Najtaniej Automapa XL

• 85 Odpowiedzi
  • 17543 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Najtaniej Automapa XL
« dnia: Kwiecień 15, 2006, 13:41:30 »
Nie jestem zwiazany z sprzedawca , mam automape za prawie 700zl niestety ale ciekawi mnie tylko jak automapa dba o sprzedarz jesli jakis sprzedawca oferuje ja za 300zl   na Allegro   http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=98639758
(co z tego ze likwiduje sklep raczej sprzedaje ja po cenie zakupu od producenta bo chyba nie doplaca)
Gdyby taka cena no moze 350 za mape byla od dawna sprzedali by z pewnoscia wiecej i nie bylo by wersji scrackowanych,  dostepnych na wszystkich emulach , osiolkach, kazzach itp..
Niestety marketing u naszych producentow zawsze byl kulawy.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Re: Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2006, 15:33:16 »
Cytat: "PawelPoznan"
Nie jestem zwiazany z sprzedawca ...

Taaa, parasz się paralotniarstwem ;-) i wrzucasz linka do sprzedawcy
który nietypowo reklamuje AM jako " Podająca Prędkość i Wysokość LOTU"
ciekawi mnie tylko jak automapa dba o sprzedarz jesli jakis sprzedawca oferuje ja za 300zl   na Allegro

Też mający kłopoty z ortografią :P, DJ techno - Paweł S. 19-latek z Bratianny, LO w Lubawie,
z kolegą, handlarzem używanymi samochodami z zachodu, żaden z nich na Allegro w życiu nic nie sprzedał,
ani nie kupił, nagle oferują 4szt. legalnych AMXL po niezwykle atrakcyjnej cenie i to na dodatek
z Marchevką gratis (też legalna?), a ten atrakcyjny towar można zakupić tylko na odległość ...
Zainteresowanym życzę powodzenia przy zakupie,  może być potrzebne ...
A może to jednak niepowtarzalna okazja?

(co z tego ze likwiduje sklep ...

I znów wiesz coś czego nie da się wyczytać z tej aukcji, znów przypadek?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2006, 16:27:12 »
Wraz z Marchevka ktora jest do pocketow Fujitsu Siemens - jak wynika ze screenow.

Na pewno wszystko jest 100% legal i otrzymuje sie fakture VAT.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2006, 18:23:48 »
No to bardzo ciekawa sprawa, gość sprzedaje poniżej kosztów zakupu... nie wspominając o 3 % które zapłaci jeszcze Allegro za pośrednictwo + opłata za wystawienie aukcji...  

no comments

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2006, 18:50:33 »
O tym czy ponizej zakupu to nie wiadomo... Moze "odkleilo sie" od palma :)
A moze zakup byl bardzo okazyjny - w cenie 5 minut strachu :)

Tak czy inaczej sprawa jest nieco dziwna. Ja bym nie ryzykowal takiego zakupu.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2006, 22:35:17 »
Cytat: "nocny_m"
Nie jestem zwiazany z sprzedawca ...

Bo taka jest prawda.
Taaa, parasz się paralotniarstwem ;-) i wrzucasz linka do sprzedawcy
który nietypowo reklamuje AM jako " Podająca Prędkość i Wysokość LOTU"
Wlasnie dlatego ze param sie :-) trafilem na ta aukcje .
ciekawi mnie tylko jak automapa dba o sprzedarz jesli jakis sprzedawca oferuje ja za 300zl   na Allegro

Jesli to lewizna to sa pewni siebie ja osobiscie takiej aukcji bym nie wystawil gdyby byla nielegalna.
Też mający kłopoty z ortografią :P, DJ techno - Paweł S. 19-latek z Bratianny, LO w Lubawie,
nie znam i nie wiem o czym piszesz.
z kolegą, handlarzem używanymi samochodami z zachodu, żaden z nich na Allegro w życiu nic nie sprzedał,
ani nie kupił, nagle oferują 4szt. legalnych AMXL po niezwykle atrakcyjnej cenie i to na dodatek
z Marchevką gratis (też legalna?), a ten atrakcyjny towar można zakupić tylko na odległość ...
Zainteresowanym życzę powodzenia przy zakupie,  może być potrzebne ...
A może to jednak niepowtarzalna okazja?
Nie popadasz w jakies czarnowidztwo? wszedzie widzisz tylko oszustow i zlodzieji?
(co z tego ze likwiduje sklep ...

