

czy ktoś jest w stanie mi pomóc

z góry dziekuje

Przesadna ilość wykrzykników i znaków zapytania w poście. [ajed]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2008, 16:35:11 wysłana przez ajed »

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: POMOCY nie odnaleziono aplikacji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2008, 00:34:23 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 23:20:02 wysłana przez AMi »

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
Odp: POMOCY nie odnaleziono aplikacji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2008, 07:18:58 »
chyba głównym problemem jest to ze kolega w przyplywie wykrzyknikowego szału pomylił fora. Tu jest AM (automapa) a nie Desti.
Moja rada odinstalowac desti i sprobowac na nowa ja zainstalowac. Jesli to nie pomoze, zrobic hard reset (tylko nie pytaj jak to zrobic, bo mi rece opadną). Po hard resecie bedziesz mial czysta pamiec i spokojnie bedziesz mogl na nowoa DESTI zainstalowa, btw sprobuj AM, a napewno do Desti nie powrocisz :) zbyt duzo bledow w Polsce.
Przedmowca mial racje co do wykrzyknikow, skaksuj je... inaczej to moderator zrobi za balagan na forum.

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2008, 08:49:21 »
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2008, 08:53:45 wysłana przez al41 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2008, 09:17:38 »
chyba głównym problemem jest to ze kolega w przyplywie wykrzyknikowego szału pomylił fora. Tu jest AM (automapa) a nie Desti.
Moja rada odinstalowac desti i sprobowac na nowa ja zainstalowac. Jesli to nie pomoze, zrobic hard reset (tylko nie pytaj jak to zrobic, bo mi rece opadną). Po hard resecie bedziesz mial czysta pamiec i spokojnie bedziesz mogl na nowoa DESTI zainstalowa, btw sprobuj AM, a napewno do Desti nie powrocisz :) zbyt duzo bledow w Polsce.
Przedmowca mial racje co do wykrzyknikow, skaksuj je... inaczej to moderator zrobi za balagan na forum.

kolega nie pomylił, po prostu Navroad tak ma że gdy nie może znaleźć programu nawigacyjnego krzyczy o braku Destinatora, nawet w zestawach zakupionych z Automapą  :grin:

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: Navroad - problem z uruchomieniem AM
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2008, 14:21:02 »
No to od początku:
1) tytuł powinien spełniać określone standardy - poprawiłem,
2) oprócz wykrzykników i znaków zapytania są również inne znaki interpunkcyjne - stosuj je.
3) unikaj pisania całej linijki znaków zapytania, czy wykrzykników - coś takiego przechodzi na onecie, ale nie w PDAClubie.

Jednym słowem - ostrzeżenie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2008, 19:26:37 wysłana przez ajed »

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2008, 16:58:40 »
Jesli to nie pomoze, zrobic hard reset (tylko nie pytaj jak to zrobic, bo mi rece opadną). Po hard resecie bedziesz mial czysta pamiec i spokojnie bedziesz mogl na nowoa DESTI zainstalowa, btw sprobuj AM, a napewno do Desti nie powrocisz :) zbyt duzo bledow w Polsce

Mały offtopic - NavRoad nie ma hardresetu. Jedynym hard(core) resetem jest pobranie i sflashowanie pamięci od nowa.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 13, 2008, 20:51:29 »
Trzeba dograć plik. Instrukcja i plik na tej stronie
http://www.navroad.pl/download_a3.php?device_type=NR430BT&soft=AutoMapa%20i%20NavRoad%20map
A wątek o NavRoadzie tu
http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=122.0

dzięki wielkie za pomoc faktycznie trzeba było zrobić
nakładkę

pozdrawiam
 a za moje nieświadome działanie z wykrzyknikami
z calym szaczunkiem Koledzy przepraszam