Miplosync

• 255 Odpowiedzi
  • 102139 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Miplosync
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:03:00 »
Ściągnełem jeszcze raz  dałem nazę Miplopoi i wlazło . Mam już ikonki i dźwięki . Błąd był mój, bo kliknęłem na "Dodaj z pliku" ...zamiast "Wczytaj plik' Teraz działa OK  :grin:

ja klikalem "dodaj z pliku" i wszystko zatrybialo,  jest jakas w tym roznica miedzy "dodaj z pliku" a "wczytaj plik" ?
To proste:
Wczytajk plik to stałe wyświetlanie tego co jest w tym plikiu a dodaj z pliku to jednorazowy  import danych z tego Twojego opliku do pliku default.
Napisane: Wrzesień 11, 2007, 21:00:56
z 6 subskrypcji importuje mi siętylko jedna i to w dodatku nie pełna :/ komuś się też tak dzieje?
Przy pierwszym uruchomieniu nic się nie dodaje czy usuwa w drzewie kategorii w miplosync - program sam importuje subskrypcję ustawioną na www .. jak dodasz lub odejmiesz w miplosync to też będzie się po synchronizacji dodawało lub odejmowało na www.
ISTQB Certified Tester

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:09:21 »

To proste:
Wczytajk plik to stałe wyświetlanie tego co jest w tym plikiu a dodaj z pliku to jednorazowy  import danych z tego Twojego opliku do pliku default

no OK ale jak to ma sie docelowo?, trzeba wybierac "wczytaj plik" czy "dodaj z pliku"? bo Ty tylko wyjasniles jak to sie ma ogolnie , ale czy to ma jakies znaczenie dla mioplosync?
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:21:42 »

To proste:
Wczytajk plik to stałe wyświetlanie tego co jest w tym plikiu a dodaj z pliku to jednorazowy  import danych z tego Twojego opliku do pliku default

no OK ale jak to ma sie docelowo?, trzeba wybierac "wczytaj plik" czy "dodaj z pliku"? bo Ty tylko wyjasniles jak to sie ma ogolnie , ale czy to ma jakies znaczenie dla mioplosync?
Jeśli chcesz by synchronoizacje dokonywały zmian w AM to musisz wczytać plik bo to właśnie jego będzie synchronizował miplosync a w przeciwnym razie musiałbyś za każdym razem go dodawać do tego z którego korzysta AM...
ISTQB Certified Tester

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:27:13 »
Emigrus
Miplosync synchronizuje dowolny wskazany w zakładce Opcje plik utworzony w Automapie.
Pózniej wczytujesz ten plik i działa OK.
Moja mapa ma trzy różne pliki i po przełączeniu się mam dostęp do różnych POI (z mobilne.net, miplo oraz moje prywatne)
Pzd 
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:29:34 »
Ja zassałem 10316 POI bez problemu ale a po następnej synchronizacji POI wyszło tylko 10185  :shock: 
Też tak macie?? czemu się tak dzieje? Nie wierzę, że w ciągu 10 minut tyle punktów skasowano  :worried:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:30:33 »
Ja zassałem 10316 POI bez problemu ale a po następnej synchronizacji POI wyszło tylko 10185  :shock: 
Też tak macie?? czemu się tak dzieje? Nie wierzę, że w ciągu 10 minut tyle punktów skasowano  :worried:
Bo pewnie odchaczyłeś coś w drzewie kategroii Miplosync
ISTQB Certified Tester

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:41:07 »
Emigrus
Miplosync synchronizuje dowolny wskazany w zakładce Opcje plik utworzony w Automapie.
Moja mapa ma trzy różne pliki i po przełączeniu się mam dostęp do różnych POI (z mobilne.net, miplo oraz moje prywatne)
Pzd 

