MIPLOSYNC 1.0.0.4 - niech go szlag trafi

• 89 Odpowiedzi
  • 16018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: MIPLOSYNC 1.0.0.4 - niech go szlag trafi
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 16, 2007, 22:16:07 »
U mnie nadal w 1.0.0.4 nie działają synchronizacje cykliczne przy nawigacji...
Z ciekawości zapytam. Jak łączysz się na Twoim iPAQ z internetem jadąc samochodem?
Przez komórkę GPRS/EDGE/UMTS a konkretnie Nokia 6280 po Bluetooth.....
Korzystam z usługi iPLU więc mam nielimitowany dostęp do internetu  (przynajmniej do 1GB pobranych danych w ciągu miesiąca)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2007, 22:21:20 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline jarek_wt

• 27
  • Sprzęt: Loox n560 + SD 1 GB + AM 4.1 EU
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 16, 2007, 23:00:54 »
Nie wiem, gdzie go mam zaznaczyć.. (?) Proces podobno jest automatyczny. W Miplosync jest miejsce, gdzie tworzy się plik, po stronie AM nie widzę czegoś takiego jak "mój plik POI".

Dodane..
chyba, że masz na mysli zaznaczenie opcji podczas wybierania POI - "POI Uzytkownika". To akurat mam zaznaczone.

A skąd Automapa ma wiedzieć o jakiej nazwie utworzyłes plik ???. Proces jest automatycznym w tym sensie że wraz z punktami sciągają się z automatu ikony i dżwieki ( o ile zaznaczyłeś je na stronie miplo ), i są zapisywane w odpowiednich katalogach. Sam plik utwozony pod milplosync nażlezy wczytac do automapy poprzez : ustawienia -> punktu uzytkownika -> plik -> wwczytaj plik.
Ja dzisiaj zaintalowałem AM 4.1 na czystym loox'ie i natrafiłem na żaden problem.

pozdrawiam

Jarecki

*

Offline debart

• **
  • 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 17, 2007, 09:53:56 »
Kurka, a ja się od dwóch dni męczę z miplosync i zawsze mam komunikat "błąd dekompresji" przy końcówce synchronizacji. Próbowałem juz chyba wszystkiego (różne lokalizacje pliku, nazwy, wywalanie categories, karta, pamięć) i nic. Support Miplo milczy. Miał ktoś z was taki komunikat? a jeszcze lepiej - czy ktoś sobie z tym poradził?

pozdr.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 17, 2007, 10:31:10 »
U mnie wszystko jest ok ale pojawia mi się przy synchronizacji komunikat: Wymagana aktualizacja a przecież mam wersję 1.0.0.4 ?? :O
Synchronizacja mimo wszystko się udaje i jest ok.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 18, 2007, 22:55:54 »
Witam, mam nastepujacy problem, a mianowicie przechodzac do sedna sprawy polega on na...

Zainstalowalem AM 4.1 i do tego MiploSync 1.0.0.4, stworzylem nowy plik pts. [chodzi o ten w MS, w opcjach, ktory sie wybiera] (tak bylo zalecane w instrukcji MS)

Program, synchronizuje sie i pobiera nowe pkt automatycznie (odrazu zaznacze, ze przy synchro recznym wystepuje to samo), ale pobiera ich tylko 25. W poprzedniej wersji AM, mialem ich okolo 4 tys. (mam wybrane 18 kategorii) Jezeli przeimportuje pkt. ze starego pliku, to te 25 sciagnietych jest z nowymi ikonami, natomiast pozostale nie maja ikon tylko niebieskie punkty.

Co zrobic, zeby wszystkie pkt. mialy nowe ikony, oraz zeby pobieralo sie wiecej niz 25 pkt.

Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam DJ_Kuato

« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 18, 2007, 23:24:51 »
mam podobnie . pod koniec pobierania pliku wyskakuje komunikat :błąd dostępu do pliku. Te które punkty poi które się ściągnęly   sa z pięknymi ikonkami w kolorze białoniebieskim :(

W ogóle to witam!