I znów wiesz coś czego nie da się wyczytać z tej aukcji, znów przypadek?

jak ktos sie wyprzedaje to innego wytlumaczenia nie znam choc fakt ze to tylko domysl.
Piszac o tej aukcji nie mialem na celu jej reklamowania tylko pokazanie za ile mozna kupic cos co normalnie kosztuje dwa razy tyle nie wiem czy to kradzione jak sugerujesz czy lewe kopie ale ja nie osmielam sie z gory zakladac matactwa choc to nie wykluczone.
Dretwa rozmowa , zapodam jeszcze swoja opinie bo po to jest forum,  dzis bym juz nie kupil automapy za prawie 700zl majac do wyboru chocby TT o innych nie wspominajac ale gdyby kosztowala 300 - 350zl to odezwaly by sie pewnie we mnie patriotyczne odruchy, niestety jest jak jest i wszystkim znajomym polecam TT  on nie twierdzi skrec do lasu albo w polna droge jesli mam do dyspozycji szose:-)))
pozdro i wesolych

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 15, 2006, 23:30:54 »
nie znam i nie wiem o czym piszesz.

Też nie znam, ja tylko 'cytuję internet' :)
Nie popadasz w jakies czarnowidztwo? wszedzie widzisz tylko oszustow i zlodzieji?

Skądże, ja tylko nie jestem ... pierwszym naiwnym
Piszac o tej aukcji nie mialem na celu jej reklamowania tylko pokazanie za ile mozna kupic cos co normalnie kosztuje dwa razy tyle nie wiem czy to kradzione jak sugerujesz czy lewe kopie ale ja nie osmielam sie z gory zakladac matactwa choc to nie wykluczone.

'Nie wnikająć' - to możesz znaleźć dużo taniej, zarówno AM jak i TT
http://skocz.pl/za120 więc jaki sens ma takie 'pokazywanie'?
a 'wnikając' jak się trochę postarasz, to za 430-450 (z gwarancją i fakturą) też znajdziesz.

wszystkim znajomym polecam TT  on nie twierdzi skrec do lasu albo w polna droge jesli mam do dyspozycji szose:-)))
pozdro i wesolych

wzajemnie i  ... oby Ci się zawsze te szosy z mapą zgadzały :-)

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 15, 2006, 23:41:09 »
A co powiecie na AM za 120 na ebay i to byla chyba xl jak sobie przypominam

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 16, 2006, 00:13:59 »
Automapa XLwer3.9.3 cena 120zł http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=9712331209&ssPageName=MERC_VIC_ReBay_Pr4_PcY_BIN_IT

TomTom 5.2PL cena 120 zł
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=9713017231&ssPageName=MERC_VI_ReBay_Pr4_PcY_BIN_IT
 :shock:
 :wink:
Ciekawe skąd się wzieły takie ceny? Bo jak mam zrobić darowizne to wole na PCK

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 16, 2006, 03:06:15 »
wylicytowalem ta mape - zaraz mu wysmaruje komentarz  ;D

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 16, 2006, 19:43:00 »
Odpowiedz na maila od sprzedawcy:
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7234442733&sspagename=ADME:B:AAQ::1
Witam
Jest to wersja z crakowana z ostatnimi możliwymi aktualizacjami.
Pozdrawiam

Czyli jeszcz jeden cwaniaczek

*

silentjob

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 16, 2006, 19:49:10 »
Bezczelność :twisted:.