no tak synchronizuje , wiem o tym, ale nie o to mi chodzilo , chodzilo mi o to zeby jak jedziemy mam odpalona automape razem z gprs i zrobil sie update POI pliku i czy automapa to wylapuje sama i sama doda nowy punkt POI i automagicznie pokaze na mapie czy trzeba za kazdym razem gdy nastapi update isc do menu i  wlazic w "wczytaj plik" ale jak zrozumialem co napisal Piotr to jak wybierzemy "wczytaj plik" to poi NOWE  beda updatowane i od razu wyswietlane na mapie na biezaco,  a w przypadku "dodaj z pliku" wlasnie po update plika *.poi trzeba go recznie znow przeladowac zeby pokazaly sie na mapie nowe POI.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:43:41 »
Emigrus
Pzd 
no tak synchronizuje , wiem o tym, ale nie o to mi chodzilo , chodzilo mi o to zeby jak jedziemy mam odpalona automape razem z gprs i zrobil sie update POI pliku i czy automapa to wylapuje sama i sama doda nowy punkt POI i automagicznie pokaze na mapie czy trzeba za kazdym razem gdy nastapi update isc do menu i  wlazic w "wczytaj plik" ale jak zrozumialem co napisal Piotr to jak wybierzemy "wczytaj plik" to poi NOWE  beda updatowane i od razu wyswietlane na mapie na biezaco,  a w przypadku "dodaj z pliku" wlasnie po update plika *.poi trzeba go recznie znow przeladowac zeby pokazaly sie na mapie nowe POI.

Tak, samo na mapie pokazuje po synchronizacji.

Bo pewnie odchaczyłeś coś w drzewie kategroii Miplosync

Właśnie, że nie   :P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2007, 21:46:29 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 11, 2007, 22:58:45 »
mogli by dodac opcje sciagniecia wszystkich POI z danego obszaru... przydalo by sie modelatorom terenowym do weryfikacji;] chociazby z poziomu www zaznaczanie

dlatego masz dodany inny program do edycji POI i obszarów, zerknij na miplo.pl
a dokładnie tutaj http://www.miplo.pl/community.php?a=software
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 11, 2007, 23:10:09 »
nie wiem czy odpowiednie miejsce ale chce sie zapytac glownie Warszawiakow czy trasa  Torunska- Armi Krajowej - Prymasa Tysiaclecia  jest przejezna? podobno sa tam jakies roboty a jutro musze jakos sprawnie na Okecie sie dostac. Glownie jezdze ta trasa ale pol roku temu nie bylo tam zadnych robot. Z gory dzieki za podpowiedz.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 11, 2007, 23:19:17 »
ostatnio jechałem tamtędy jakieś 2 tyg temu i było ok, ale kto wie co sie tam teraz dzieje najlepiej na CB jak będziesz jechał się spytać, chyba że ktoś inny ostatnio tamtędy jechał i powie jak trasa wygląda
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 11, 2007, 23:23:47 »
ostatnio jechałem tamtędy jakieś 2 tyg temu i było ok, ale kto wie co sie tam teraz dzieje najlepiej na CB jak będziesz jechał się spytać, chyba że ktoś inny ostatnio tamtędy jechał i powie jak trasa wygląda

niestety CB nie mam :/  jak dodalem POI "roboty drogowe" to jakies tam sa ikonki od robot ale grom wie czy to aktualne czy stare.

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 11, 2007, 23:31:46 »
Qurcze a mi coś nie działa. Kategoria ustawiona, hasło, login - OK. Na moim koncie w miplo w historii operacji  loginy z synchronizacji ale nie ściągnęło mi ani jednego punktu, jedynie ikonkę i dźwięk. Może ktoś wie co jest tego przyczyną ?

Pozdrawiam

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 11, 2007, 23:34:06 »
nie wiem czy odpowiednie miejsce ale

Wiesz, wiesz...  :P

chce sie zapytac glownie Warszawiakow czy trasa  Torunska- Armi Krajowej - Prymasa Tysiaclecia  jest przejezna? podobno sa tam jakies roboty

Jeśli nie ma nic na odcinku Marki-Most Grota, to dalej chyba też nie (przynajmniej do weekendu nie było).

jutro musze jakos sprawnie na Okecie sie dostac.