*

Offline RaaF

• 33
  • Sprzęt: FSC Pocket LOOX N560/iPhone 3G 16GB
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 19, 2007, 00:56:07 »
witam
ja mam lepszy problem, kupiłem AM, zciagnąłem wersje 4.1 zainstalowalem na PDA spod Visty i wszystko ok. Zciągnąłem MiploSync zrobiłem jak w instrukcji i d..., "Nieautoryzowane urzadzenie", napisałem do supportu i AM i Miplo, poza zapytaniem po 2 dniach o model urzadzenia nić się nie zmieniło,jak nie miałem POI tak nie mam.

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 19, 2007, 17:16:09 »
Witam, mam nastepujacy problem, a mianowicie przechodzac do sedna sprawy polega on na...

Zainstalowalem AM 4.1 i do tego MiploSync 1.0.0.4, stworzylem nowy plik pts. [chodzi o ten w MS, w opcjach, ktory sie wybiera] (tak bylo zalecane w instrukcji MS)

Program, synchronizuje sie i pobiera nowe pkt automatycznie (odrazu zaznacze, ze przy synchro recznym wystepuje to samo), ale pobiera ich tylko 25. W poprzedniej wersji AM, mialem ich okolo 4 tys. (mam wybrane 18 kategorii) Jezeli przeimportuje pkt. ze starego pliku, to te 25 sciagnietych jest z nowymi ikonami, natomiast pozostale nie maja ikon tylko niebieskie punkty.

Co zrobic, zeby wszystkie pkt. mialy nowe ikony, oraz zeby pobieralo sie wiecej niz 25 pkt.

Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam DJ_Kuato

sprawdż jak masz ustawione miplo - byc moze zaznzczyłeś punkty z potwierdzeniem a tych jest niewiele

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 19, 2007, 18:56:00 »
Pisałem w innym temacie ale bez odpowiedzi. Czy macie tak ze część POI jest bez ikonem w PDA? Mi 3 kategorie wrzuciło bez ikonek. A pozostałe 17 z ikonami. Troche to nielogiczne dla mnie.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 19, 2007, 18:58:53 »
Pisałem w innym temacie ale bez odpowiedzi. Czy macie tak ze część POI jest bez ikonem w PDA? Mi 3 kategorie wrzuciło bez ikonek. A pozostałe 17 z ikonami. Troche to nielogiczne dla mnie.

Pewnie problem polskich znaków w nazwie...

*

Offline macluke

• **
  • 180
  • Sprzęt: Mio p550m; Dell Axim X3
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 19, 2007, 19:44:15 »
a ja nie mogę się delektować wspaniałym Miplo, ponieważ od 4 dni support walczy z problemem 'nieautoryzowane urządzenie' podczas próby synchronizacji :( i jakoś nie może tego rozwiązać...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 19, 2007, 20:05:45 »
Ja dzisiaj włączyłem synchronizację ręcznie bo automat dalej nie działa  :( i pasek nie doszedł do końca więc po 5 minutach oczekiwania zrobiłem reset i okazało się, że punkty się pobrały. Dziwne.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 19, 2007, 21:12:27 »
Akubit: po poprawieniu na polska czcionke dalej nie mam ikonki w "fotoradary przenoŚne" i juz mnie cholera bierze bo juz wszystkiego probowalem. Spacje miedzy wyrazami tez wstawialem na nowo i nic :(

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 19, 2007, 21:19:34 »
Akubit: po poprawieniu na polska czcionke dalej nie mam ikonki w "fotoradary przenoŚne" i juz mnie cholera bierze bo juz wszystkiego probowalem. Spacje miedzy wyrazami tez wstawialem na nowo i nic :(
Może zacznij od nowa - skasuj subskrypcję i ustaw ją od nowa...
ISTQB Certified Tester

*

Offline RaaF

• 33
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 20, 2007, 10:02:28 »
dobrze a w zasadzie niedobrze że nie tylko ja mam problem z "Nieautoryzowanym urządzeniem" już myślałem ze co s z instalacja spod Visty nie tak, mój T830 jest nieautoryzaowany jak widac, może niebawem coś support z tym zrobi

*

Offline RaaF

• 33
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 20, 2007, 15:10:47 »
u mnie zmiana statusu błędu teraz "Bład logowania" czy wpisuje nick czy e-mail, przez www wszystko działa, ni edana mi chyba bedzie szybko synchronizacja:worried:

« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 20, 2007, 18:12:45 »
Kurka, a ja się od dwóch dni męczę z miplosync i zawsze mam komunikat "błąd dekompresji" przy końcówce synchronizacji. Próbowałem juz chyba wszystkiego (różne lokalizacje pliku, nazwy, wywalanie categories, karta, pamięć) i nic. Support Miplo milczy. Miał ktoś z was taki komunikat? a jeszcze lepiej - czy ktoś sobie z tym poradził?

pozdr.

