Miplosync

• 255 Odpowiedzi
  • 101736 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
Odp: Miplosync
« Odpowiedź #210 dnia: Wrzesień 15, 2007, 18:12:54 »
Tak musiałem powrócić w AM do pliku default, zlikwidować plik categories w katalogu AutoMapaEU/Data Files, utworzyć nowy plik *.poi w miplosync, wtedy przeprowadziłem synchronizację i wczytałem nowy plik do AM. Teraz wszystko OK (mam nadzieję) :ok:

*

Offline papik

• 13
  • Sprzęt: ETEN M700
« Odpowiedź #211 dnia: Wrzesień 15, 2007, 18:19:03 »
No myśląłem że po tych pozytywnych komentarzach bedzie faktycznie ok...
Dwie kreski postepu .. po czym pasek postepu znika bez komunikatu .. zero sciagnietych punktow...

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #212 dnia: Wrzesień 15, 2007, 18:24:39 »
No myśląłem że po tych pozytywnych komentarzach bedzie faktycznie ok...
Dwie kreski postepu .. po czym pasek postepu znika bez komunikatu .. zero sciagnietych punktow...
Mam to samo, a w dole zakładki "info" napis że nie może otworzyć pliku config.xml
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2007, 18:32:34 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #213 dnia: Wrzesień 15, 2007, 19:08:21 »
Zauwazyliscie, ze wiele punktow poi jest zdublowanych. Zauwazylem to w stacjach bliska, sklepach biedronka etc.
Napisane: Wrzesień 15, 2007, 18:58:49
Jest do pobrania aktualizacja miplosync 1.0.0.3

za kilka minut....

Juz jest 1.0.0.4 . Szybko aktualizuja...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #214 dnia: Wrzesień 15, 2007, 19:22:53 »
No miszmasz mi straszny zrobiło z punktami. Dopiero wyrzucenie starych categories i ponowne utworzenie pliku pomogło. Jednak nadal nie działa automatyczna synchronizacja co godzinę.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #215 dnia: Wrzesień 15, 2007, 20:46:04 »
A ja nie musiałem nic podmieniać i kasować bo z okazji pojawienia się poprawki Siemensa softu do odbiornika GPS zostałem doprowadzony do wykonania HR.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #216 dnia: Wrzesień 15, 2007, 20:51:54 »
A u mnie bez żadnych przykrych niespodzianek, jedyne co zrobiłem przed instalacją, to odznaczyłem plugin w Today,
pliku z POI nie usuwałem, dane pamiętało, synchronizacja ok i żadnych śmieci w kategoriach.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #217 dnia: Wrzesień 15, 2007, 21:56:29 »
Ja już mam dosyć AutoMapy i wszystkiego co jest z nią związane w tym MiploSync. Od miesięcy czuję się jak alfa tester (bo na miano bety to te produkty nie zasługują) i to za własne pieniądze. Ja mam już dosyć. Jedna wielka kaszana. U mnie po synchronizacji jedno wielkie siano. Dramat !!!

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #218 dnia: Wrzesień 15, 2007, 22:19:46 »
Ja już mam dosyć AutoMapy i wszystkiego co jest z nią związane w tym MiploSync. Od miesięcy czuję się jak alfa tester (bo na miano bety to te produkty nie zasługują) i to za własne pieniądze. Ja mam już dosyć. Jedna wielka kaszana. U mnie po synchronizacji jedno wielkie siano. Dramat !!!