*

Offline tomo

• 13
  • Sprzęt: HP hx4700, BT-338
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 16, 2006, 23:28:29 »
Cytat: "zibizam"
Witam
Jest to wersja z crakowana z ostatnimi możliwymi aktualizacjami.
Pozdrawiam

A to już pod paragraf podpada...  :evil:
Czy ktoś z AM czyta tą grupę ??? Mam nadzieję że tak bo warto tym prownika zainteresować.
Mam podobne "problemy" z produktami mojej firmy i operatorzy serwisów szybko reagują na nasze zgłoszenia.

Pozdrawiam
It's good to be important, but more important is to be good.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 17, 2006, 17:23:34 »
jakis sprzedawca oferuje ja za 300zl   na Allegro   http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=98639758

Ja znalazlem podobna [ http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=98262328 ] i chcialem sie dowiedziec przed zakupem czemu jest napisane w aukcji "Jeśli Jesteś Zainteresowany Aukcją Najpierw Skontaktuj Się Z Nami a Potem Licytuj W Innym Przypadku Licytacje Zostaną Anulowane" bo cena 300 zl nie sugerowala pirata [tak jak to ta za 120zl na ebayu], bo legalna wersje w koncu mozna juz kupic za 409zl z faktura. I oto odpowiedz:

automapa posiada już wgrane klucze rejstracyjne nic tylko instalować (crack) Koniec Z Menkalnością kodów i licencji

Poszedl email do allegro.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline neg

• 39
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 17, 2006, 18:39:44 »
Cytat: "rymi"
cena 300 zl ...
automapa posiada już wgrane klucze rejstracyjne nic tylko instalować (crack) Koniec Z Menkalnością kodów i licencji

No taa... ;) Czytam i oczom nie wierze
Kazdy był kiedyś dzieckiem i sprzedawał/kupował/produkował piraty ale jedno było pewne.... Pirat nie był wiele droższy od nośnika na którym był zarejestrowany. Co tym ludziom dolega ?
120-300 zł za pirata ? To dopiero złodziejstwo... gdyby sprzedawali po 10 zł byli by zwykłymi piratami którym można by ewentualnie dac żyć póki nie będziemy zarabiac średniej europejskiej tłumacząc sobie ze dostarczaja nam nowych technologi za cene na która nas stać nie krzywdząc innych. A tak ?
Niestety trzeba obciąć łapki...

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 17, 2006, 18:41:25 »
Przekazano sprawe do supportu automapy. Zobaczymy jaka będzie ich realcja.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 17, 2006, 23:07:31 »
Cytat: "rymi"
jakis sprzedawca oferuje ja za 300zl   na Allegro   http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=98639758

Ja znalazlem podobna [ http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=98262328 ] i chcialem sie dowiedziec ... automapa posiada już wgrane klucze rejstracyjne nic tylko instalować (crack)

i jeszcze jedna nr 98266531 ... czyli działalność na szerszą skalę...
To praktycznie takie same aukcje, w tej od której rozpoczął się wątek
tylko tożsamość sprzedawcy jest nowa.
Cóż, pogooglałem chwilę, Wiem gdzie Paweł S. mieszka
http://skocz.pl/bratian, wiem co lubi, czym sie zajmuje, jak sie nazywa
(choć nie rozumiem jak można z takim nazwiskiem rypać takie ortografy...
cienko widzę jego tegoroczną maturę z polskiego...)
wiem nawet, że zeszłego lata rzuciła go Sylwia, którą nazywał misiaczkiem ...
Cóż, niektórym się wydaje, ze internet jest anonimowy ...
Cytat: "zibizam"
Przekazano sprawe do supportu automapy. Zobaczymy jaka będzie ich realcja.