Witam wszystkich forumowiczów i proszę w razie jakieś wpadki o wyrozumialość z góry dziekuję ,ale do rzecz chcialem podpowiedzieć debartowi mialem ten sam problem poi ściągaly się ale brak ikon i info bląd dekompresji suport miplo staral mi się pomóc i duże dzięki ale pomoglo deinstalacja automapy 4.1 i ponowne zainstalowanie je poszlo bez problemu i do tej pory dziala  :ok:

« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 20, 2007, 21:46:57 »
Mam w X500 zaznaczone w MIPLO "synchronizacja w domu, przez AS/WMDC" i mimo że palmtop nie był podpięty pod PC tylko pod ładowarkę zsynchronizował się przez GPRS.

Pozdrawiam.

*

Offline RaaF

• 33
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 21, 2007, 12:13:33 »
po walce z miplosync i korespondecji supportu, najpierw komunikat "nieautoryzowane urzadzenie" potem "bład logowania" wpadłem na pomysł zmiany hasła bez znakow specjalnych i DZIAŁA  :D

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 21, 2007, 13:04:20 »
Co do braku ikon z polskimi znakami: pomoglo wykasowanie substrykcji i ponowne jej wczytanie..... dzieki Piotrze za podpowiedz...na Mio 201A dziala uaktualnianie bez problemow.

*

Offline macluke

• **
  • 180
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 21, 2007, 20:52:01 »
Cytat: RaaF
po walce z miplosync i korespondecji supportu, najpierw komunikat "nieautoryzowane urzadzenie" potem "bład logowania" wpadłem na pomysł zmiany hasła bez znakow specjalnych i DZIAŁA  :D

Rzeczywiście - to pomogło... Uff. Support nie poradził nic innego poza dokładnie tą propozycją. Całkiem ładnie się synchronizuje.

*

Offline expat

• 13
  • Sprzęt: Eten M700
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 01, 2007, 13:19:04 »
Dopadło mnie "nieautoryzowane urządzenie" i brak możliwości synchronizacji. Jak można brać pieniądze za takie goowno? Ludzie, przecież to jest skandal. Ja nie mam czasu się patyczkować i robić za beta testera za ciężko wydane pieniądze! Co mam zrobić, żeby synchronizacja zagrała? Jest jakieś oficjalne forum producenta tego chłamu czy też trzeba pisać na support@miplo.pl ?
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2007, 13:24:30 wysłana przez expat »

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 01, 2007, 13:23:45 »
Ja nic nie płaciłem za Miplo, ktoś coś płacił?  :shock:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 01, 2007, 13:26:13 »
Ja nic nie płaciłem za Miplo, ktoś coś płacił?  :shock:
Ja też nic nie płaciłem...  :O
ISTQB Certified Tester

*

Offline macluke

• **
  • 180
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 01, 2007, 13:26:27 »
Cytat: expat
Dopadło mnie "nieautoryzowane urządzenie" i brak możliwości synchronizacji. Jak można brać pieniądze za takie goowno? Ludzie, przecież to jest skandal. Ja nie mam czasu się patyczkować i robić za beta testera za ciężko wydane pieniądze! Co mam zrobić, żeby synchronizacja zagrała? Jest jakieś oficjalne forum producenta tego chłamu czy też trzeba pisać na support@miplo.pl ?

ile już zapłaciłeś twórcom Miplo? W każdym razie musisz koniecznie wystąpić o zwrot kasy.
A odpowiedź co zrobić w sprawie problemu "nieautoryzowane urządzenie" jest właśnie w tym wątku.