No cos w tym jest, placisz im za produkt i prawie caly czas jestes testerem a oni na ludziach udoskonalaja produkt za darmo( te ich prezenty o przedluzenie licencji czy cos innego  dla kilka osob to wydatek znikomy na odczepnego i pokazac sie jacy to oni sa dobrzy....) . Mozna powiedziec, to samo o miplo, tą ich baze glownie stworzylo spoleczenstwo za darmo( chyba?) , a taki jest myk zeby uzywac miplosynca trzeba miec wazna licencje, wiec de facto placimy za ich programik i baze POI a spolecznosc za darmo daje im punkty POI , czysty zysk :)
Follow me: Blip  Twitter

*

Dżeju

« Odpowiedź #219 dnia: Wrzesień 15, 2007, 22:32:31 »
A mnie na odmianę (w porównaniu z Grzegorzem01), wszystko działa po aktualizacji Miplosync - elegancko synchronizuje zarówno przez AS jak i GPRS. Plik POI mam na karcie i nie zauważyłem żadnego spowolnienia AM, jak to niektórym kolegom wyskoczyło.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #220 dnia: Wrzesień 15, 2007, 22:32:42 »
Nie przesadzajcie... przed wprowadzeniem jednej tylko funkcjonalności w iGO (TMC) testowano w połowie europy iGO Pllus....
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #221 dnia: Wrzesień 16, 2007, 00:08:33 »
Kontynuuję temat instalacji i synchronizacji. Przez ten wieczór i przy pomocy Forum nie poradziłem sobie z problemem. Mam Holuxa , zainstalowaną wersje Automapy 4.1 i n kacie SD, zainstalowałem program MiploSync także  na karcie :
                             \Storage Card\Automapa EU\Miplo poipts.
Po połączeniu z internetem przeprowadziłem synchronizacje, pomyślnie i bez problemów , ściągnął mi moje wybrane punkty : ponad 10 000.  I tu utknąłem, co dalej, jakie wykonać następne czynności, by te ściągnięte punkty pojawiły się w w AUTOMAPIE. Ponieważ mam małe doświadczenie, będę wdzięczny za pomoc. Sadze tez, że któryś z kolegów, który uporał się już z tym problemem, podzieli się wiedzą i pomoże mnie i innym, bo wize na Forum, ze nie jestem osamotniony . Sugeruje opisanie procesu instalacji i synchronizacji, krok po kroku w punktach. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #222 dnia: Wrzesień 16, 2007, 00:31:45 »
Menu/Ustawienia/Poi Użytkownika/plik/Wczytaj plik
Po naciśnięciu na opcję wczytaj plik wskazujesz swój plik.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2007, 00:33:29 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Pułkownik

• *
  • 61
  • Sprzęt: AsusP750 AM3,4,5, iGo
« Odpowiedź #223 dnia: Wrzesień 16, 2007, 01:01:22 »
No to teraz posłuchajciemojego problemu!
Po zainstalowaniu nowego MiploSync oczywiście ściągnął mi na początku same krzaczki, później zmieniłem plik z POI i od nowa synchronizowałem. Myślałem że już będzie wszystko OK a tu dopiero niespodzianka! AM uruchamia mi się juz 30 min!!! Jest cudownie! O! Właśnie się łaskawie uruchomiła i "wisi"...
Brak słów!
Nadmienię że przedtem, tzn do dzisiejszego popołudnia nie miałem takich problemów, AM uruchamiała mi się jak błyskawica!

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #224 dnia: Wrzesień 16, 2007, 01:07:46 »
no jak bedziecie dodawac po 100.000 punktow to nic dziwnego ze 30min bedzie sie odpalac, ja mam chyba cos 4000 i wszystko chodzi jak trzeba.
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #225 dnia: Wrzesień 16, 2007, 01:10:38 »
No to teraz posłuchajciemojego problemu!
Po zainstalowaniu nowego MiploSync oczywiście ściągnął mi na początku same krzaczki, później zmieniłem plik z POI i od nowa synchronizowałem. Myślałem że już będzie wszystko OK a tu dopiero niespodzianka! AM uruchamia mi się juz 30 min!!! Jest cudownie! O! Właśnie się łaskawie uruchomiła i "wisi"...
Brak słów!
Nadmienię że przedtem, tzn do dzisiejszego popołudnia nie miałem takich problemów, AM uruchamiała mi się jak błyskawica!
usuń plik kategoriez z katalogu data files a nastęnie wczytaj ponownie plik POI
ISTQB Certified Tester

*

Offline Pułkownik

• *
  • 61
  • Sprzęt: AsusP750 AM3,4,5, iGo
« Odpowiedź #226 dnia: Wrzesień 16, 2007, 01:11:23 »
no jak bedziecie dodawac po 100.000 punktow to nic dziwnego ze 30min bedzie sie odpalac, ja mam chyba cos 4000 i wszystko chodzi jak trzeba.
No jasne...
Ja mam ponad 5000 poi, ale najciekawsze jest to ze AM jeszcze nie wczytalem nowego pliku z poi! To mnie zastanawia!