Musisz kupić sobie samolot...  :grin:

Polecam:
http://www.zdm.waw.pl/informacje/utrudnienia-w-ruchu.html
http://www.siskom.waw.pl/aktualnosci.htm (po prawej na dole - Utrudnienia w ruchu)
http://www.gddkia.aurum.com.pl/html/utr.htm

P.S. Mam nadzieję, że pamiętasz poprzednie posty w tej sprawie, że jest remont Mostu Grota i związana z tym nieco mniejsza jego przepustowość oraz, że w godzinach porannych (7.30-10.00) masz przepieprzone totalnie i na całej trasie (jeden wielki korek).
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2007, 23:47:05 wysłana przez Moi »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 11, 2007, 23:43:48 »
Niestety, coś schrzanili... ostatnia synchronizacja ręczna była o 22:00 i od od tego czasu cału czas mam odpaloną AM i żadnej synchronizacji w czasie nawigacji, choć mam ustawioną syynchronizację co 1h a teraz jest 23:41!!!
ISTQB Certified Tester

*

Offline doppio

• 30
  • Sprzęt: NOKIA330 + AM5.3EU
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 12, 2007, 00:32:53 »
... a może macie wiedzę jakie są rokowania dotyczące pojawienia się MiploSync'a dla NOKI330? (tylko nie piszcie, że na pewno przed wakacjami :D)

Trochę się ugotowałem bo do aktualizacji AM do wersji 4.1 sformatowałem kartę i przy okazji usunąłem wszystkie POI. Teraz nie mam możliwości pobrania w żaden sposób POI.

A może rozsądnym wyjściem byłoby umożliwienie użytkownikom pobierania POI w takiej formie jak to było na poi.mobilne.net? Przynajmniej na czas do ukazania się wersji MiploSync dla wszystkich platform?

Jeśli ktoś z Was koledzy byłby tak uprzejmy i podesłał mi pliki z podstawowymi kategoriami (radary, fotoradary, stacje poszczególnych koncernów, ewentualnie bankomaty i co tam macie jeszcze) w postaci plików które mógłbym zaimportować do AM 4.1 to będę wdzięczny

jarek<at>doppio<dot>pl   :worried:

Pzdr
Jarek

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 12, 2007, 06:54:05 »
Spokojnie Panowie (i Panie)... najprawdopodobniej będzie poprawka miplosync bo nie działają aktualizacje czasowe...
ISTQB Certified Tester

*

Offline redapol

• 12
  • Sprzęt: NavRoad NR750BV + AM EU
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 12, 2007, 07:14:29 »
Qurcze a mi coś nie działa. Kategoria ustawiona, hasło, login - OK. Na moim koncie w miplo w historii operacji  loginy z synchronizacji ale nie ściągnęło mi ani jednego punktu, jedynie ikonkę i dźwięk. Może ktoś wie co jest tego przyczyną ?

Pozdrawiam

Mam podobny objaw.
Ściąga mi wszystkie punkty oprócz fotoradarów i suszarek

Czy ktoś wie, co może być przyczyną takiej sytuacji?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2007, 07:22:46 wysłana przez redapol »

*

Offline Stacja1

• 29
  • Sprzęt: Asus A636N
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 12, 2007, 08:35:13 »
Synchronizacja w Miplo zadziałała  7.45 później  8.28 . . Pocket w stacji dokującej non stop , zaznaczone 2 opcje - W domu i Bez nawigacji ( samo W domu nie synchronizuje). Przybyło 24 punkty poi

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 12, 2007, 08:49:15 »
Mi też się nie synchronizuje w tej chwili nic. Ostatnia udana synch. wczoraj o 22:13  :(

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 12, 2007, 08:55:18 »
Napisałem wczoraj do supportu i oni chyba sami widzą problem....
Mi chodziło o synchronizację w czasie nawigacji czyli przez GPRS bo nie aktualizuja się w aucie przez actevesync  :)
U mnie przez GPRS synchronizacje z zaznaczoną częstotliwością w czasie nawigacji nie działają  :(
ISTQB Certified Tester

