Ale sie naczytalem, szkoda tylko, ze po 2 konkretach nastapila lawina bezsensownych postow, ktore tylko i wylacznie psuja atmosfere jak i czytelnosc tego tematu. Ale ok, nie moj bajzel, nie moja sprawa.
Wracajac do tematu, dziekuje za wszystkie informacje obu Panom, a szczegolnie ppepe. Wszystko sobie zapisze i z czasem sprawdze jak to wyglada w rzeczywistosci. mam nadzieje, ze faktycznie wystarczy odznaczyc w/w POI aby uzyskac poprawne wskazanie tego fotoradaru. Przy okazji zaznaczam, ze nie poprawiam go dla siebie, mieszkam tu, wiec znam na pamiec lokalizacje wszystkich tego typu punktow i bylem zdziwiony, ze przy standardowych ustawieniach nie bylo jakiejkolwiek informacji, ze cos takiego sie tam znajduje. A radar jest tak umieszczony, ze mozna go przeoczyc, mimo wczesniejszych znakow informujacych o tym fakcie.
Jesli chodzi o edycje punktu za pomoca mapki, nie ma sensu robic tego "na oko", cos takiego moim zdanie mija sie z celem. Kolega podal wspolrzedne podane przeze mnie i tym mnie zaskoczyl, poniewaz po chwili je usunalem ze wzgledu na brak czasu na zabawe w wielodniowa wymiane informacji z moderatorem. Nastepnym razem zastosuje sie do rady i po prostu podam moderatorowi danego dzialu w/w. Mysle, ze wtedy wszyscy beda zadowoleni.
Co do poprawnosci lokalizacji, prawda jest, ze w tym dniu niebo bylo bardzo zachmurzone i jak normalnie X1 lapie fixa w przeciagu maksymalnie 5s, to w tym dniu trwalo to zdecydowanie dluzej. Jednak nie oznaczalem tego w biegu, a po prostu zatrzymalem sie dokladnie przy radarze i na spokojnie (bylo to w godzinach malego ruchu) wprowadzilem wszystko do AM zaznaczajac jego umiejscowienie jako "Po prawej stronie". Przy okazji zrobilem zdjecie, ktore dodam po wyjasnieniu wszystkich moich "ale". Nastepnym razem moge sprobowac stanac przy nim i dac " W punkcie", chocby z ciekawosci.
Zaznaczam, ze u mnie AM 5.3 pracuje z oryginalnymi ustawieniami, w ktorych jak dotad niczego nie zmienialem, skupiajac sie wylacznie na wprowadzaniu nowych POI i/lub zmian w obecnych oraz poprawkach zwiazanych z ruchem w Cieszynie i okolicy.