No sam jestem ciekaw, wygląda to banalnie, jeśli nawet taki 'totalny amator' jak ja
dowiedział się tyle w 15 minut ... to jeśli te aukcje jutro nie zostaną zablokowane,
gotów jestem pomyśleć, że ... /sami wiecie/

*

Offline tora

• 48
    • http://www.diagtronik.pl
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 17, 2006, 23:44:04 »
no to i ja zgłosiłem  :twisted:
nie mam tel. do czaka norisa  :twisted:  on by to inaczej załatwił  :lol:  :lol:

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 19, 2006, 16:20:38 »
Po korespondencji z supportem automapy oraz z ebay.pl
doszedłem do winiosku że lepiej sobie dać luz- bo obu
firmą za bardzo nie zalezy na tym aby wszystko było ok.
Może to taka nowa forma reklamy.

*

Offline scuz

• 39
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 20, 2006, 12:17:20 »
Co masz na mysli piszac ze im nie bardzo zalezy?
Zero odzewu na Twoje zgłoszenie czy co?
(pytam bo jestem ciekaw jak zareagowali)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 20, 2006, 12:27:12 »
AM przekazuje zgłoszenia o podejrzeniach piractwa kancelarii prawnej, o której był kiedyś news na stronach PDAclubu.
A na eBayu i Allegro zgłoszenia łykają, ale co się z nimi dzieje - Pan Bóg jeden wie... Czasem reakcja jest błyskawiczna - po kilku godzinach, a czasem ewidentny pirat wisi do końca w dostępnych aukcjach. Może to kwestia jakiejś autoweryfikacji przez ilość zgłoszeń?

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 20, 2006, 12:46:54 »
Ja zgłosiłem na Allegro i odezwali sie do mnie po 5 dniach z prosba, aby podeslac im cala korespondencje, ale w formacie EML, bo jak pisza:

"Niestety każdą inną formę korespondencji można w prosty sposób sfałszować i przyjęliśmy, że nie może ona być wtedy dowodem przeciwko Użytkownikowi."

Tak wiec wyslalem im i czekamy dalej - jestem ciekawy jak to sie zakonczy. I nie to ze jestem przeciwny piractwu [kazdy, ale to kazdy ma jakis tam choc maly grzeszek] , ale 300 zeta za pirata to chamstwo.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 20, 2006, 12:50:50 »
Co do Allegro to sam nie wiem czy jest sens zgłaszać takie sytuacje (choc gdyby to zrobić hurtowo mże???) Dziennie jest kilkadziesiąt do kilkuset akcji. Króluje oczywiście TomTom który jest wgrany do wszystkiego co sprzedawane jest z kartą i na czym działa - Nokie S60, Motki i SE z UIQ, palmtopy (te obowiązkowo z AM) Dziwnym trafem soft zawsze jest wgrany i ew "zarejestrowany" ale nośnika czy kodu brak.
I zawsze dopisek "sam soft wart kilkaset zet"[/list]

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 20, 2006, 12:56:11 »
Jedno należy supportowi  oddać - po zgłoszeniu odezwał się natychmiast automat z podziekowanie.
Następnego dnia dostałem odpowiedz w stylu: "Monitorujemy wszystkie aukcje razem z firmą...i /tutaj nazwa firmy/ i w porozumieniu z adminem serwisu aukcyjnego zamykamy podajrzane aukcje" i tym podobne teksty.

Ale na ebay gość dalej sprzedaje pare sztuk  z crakowanego softu /Automapy i TomTom/. I tak jest do dnia dzisiejszego czyli minął tydzień .
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=9713017231&ssPageName=MERC_VI_ReBay_Pr4_PcY_BIN_IT
Więc po co ten tekst o monitorowaniu serwisów aukcyjnych.

Kiedyś miałem przypadek zę gość założył na Onecie strone podszywającą się w adresie pod firmę w której pracuje, po mailu do Onetu i sprawdzeniu że mamy racje  stronę zlikwidowano. A wszystko to trwało może około 2 godzin. I w tym przypadku można powiedzieć że firma dba o  wizerunek i własny interes.
A w przypadku Automapy to tylko opowieści.
Ale może są zbyt zajęci nową wersją -żeby nie wypaść gorzej niż MapaMap 3.0

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 20, 2006, 13:54:47 »
To nie tylko (jeśli w ogóle) bierność AutoMapy.
Zrobiłem kiedyś eksperyment z BSA, które nie zajmuje się niczym innym, poza tępieniem piractwa. Podałem im numer aukcji z ewidentnie lewym - wynikało to z opisu - AutoCADem (Autodesk jest członkiem BSA). Aukcja trwała jeszcze dwa dni - do wyznaczonego przez sprzedającego terminu zakończenia.
Patrzyłem poźniej, gdzieś po dwóch tygodniach - konto nie zawieszone, choć co prawda gość niczego nie sprzedawał.

