Cuda na Miplo ;)))) - humor

• 40 Odpowiedzi
  • 11150 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Cuda na Miplo ;)))) - humor
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 23, 2009, 22:41:05 »
Pozwolę sobie i ja na ostatnie słowo  :)
[...ciach...] Jeżdze ostrożnie, mam na karku ponad 1 mln kilometrów i ani jednej stłuczki czy nawet otarcia.
Powalają mnie takie argumenty.
Widziałem wielu takich co wyprzedzają na pdwójnej przed wzniesieniem i też nie mieli żadnej stłuczki.
I tylko dlatego jeszcze żyją (a przy okazji Ci jadący z naprzeciwka), że nie mieli.

[...ciach...]
Jak jest na polskich drogach wszyscy wiemy i nie o to chodzi.
Chodzi o to, że zakładasz, że nie ma wysepek skoro nie ma ich w POI Automapy.
Na tej podstawie podejmujesz decyzję o wyprzedzaniu kolumny samochodów.
Nie rozumiesz tego, że jeśli ktoś nie zdążył dodać POI może dojść do tragedii ?
Wyobraź sobie jak wpadasz na taką niespodziewaną wysepkę [bo AM jej nie pokazała a jest ciemno] przy prędkości 150 km/h. Masakra dla Ciebie i dla innych użytkowników drogi (o których już tak się nie troszczysz).
Moderatorzy wybaczcie pls, ale ostatnio łatwo się irytuję :)
Melisa czyni cuda.
Tylko dyskutujemy  :proud:

Z mojej strony również EOT.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 24, 2009, 00:45:02 »

(...)
P.s.
igab szkoda, że nie zdążyłeś przeczytać ostatniego komentarza do punktu którego link zamieściłeś.
Jeśli Ty byłeś autorem tego komentarza - to nic straconego, mój komentarz był taki:

Przy fotografowaniu "progów zwalniający" proponuję zastosowanie ujęcia w perspektywie żabiej z zastosowaniem szerokokątnego obiektywu - znacznie lepiej uwypukli fotografowany obiekt z jednoczesnym pokazaniem szczegółów, tj. wysokość, i struktura materiału.
Proszę o zachowanie szczególnej ostrożności na planie. Zalecana kamizelka odblaskowa i druga osoba do pomocy: ostrzegająca kierowców o trwającej sesji fotograficznej, podczas gdy ta pierwsza będzie "pracować nad obiektem" w pozycji horyzontalnej.

A mój taki:
O'K chętnie poznam twoją technikę fotografowania. Ty zajmiesz swoją ulubioną pozycję, a ja będę zabezpieczał cię od tyłu.
Zupełnie nie mam pojęcia, dlaczego w parę sekund później komentarze zniknęły i dlatego też nie dowiedziałem się czy przyjąłeś moje zaproszenie.

Przy okazji chciałem pogratulować koledze Ppepe jego wręcz jasnowidztwa - od razu wiedział, że jego miałem na myśli. Ja nic tylko nawet jak idę spać, to myślę jak by tu jemu... Proszę też, by nie skłócał użytkowników miplo, wyrażając na forum swoje domysły czy ktoś kogoś lubi, czy nie. Oceniałem Cię Kolego nie co wyżej. Osoba, która aspiruje do bycia kimś, kto wyznacza jakieś standardy, nie powinna kierować się niskimi pobudkami. A tak ocenom Twą wypowiedź.

Napisane: Styczeń 24, 2009, 00:42:11
Kolejne pytanie ciekawskiego:
(...)
Proste pytanie po co komu te POI?

Kontynuując pytanie „Po co ta kategoria”
Po co np. ta: http://www.miplo.pl/point.php?p=b6s630kM
Śmiem twierdzić, że większość użytkowników nie uczęszcza do tego typu przybytków, a wielu nie będzie nigdy – więc po co?
Albo ta: http://www.miplo.pl/point.php?p=D35Nkwj7
Po co?  Kto po Polsce szwenda się z namiotem, przecież XXI w.
A swoją drogą ciekawe zdjęcie, może nocnyMarek weźmie do konkursu, który zaproponował? Pytania: czy to reklama producenta namiotów czy łąka sołtysa Kierdziołka?
Tak się też zastanawiam dalej, o następna, po co „Toalety publiczne” przecież są nowe czasy? Na własne oczy widziałem kolesia idącego pod rękę z panienką w Wa-wie, ul. Bernardyńską /zespół wielopiętrowych bloków/ ok. południa, który na środku chodnika wyciągnął „fujarę” i się wysikał.
Można te pytania ciągnąc dalej, tylko PO CO?

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 24, 2009, 01:41:21 »
Nie zamierzam z Tobą dyskutować, bo nawet nie chce mi się tego czytać (szkoda czasu).
Zobacz sobie to, bo na pewno nie widziałeś:
http://www.panoramio.com/map/

Miplo nigdy nie będzie tak wyglądać, a mogłoby...
między innymi Ty załatwiłeś to supportowi Miplo, że nikt kto ma jakiekolwiek zdjęcie godne pokazania nie umieści go w takim towarzystwie.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 24, 2009, 15:18:27 »

Jakoś powstawianych  na siłę zdjęć z jadącego samochodu, robionych komórką (zetafonem z promocji) i to po zmroku, podana strona nie oferuje.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 24, 2009, 15:22:41 »
Z jadącego samochodu i po zmoroku, można "pstrykać" - tylko trzeba "umić" i wiedzieć, co się robi i po co...