Jak już będziesz pisał do supportu miplo nie zapomnij użyć tych samych sformułowań, typu 'chłam', 'patyczkować się', 'skandal'... To na pewno zadziała.
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2007, 13:34:01 wysłana przez macluke »

*

Offline expat

• 13
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 01, 2007, 13:31:13 »
Czyli rozumiem, że Miplo jest aplikacją zupełnie niezależną od twórców automapy. Gdybym wiedział, że automapa nie posiada/nie będzie posiadać programu do synchronizacji POI, swoje pieniądze zainwestowałbym inaczej. Dla mnie to proste jak drut. Póki co, to wszelkiego rodzaju zabezpieczenia antypirackie programów przysparzają kłopotów jedynie użytkownikom, którzy wykupili licencje. Reszta pewnie poradzi sobie bez tego. Cóż zrobić, skoro w tym kraju trzeba znać się na wszystkim, bo programista nie potrafi napisać dobrze działającej aplikacji a mechanik samochodowy zmienić koła.
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2007, 13:37:57 wysłana przez expat »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 01, 2007, 13:38:59 »
Czyli rozumiem, że Miplo jest aplikacją zupełnie niezależną od twórców automapy. Gdybym wiedział, że automapa nie posiada/nie będzie posiadać programu do synchronizacji POI, swoje pieniądze zainwestowałbym inaczej. Dla mnie to proste jak drut. Póki co, to wszelkiego rodzaju zabezpieczenia antypirackie programów przysparzają kłopotów jedynie użytkownikom, którzy wykupili licencje. Reszta pewnie poradzi sobie bez tego. Cóż zrobić, skoro w tym kraju trzeba znać się na wszystkim, bo programista nie potrafi napisać dobrze działającej aplikacji a mechanik samochodowy zmienić koła.

No tak... wygląda na to, że oni też są w "układzie"....  :O
A co do pieniędzy to mogłeś je w końu przepić bo gdyby zapomnieć, że istnieje program do synchronizacji to i tak u żadnej konkurencji nie znalazł byś podobnie bogatej i zaawansowanenej aplikacji i systemu nawigacyjnego...
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2007, 13:48:53 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline expat

• 13
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 01, 2007, 13:48:49 »
Lutek, wychodzę z założenie, że jak za coś płacę to oczekuje, że to coś działa. I nie chodzi tu o układ, czy też chowanie dowodów dziadkom tylko o zwykłe poczucie przyzwoitości kogoś, kto coś sprzedaje. Nie działa, oddaje kase, mówie przepraszam i biorę się za sadzenie ziemniaków.Automapę kupiłem tylko i wyłącznie ze względu na możliwość synchronizacji POI i czuje się zwyczajnie oszukany.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 01, 2007, 13:54:04 »
Lutek, wychodzę z założenie, że jak za coś płacę to oczekuje, że to coś działa. I nie chodzi tu o układ, czy też chowanie dowodów dziadkom tylko o zwykłe poczucie przyzwoitości kogoś, kto coś sprzedaje. Nie działa, oddaje kase, mówie przepraszam i biorę się za sadzenie ziemniaków.Automapę kupiłem tylko i wyłącznie ze względu na możliwość synchronizacji POI i czuje się zwyczajnie oszukany.
Piotrze, spokojnie.... przecież za miplo nie płaci się.. miplo jest dodatkiem do automapy i bez niego Automapa wcale nie jest produktem gorzej działającym. Jak ja kupowłaem Automapę to nawet nie wiedziałem, że istnieje (wtedy) mobilne. net a kierowałem się tym, że cechuje go największe pokrycie Polski a poprzez to, że to produkt Polski to lepszy będzie support - i nie zawiodłem się.
Jak ostatnio rozmawialiśmy by phone to nic nie mówiłeś, że masz kłopoty a wręcz przeciwnie.. mówiłeś, że wszystko działa ok.... więc o co chodzi?
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 01, 2007, 13:56:07 »
A ty chłopie zapłaciłeś za AutoMapę a nie za Miplosync. Automapa doprowadzi Cię do celu bo to jest nawigacja samochodowa a nie jest to Panorama Firm. Więc o co Ci chodzi? Tym razem popieram Piotrka Lutyńskiego w 100%.