Dla jasności - ja nie mam dramatycznego problemu z tym, że ktoś sobie gdzieś po cichu ściągnie skądś pirata i użytkuje go w zaciszu domowym. Ale jeśli obnosi się z tym po niewarezowych forach, a w szczególności jeżeli robi z tego źródło dochodów, to sam prosi o reakcję. Demonstrując jednocześnie, chcąc nie chcąc, brak szacunku dla prawa. A to już mi się nie podoba i nie spodoba nigdy.

Soft to nie chleb, którego jak człowiek nie ukradnie, to umrze z głodu (w ekstremalnych sytuacjach). Ponadto, nie każdy musi softu używać, a jeśli już, to są też tańsze/darmowe zamienniki. Zwykle gorszej jakości, ale działające.

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 20, 2006, 13:55:38 »
Masz rację "dba o własny interes" Zastanówmy się jaki jest ten interes. Piracki soft ZNACZĄCO podnosi wartość sprzedawanego sprzętu (i to nie tylko wtedy gdy jest na nim zainstalowany - wystarczy samo INFO że soft jest złamany i dostępny w necie) Jak ktoś wie że istnieje pirat i nie ma obiekcji zdobędzie go a wtedy nowo kupowana Nokia 7610, SE910i czy Mio168 znajdzie n+1 konkretne zastosowanie NAWIGACJA. I wtedy da za towar 100 czy 200 więcej. Zresztą wystarczy porównać ceny palmtopów sprzed ok roku (brak "edukacyjnej" AM) z obecnymi cenami czy przykładowo nowych gołych Mio180 (SS3) z "nieudokumentowanego pochodzenia" Mio, Yakumo Medion z kartą ale za to z wgranymi mapami

*

Offline nocnyMarek

• 9913
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 22, 2006, 00:06:48 »
W końcu jest jakaś tam reacja,
tytułowa aukcja (nr 98639758) została usunięta przez pracownika Allegro.
ale aukcje nr 98262328 i 98266531 zakończyły się bez przeszkód ...
To samo na ebayu, azazer82 (vel Piotr P. z Poznania?) handluje w najlepsze ...

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 22, 2006, 20:23:33 »
ale co Wy sie tak podniecacie :)

to tak jak z MP3 i muzyka na plytch cd :)

kto ma kupic oryginal to i tak kupi a ten kto chce uzywac pirata bedzie uzywal pirata - sprzedaz nie wzrosnie przez wylapywanie takich aukcji wiec dajcie se spokoj bo az mi sie przykro robi ilu to konfidentow siedzi...

ech..tylko Polska...zacznijcie zmieniac swiat od siebie...

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 23, 2006, 12:23:08 »
Cytat: "BoNt3k"

kto ma kupic oryginal to i tak kupi a ten kto chce uzywac pirata bedzie uzywal pirata - sprzedaz nie wzrosnie przez wylapywanie takich aukcji wiec dajcie se spokoj bo az mi sie przykro robi ilu to konfidentow siedzi...

w 100% sie zgadzam...
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 23, 2006, 13:31:03 »
A nie przyszło wam panowie do głowy, że to tylko podpucha?
Przecież zakup kradzionego softu to też przestępstwo i właściwi ludzie robią –ZAKUP KONTROLOWANY –,  by wyłapać chętnych, ale nieuczciwych klientów.
Na ten temat mógłby rzucić parę rozjaśniających słów kolega Ajed, bo ja nie jestem tak zorientowany.