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 25, 2009, 01:29:51 »
Nie zamierzam z Tobą dyskutować, bo nawet nie chce mi się tego czytać (szkoda czasu).

Miplo nigdy nie będzie tak wyglądać, a mogłoby...
między innymi Ty załatwiłeś to supportowi Miplo, że nikt kto ma jakiekolwiek zdjęcie godne pokazania nie umieści go w takim towarzystwie.

Miplo to nie Google, może nie zauważyłeś ale to też nie galeria foto. Tak jak ja rozumiem to jest witryna współpracująca z A.M. i właściciel witryny udostępnił możliwość udokumentowania POI fotografią. Pytanie o jakość. Niestety jej nie sprecyzował. Na początku istnienia miplo spostrzegłem, że fotograficzna dokumentacja POI często jest bardzo niskiej jakości i nie spotkała to się z krytyką support, więc doszedłem do wniosku, że nie chodzi o jakość tylko o dokumentację. Tak to traktuję. Nigdy nie aspirowałem do bycia fotografikiem. Oczywiście można skrytykować wszystko  i to uzasadnić. igaB masz aspiracje tworzenia fotografii artystycznej, to otwórz witrynę o takiej tematyce.

*

Offline matmic

• 583
    • Mateusz Miciński
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S21 Ultra
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 17, 2011, 21:56:46 »
OT:
Rodzynek: http://www.miplo.pl/point.php?p=04s1GeNx
Mało takich na Miplo, na szczęście nie jest zatwierdzony :)
Ale opis powala :):):)

Cytuję:
tutaj jest zakaz wjazdu w jedna strone
Wielopole Skrzyńskie

tutaj mozna zjezdzac z drogi tej ktora przejezdza z Wisniowej na ropczyce i z wielopola mozna wjezdzac. ale na ta droge nie mozna wjezdzac. AutoMapa zle prowadzi i prowadzi do tego ze uzytkownik automapy nieswiadomie moze zlamac prawo drogowe. tam wczesniej jest zjaz takkie polaczenie drogi tej ktora idze ze szkodnej na Wielopole na ta droge ktora idze z nawsia na wielopole za przed tym sklepem ktory jest zaznaczony znaczkiem z choinka. na mapach dokladniejszych to ujrzycie. a licze ze automapa sie przyjrzy tam tym drogom i ze wstawi to polaczenie drog. bo inaczej uzytkownicy z daleka beda nieswiadomie lamac prawo drogowe.

PS. Jakiś czas temu, ten sam autor w innym punkcie wywalił jeszcze dłuższy opis, mało to, bardziej "szczegółowy"...
Samsung Galaxy S21 Ultra
Microsoft Surface Pro 6

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 17, 2011, 22:14:50 »
W tej formie to POI (http://www.miplo.pl/point.php?p=04s1GeNx) nadje się tylko do kat. Uzupełnienia mapy.
Mądry moderator zmieni kategorię i wprowadzi kopię z ograniczonymi danymi. Głupi zatwierdzi jak leci.
Tyle tylko, że teraz się nie dowiemy bo już mu napisałem co ma zrobić.

*

Offline matmic

• 583
    • Mateusz Miciński
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S21 Ultra
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 17, 2011, 22:22:55 »
Sam bym nie wiedział, czy tu jest zakaz wjazdu (jednokierunkowa) czy przerwany odcinek, czy niepołączony odcinek.
Na mapie wszystko ok, odcinek połączony -
ze wstawi to polaczenie drog
Jest dwukierunkowy, ale wstawiony POI to zakaz wjazdu, więc jednokierunkowa -
tutaj mozna zjezdzac z drogi tej ktora przejezdza z Wisniowej na ropczyce i z wielopola mozna wjezdzac. ale na ta droge nie mozna wjezdzac.

Ogólnie opis ten interpretuję następująco (humor):
Z tej drogi można zjeżdżać z Wiśniowej, a z Wielopola można wjeżdżać, ale na tę drogę nie można wjeżdżać, ot tak. AutoMapa w tym miejscu powoduje, że ja dopuszczę się złamania przepisów drogowych, bo przecież nie widzę oznakowania drogi (mam AM). Dokładniej, tam wcześniej jest zjazd, takie lekkie połączenie drogi, na tę drogę, która idzie z Nawsia na Wielopole, za (lub) przed sklepem "z choinkami".
Samsung Galaxy S21 Ultra
Microsoft Surface Pro 6

*

Offline Miami

• 356
  • Sprzęt: ASUS MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster4KB
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 18, 2011, 13:56:50 »
Gdy panie/panowie w GeoSystems ten opis przeczytają to od razu poproszą o kilka dni urlopu.
AutoMapa PL/EU 6.27.1(3126), mapa: teraz Polska 2303 6.1491

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 18, 2011, 15:38:52 »
Sam bym nie wiedział, czy tu jest zakaz wjazdu (jednokierunkowa) czy przerwany odcinek, czy niepołączony odcinek.
Na mapie wszystko ok, odcinek połączony -
ze wstawi to polaczenie drog
Jest dwukierunkowy, ale wstawiony POI to zakaz wjazdu, więc jednokierunkowa -
tutaj mozna zjezdzac z drogi tej ktora przejezdza z Wisniowej na ropczyce i z wielopola mozna wjezdzac. ale na ta droge nie mozna wjezdzac.

Ja to widzę tak:
To nie tablica ogłoszeń !