Dzięki, ale czy to dzieje się bez mojego udziału?
Podpowiedz jeszcze jak mogę kazać AM, żeby pamiętała, że chcę mieć np Apteki czy Stacje benzynowe ściągnięte, ale każę im się wyświetlać kiedy mi będą potrzebna. Przy każdej synchronizacji muszę WSZYSTKIE POI sprawdzać i wciąż te same "odptaszać".
Ogólnie rzecz biorąc to masz dostępne wszystkie punkty z Miplo na dzień kompilowania mapy. Dodatkowo masz dostępne wszystkie punkty z wybranych przez Ciebie kategorii, które dodano lub zmodyfikowano od ostatniej kompilacji map. To jest synchronizacja przyrostowa i ustawia się ją na Miplo pozostawiając niezaptaszoną opcję "Synchronizuj pełną bazę POI (opcja dla użytkowników AutoMapa 6)" w parametrach synchronizacji.
Jeśli tę opcję zaptaszysz, będą się ściągały całe wybrane przez Ciebie kategorie, moż to również powodować dublowanie punktów na mapie.
Jeżeli Tobie ustawienia wyświetlania się zmieniają przy każdej synchronizacji, może to świadczyć o problemie z plikiem konfiguracyjnym (nie zapisuje się, jest uszkodzony, zapisuje się w pamięci RAM, błąd na karcie itp.).
Napisane: Grudzień 30, 2009, 20:58:10
Czy jest teraz możliwe ściągnięcie tak jak po staremy czyli wszytskich POI nawet tych zaszytych w nowej AutoMapie 6 do pliku .amp?
Czy też ściąga się tylko te nowe do tych zaszytych już w mapie?
Pytam bo jestem nowy i dopiero zaczynam zabawe z AutoMapą 
Tak, jest możliwe ściąganie całych kategorii z Miplo (zaptaszając tą trzecią opcję) ze wszystkimi tego plusami i minusami (np znaczne spowolnienie działania AM, podatność na błędy w pliku POI). Poza tym, te punkty wbudowane i tak są zawsze do dyspozycji (nawet bez korzystania w ogóle z Miplo).