MiploLoc nie działa na Navroad NR460BT

• 12 Odpowiedzi
  • 3986 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline riwo

• 4
  • Sprzęt: Navroad NR460BT + Automapa 6.8.1 EU
MiploLoc nie działa na Navroad NR460BT
« dnia: Maj 15, 2011, 20:14:45 »
Witam,
próbuję uruchomić MiploLoc na Navroad'ie NR460BT z Automapą 6.8.1 - bezskutecznie.

Navroad cały czas trzyma połączenie z telefonem. Działa LiveDrive (wysyłanie i odbieranie).
Z poziomu Automapy MiploSync włącza się i synchronizuje z powodzeniem.
W konfiguracji MiploSync z poziomu explorera mam wprowadzonego użytkownika, hasło,
ustawioną częstotliwość MiploLoc na 2 minuty i łączenie z internetem.
Konfigurację MiploLoc na stronie też mam zrobioną.
Próbowałem i na samej Automapie i na włączonym w tle explorerze, MiploSetup i Automapie.
O tej ikonce w Menu>POI>MiploLoc też nie zapomniałem.
A na stronie Miplo czały czas jest informacja "Nie zarejestrowano jeszcze żadanej lokalizacji dla Twojego pojazdu."

Co może być przyczyną ?

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
Odp: MiploLoc nie działa na Navroad NR460BT
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2011, 20:49:08 »
Funkcjonalnosc MiploLoc jest skopana przez obecne  AM6.8.1 i MiploSync 1.9.0.1

Na moim sprzecie (HD2, omnia II) tez nie dziala lub dziala od czsu do czasu.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2011, 21:42:44 »
Na PNA uruchomienie Miploloc wymaga pewnych dodatkowych modyfikacji (po instalacji Miplosync). Trzeba zmienić lokalizację jednego pliku DLL i wrzucić do rejestru ścieżkę do niego. Po tej operacji Miploloc działa (sprawdzone na AM 6.8.1 i najnowszym Miplosync).

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2011, 22:14:38 »
Potwierdzam słowa usera angler22.
Działa po wgraniu kilku plików autorstwa angler22 (Win 5CE)

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2011, 22:36:03 »
Na PNA uruchomienie Miploloc wymaga pewnych dodatkowych modyfikacji (po instalacji Miplosync).....

Potwierdzam. Nie pamiętam już od której wersji, Twój skrypt był potrzebny. Później ,co najmniej w dwóch ostatnich wersjach AM (przynajmniej u mnie) MiploLoc chodził bez Twojego skryptu. W 6.8.1 znowu jest niezbędny.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2011, 23:05:02 »
To zależy bardziej od instalki nowszych wersji miplosync, niż od samej wersji AM (przynajmniej tak mi się wydaje). Jeśli raz wpisałeś do rejestru ścieżkę do miploservice.dll (w serwisach) i nie dokonywałeś "reinstalacji" miplosync, albo też instalator nie "nadpisał" ustawień, to Miploloc będzie stale działać. Ostatni instalator Miplosync (1.9.X) serwisy podmienia (sprawdziłem u siebie), więc rzeczywiście konieczne jest albo użycie skryptu kopiującego plik miploservice.dll do "windows" albo ponowne, ręczne wpisanie ścieżki do tego pliku do rejestru.

*

Offline riwo

• 4
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2011, 02:16:39 »
Kurde, trochę się z tym namęczyłem ale ciągle nic.
No może nie do końca. Lokalizacja działa zaraz po zainstalowaniu MiploSync, czyli wtedy gdy wszystkie potrzebne pliki są w katalogu Windows.
Ale nie mogłem sobie poradzić ze scriptem wg. instrukcji w wątku m.in. o autom. połączeniach DUN.
Pozamieniałem w rejestrze ścieżki dostępu do autorunu i plików miplo w stałej pamięci Flash. Ale utworzenie plików startowych wywołujących scripty do ich kopiowania i utworzenie samych scriptów przerosło moje możliwości.

Prosiłbym o jakąś szybką instrukcję jak utworzyć plik lnk który będzie uruchamiał Mostscript i script oraz instrukcję do utworzenia samego scriptu.
A jak się z tym uporam to będę próbował z tym automatycznym DUNem..

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 16, 2011, 09:01:21 »
Do działania Miploloc wymagany jest tylko tzw. "service" miplo, czyli plik miploservice.dll. Ładujący go wpis w rejestrze znajdziesz w HKLM\Services\ (wpis miploservice). Musisz w nim zmienić ścieżkę do DLL'ki na trwałą lokalizację (tak jak robiłeś, czyli np. na flash'a). I tyle.

*

Offline riwo

• 4
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2011, 12:41:56 »
Do działania Miploloc wymagany jest tylko tzw. "service" miplo, czyli plik miploservice.dll. Ładujący go wpis w rejestrze znajdziesz w HKLM\Services\ (wpis miploservice). Musisz w nim zmienić ścieżkę do DLL'ki na trwałą lokalizację (tak jak robiłeś, czyli np. na flash'a). I tyle.
Działa. Trzeba tylko upewnić się, że zmiany zostały na stałe zachowane w rejestrze. Ja po zmianie rejestru najpierw uśpiłem urządzenie na ekranie navroad, a potem przełączyłem na OFF. Po włączeniu zmiany były zapamiętane.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 16, 2011, 14:04:09 »
A pisałeś może do supportu w tej sprawie? Jeśli faktycznie czytują to forum, to może już znają ten sposób  :mrgreen:
Mnie jeszcze niedawno odpisali, że:
"...Miploloc nie działa, bo "gryzie się" o łącze z usługą miplosync  :O i optymalnie jest instalować Miplosynca na PC ..."
Na moją sugestię, że nie po to kupowałem urządzenie z możliwością dostępu do netu, już nie dostałem odpowiedzi...  :-|
Problem rozwiązałem oczywiście dzięki postom anglera22.

« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2011, 14:36:37 wysłana przez statler »

*

Offline riwo

• 4
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 16, 2011, 19:32:26 »
Nie pisałem do supportu, bo szczerze mówiąc nie spodziewałem się rozwiązania z ich strony..

Słuchajcie, jak utworzyć plik startowy (jakiś start.bat), który będzie kopiował tego dll z karty do katalogu windows po każdym uruchomieniu ?
Edycja rejestru pomogła. Wpis nawet się zachował po kilku twradych resetach, ale w końcu, nie wiem dlaczego, zniknął.

*

Offline maryszek

• 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 16, 2011, 21:14:26 »
Tutaj masz to, co Ciebie zainteresuje.

http://pdaclub.pl/forum/navroad/automatyczne-zestawianie-polaczenia-dun/msg1424016/#msg1424016

Ja ten skrypt stosuję i jest OK. Radzę poczytać cały wątek.
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 17, 2011, 13:58:25 »
Edycja rejestru pomogła. Wpis nawet się zachował po kilku twradych resetach, ale w końcu, nie wiem dlaczego, zniknął.
U mnie wpisy do rejestru znikają, gdy urządzenie naprawdę do zera rozładuje się. I jeszcze musi tak rozładowane trochę poleżeć.
To nie tablica ogłoszeń !