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #227 dnia: Wrzesień 16, 2007, 12:49:08 »
Mam małe pytanie: czy aby działała synchronizacja w czasie nawigacji to musi być włączone GPS podczas pracy AM czy wystarczy, że jest "odpalona" AM?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2007, 12:50:54 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #228 dnia: Wrzesień 16, 2007, 13:23:29 »
u mnie samo połączenie sie włącza....ipaq 6515

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #229 dnia: Wrzesień 16, 2007, 14:08:57 »
Niestety w 1.0.0.4 nadal jest problem z synchronizacja cykliczną w czasie nawigacji... mam ustawione co godzinę a ostatnia była o 11:03 (a teraz jest 20:32). W tym czasie zrobiłem Hard-reset i ponownie wszytko zainstalowałem ok. 17:20 ale dotąd nie miałem ani jednej synchronizacji cyklicznej choc nawigacja jest cały czas odpalona.... :(
A cały czas mam ustwione na 1h....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2007, 20:36:33 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline papik

• 13
« Odpowiedź #230 dnia: Wrzesień 17, 2007, 21:07:45 »
W 1.0.0.4 problem jest z aktualizacja jakąkolwiek .. przynajmniej w moim przypadku, eten M700 ... probowane po gprs, po wifi, po Activ Syncu ... i nic ... ustawiane kolejne nowe pliki ... Jeszcze jedno mam w glowie ... totalne odinstalowanie i zainstalowanie z powrotem miplosynca .... poniewaz jestem jednak poczatkujacym uzytkownikiem PDA .. prosilbym o jakas podpowiedz .. czy wystarczy zwykle remove porgram ? czy moze jeszcze powinienm pousuwac jakies pliki lub wpisy do rejestrow ? Naprawde probuje juz wszystkiego .... aha .. na wersji 1.0.0.2  synchronizacja udala sie 2 razy (slownie dwa razy) wiec jakies tam punkty juz posiadam .. ale teraz te na nowo zalozonym pliku nie ma kompletnie zadnech synchornizacji.. caly czas tak jak pisalem powyzej .. dwie kreski postepu po czym koniec... Co ciekawe na gprsie jakiekowliek oznaki uzywania internetu trwaja zaledwie dwie-trzy sekundy po czym znika info ze jest jakies sciagnie danych z netu .... Moze cos z logowaniem ? ale nie .. przeciez loguje sie do serwisu miplo bez problemu ... subskrypcja automapy swieżutka .. .. jakies sugestie ?? widze ze wiekszosci chodzi MiploSync ..

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #231 dnia: Wrzesień 17, 2007, 21:28:18 »
A propos deinstalacji: przez zainstalowaniem nowej wersji dobrze jest odinstalować starą ale przed deinstalacją wskazane jest odhaczenie tych 3 opcji synchronizacji cyklicznych i zapisania tedo. Potem w ustawieniach Today należy odhaczyć miplosync tak aby zniknął z ekranu Today (pulpitu) a potem remowe tak jak pisałeć i nowa instalacja.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline papik