*

Offline Stacja1

• 29
  • Sprzęt: Asus A636N
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 12, 2007, 09:36:47 »
0 9.28 nie zsynchronizowało , czyli lipa. A tak na marginesie , czy nie można Hołowczycowi dopisać aneks do umowy , aby zrobił dźwięki do poi  :wink: . Te oryginalne są mało profesjonalne.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 12, 2007, 09:43:35 »
0 9.28 nie zsynchronizowało , czyli lipa. A tak na marginesie , czy nie można Hołowczycowi dopisać aneks do umowy , aby zrobił dźwięki do poi  :wink: . Te oryginalne są mało profesjonalne.
Ja używam 3xBip a gadanie typu "milicja za krzakami" to dziecinada - ale to moje zdanie....
Co do synchronizacji to wysłałem im już zgłoszenie.
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 12, 2007, 09:57:18 »
rzeczywiście nie ściąga fotoradarów stacjonarnych i np KFC
jako powiadomienie suszarek najlepszy jest chyba sonar ;)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 12, 2007, 10:04:00 »
rzeczywiście nie ściąga fotoradarów stacjonarnych i np KFC
jako powiadomienie suszarek najlepszy jest chyba sonar ;)
Mi ściągnęło wszystko.
Trzeba pamiętać, że jak jest ustawione na www kryterium (potwierdzone) to jeśli punkt nie został potwierdzony to lipa... nic nie będzie a jesten niemal pewien, że na Miplo nie ma  potwierdzonych bo serwis dopiero ruszył.
ISTQB Certified Tester

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 12, 2007, 10:25:57 »
U mnie wszystko się synchronizuje ok. Mam tylko jeden problem natury bardziej kosmetycznej...
W Mobilne.net była opcja zmiany nazwy synchronizowanej kategorii... A mam np. wbudowane Apteka i synchronizowane z MIPLO Apteki... robi się delikatnie mówiąc nieporządek w kategoriach... Ktoś to jakoś rozwiązał?
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline RAMA

• *
  • 91
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 12, 2007, 10:26:59 »
A potwierdzenie na najwyższym stopniu hierarchii w miplosync też pozostawia wiele do życzenia. Zanim nie wejdzie się na najniższy poziom zaznaczania to nie wiadomo nawet w której kategorii cokolwiek zaznaczono. Powinien być znaczek "V" w przypadku zaznaczenia całej kategorii lub zacieniony kwadracik jeżeli została wybrana jedna z podkategorii.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 12, 2007, 10:29:50 »
U mnie wszystko się synchronizuje ok.
Nie masz chyba na myśli synchronizacji w czasie nawigacji z zadanyą częstotliwością....?
ISTQB Certified Tester

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 12, 2007, 10:36:36 »
U mnie wszystko się synchronizuje ok.
Nie masz chyba na myśli synchronizacji w czasie nawigacji z zadanyą częstotliwością....?

Nie testowałem jeszcze synchronizacji z zadaną częśtotliwością. Testowałem tylko normalną ręczną synchronizację.
Napisane: Wrzesień 12, 2007, 10:35:29
A potwierdzenie na najwyższym stopniu hierarchii w miplosync też pozostawia wiele do życzenia. Zanim nie wejdzie się na najniższy poziom zaznaczania to nie wiadomo nawet w której kategorii cokolwiek zaznaczono. Powinien być znaczek "V" w przypadku zaznaczenia całej kategorii lub zacieniony kwadracik jeżeli została wybrana jedna z podkategorii.

Ja popieram! Wyślij do supportu Miplo.
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 12, 2007, 11:06:32 »
Powinien być znaczek "V" w przypadku zaznaczenia całej kategorii lub zacieniony kwadracik jeżeli została wybrana jedna z podkategorii.

Też popieram - "V" lekko szare.
Nie ma co ukrywać, jest to pierwsza wersja i na pewno do ideału trochę brakuje. Np. opcja umożliwiająca połączenie się przez serwer proxy, możliwość pracy programu, bez aktywnego plugina today.
Dziś z rana miałem wyczerpaną baterię (wieczorem było 100%) i teraz nie jestem pewny, czy to zasługa miplosync, czy coś skopalem w skryptach aktualizujących emeferydy...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/