NavRoad NR650BTV

• 6 Odpowiedzi
  • 4150 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
NavRoad NR650BTV
« dnia: Lipiec 26, 2007, 20:57:45 »
Czy ten NR650BTV jest też sprzedawany z Automapą jak inne modele? Ktoś w ogóle spotkał się już z tym "cudakiem"?
Wygląda tak: http://www.sirius.pl/pub_newsWiecej_9101/Nowy_NavRoad_NR650BTV.html

*

Dżeju

Odp: NavRoad NR650BTV
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2007, 21:06:04 »
Tam jest system WIN CE.Net 4.2, tak więc bez modyfikacji i dość mocnych się nie obejdzie, jakby była "5", to bez problemu by AM 4 poszła, no i zegar tylko 200, a pamięci też nie za wiele jak na taką "szafę".

Kolego Emisiu, nie spojrzałem, że to ty założyłeś wątek - tak więc bez przekomarzania proszę  :)

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2007, 21:18:03 »
Trochę informacji znalazłem tu: http://blogn.pl/index.php?tag=cebit

między innymi piszą że:

NR650BTV i NR700DTV do instalacji w samochodzie wymagają wnęki w rozmiarze 2DIN (radio standardowe ma rozmiar 1DIN). Jedną z najciekawszych rzeczy są mapy. Tak jak w przypadku urządzeń PNA, tutaj znajdziemy AutoMapę i Destinator. NR700DTV zawiera system operacyjny Windows CE 4.2, zaś NR650BTV Windows CE 5.0 Core. Dodatkowo warto wspomnieć o wbudowanym module Bluetooth, który znajdziemy w NR650BTV. Dzięki temu w ciągu kilku chwil możemy ’sparować’ nasz telefon (pod warunkiem posiadania komórki z bluetoothem) z urządzeniem i tak oto otrzymuje w pełni funkcjonalny samochodowy zestaw głośnomówiący bluetooth. Wybieranie numeru, odbieranie połączeń przychodzących odbywa się za pomocą NR650BTV.

No i ciekawie zapowiada się chociażby tu: http://www.navroad.com/english/zapowiedzi.php ,
ciekawe czemu na polskojęzycznej wersji strony tego nie podają?

Na angielskiej jest też to: http://www.navroad.com/english/NR650BT.php
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2007, 21:55:13 wysłana przez emisiu »

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 26, 2007, 23:03:09 »
A mnie się to ustrojstwo wcale nie podoba. Nie będzie tak dobre jak fabryczne navi (brak kompasu i danych z ABS :D :D :D) a ma podstawową wadę fabrycznych navi, tzn. nie można zabrać do domu i spokojnie zaplanować trasy. A filmy i telewizja w samochodzie to już w ogóle jakaś paranoja (dla pasażerów z tyłu ok, ale z przodu?) A jak radio dobrej klasy i tak pewnie grać nie będzie...  B)

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2007, 23:24:10 »
Ale za to fajnie musi AM4 (czy inne programy) wyglądać na takim ekranie  :proud:

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 26, 2007, 23:26:56 »
Popieram, na dodatek jako komputer pokładowy bardziej by mi odpowiadał PC w tych gabarytach, przynajmniej z oprogramowaniem nie byłoby kłopotu (interfejsy diagnostyczne itp.).
A tak... Gadżet. Przynajmniej z dużym ekranem, aczkolwiek patrzeć się na dół w czasie jazdy to lekka pomyłka jest.... No chyba, żebym wywalił kratki nawiewu środkowego (a tak robią), ale do tego mi daleko...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:13:28 »
Pisać do mnie jak ktoś chce mieć zrobione. U mnie działa

*
      Nawigacja
      NavRoad szybko wyznacza trasę i automatycznie ją rekalkuluje gdy zjedziesz z wytyczonej drogi. Połączenie tych cech sprawia, że zawsze przybędziesz na czas do celu Twojej podróży. Proste i intuicyjne działanie, przejrzysty wygląd map 2D lub 3D, kolorystyka na dzień lub noc sprawiają, że NavRoad jest niezawodnym towarzyszem podróży samochodem.
      Największy pakiet map w jednym produkcie - aż 30 państw - zainstalowany na karcie SD*, który pozwoli Ci przejechać Europę wzdłuż i wszerz. Bez względu na to, w którym miejscu się znajdujesz i dokąd chcesz dojechać wystarczy, że wybierzesz cel podróży - adres, miejsce na mapie, punkt POI. NavRoad zawiera bardzo duży zestaw informacji o tysiącach miejsc użyteczności publicznej - punktach POI np. restauracje, stacje benzynowe, parkingi, hotele, apteki, szpitale i wiele innych. Dodatkowo każdy użytkownik może wprowadzić do pamięci swoje ulubione miejsca.
      NavRoad pozwala na wyznaczanie trasy z wieloma punktami pośrednimi, wyznaczonymi samodzielnie lub wybranymi z punktów POI.
    *
      Zestaw głośnomówiący  - za pomocą wbudowanego modułu Bluetooth, zmienisz NR650BTV w profesjonalny zestaw głośnomówiący.
    *
      Multimedia - NR650BTV jest wielofunkcyjnym urządzeniem, które stworzy domowe kino w Twoim samochodzie. Dzięki systemowi Dolby 5.1, podczas oglądania filmu na DVD lub programu telewizyjnego, będziesz słyszeć czysty przestrzenny dźwięk.
    *
      Tuner TV
    *
      Radio z RDS
    *
      Odtwarzacz DVD, CD
    *
      Odtwarzacz MP3
    *
      Album fotograficzny

Dane techniczne:

*