• 13
« Odpowiedź #232 dnia: Wrzesień 19, 2007, 20:02:27 »
ok, pomoglo usuniecie pliku config.xml ... z katalogu MiploSynca ...
generalnie milo ze support z Miplo stara sie pomoc
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2007, 19:28:15 wysłana przez papik »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #233 dnia: Wrzesień 19, 2007, 20:11:21 »
W 1.0.0.4 problem jest z aktualizacja jakąkolwiek .. przynajmniej w moim przypadku, eten M700 ... probowane po gprs, po wifi, po Activ Syncu ... i nic ... ustawiane kolejne nowe pliki ... Jeszcze jedno mam w glowie ... totalne odinstalowanie i zainstalowanie z powrotem miplosynca .... poniewaz jestem jednak poczatkujacym uzytkownikiem PDA .. prosilbym o jakas podpowiedz .. czy wystarczy zwykle remove porgram ? czy moze jeszcze powinienm pousuwac jakies pliki lub wpisy do rejestrow ? Naprawde probuje juz wszystkiego .... aha .. na wersji 1.0.0.2  synchronizacja udala sie 2 razy (slownie dwa razy) wiec jakies tam punkty juz posiadam .. ale teraz te na nowo zalozonym pliku nie ma kompletnie zadnech synchornizacji.. caly czas tak jak pisalem powyzej .. dwie kreski postepu po czym koniec... Co ciekawe na gprsie jakiekowliek oznaki uzywania internetu trwaja zaledwie dwie-trzy sekundy po czym znika info ze jest jakies sciagnie danych z netu .... Moze cos z logowaniem ? ale nie .. przeciez loguje sie do serwisu miplo bez problemu ... subskrypcja automapy swieżutka .. .. jakies sugestie ?? widze ze wiekszosci chodzi MiploSync ..
U  mnie synchronizacja czasami nie dochodzi do końca i muszę zrobić soft reset ale dziwnym trafem punkty się dodają.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #234 dnia: Wrzesień 19, 2007, 20:19:22 »

U  mnie synchronizacja czasami nie dochodzi do końca i muszę zrobić soft reset ale dziwnym trafem punkty się dodają.
A to dziwne bo myślałem, że w 1.0.0.4 to poprawili.....a może nie wykazujesz zbyt wiele cierpliwości...czasami trwa to długo a do tego jak używa się sie połączenia GPRS (nie Edge czy UMTS) to szybkośc transmisji nie jest zbyt duża...?
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #235 dnia: Wrzesień 19, 2007, 22:15:40 »

A to dziwne bo myślałem, że w 1.0.0.4 to poprawili.....a może nie wykazujesz zbyt wiele cierpliwości...czasami trwa to długo a do tego jak używa się sie połączenia GPRS (nie Edge czy UMTS) to szybkośc transmisji nie jest zbyt duża...?
Używam do tego AS i nie było z tym problemu do dzisiaj. Połączenie netu mam dobre 1 mega.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #236 dnia: Wrzesień 19, 2007, 22:46:08 »

Używam do tego AS i nie było z tym problemu do dzisiaj. Połączenie netu mam dobre 1 mega.
Może jakaś przerwa w działaniu netu i się coś zakłóciło... czasami to się zdarza - mam nadzieję, że w następnym podejściu było już ok..?
ISTQB Certified Tester

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #237 dnia: Wrzesień 20, 2007, 21:46:15 »
No to tera ja.
Mam pytanie.
Dzisiaj po raz pierwszy dodałem punkt do AM w trakcie podróży (nie jazdy).
Był to bankomat BPH. Wróciłem do domu - synchronizacja i ... punktu nie ma w serwisie.
Co zrobiłem nie tak. Nigdy nie dodawałem punktów w AM tylko używam do tego celu serwisu. (Tym razem było podobnie).

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #238 dnia: Wrzesień 20, 2007, 22:04:39 »
W oczekujących też go nie ma?
A na PDA czasem nie zniknął?
Może nieopodal jest inny BPH i system potraktował go jako potwierdzenie?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #239 dnia: Wrzesień 20, 2007, 22:10:15 »
Marku, żadna z twoich sugestii się nie sprawdza.
-w oczekujących nie ma;
-z PDA nie znikł, a nawet jak wpisałem ręcznie w miplo, zatwierdziłem i synchronizowałem to pojawiły się w PDA dwa obok siebie.
-innego BPH nie było - jestem moderatorem tej kategorii.
To, to i ja umiałem sprawdzić.

Może jeszcze jakieś sugestie.