MIO p560 - jak zaktualizować do wersji 4.5

• 4 Odpowiedzi
  • 3790 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO p560 - jak zaktualizować do wersji 4.5
« dnia: Grudzień 21, 2007, 22:07:30 »
witam,
- czy mogę pobrać pliki instalacyjne na komputer stacjonarny i potem je poprzez Bluetooth wrzucić na MIO P560?
- czy muszę odinstalowywać wersję 4.1.2 czy odpalić instalację?
- czy w czasie instalacji PDA musi być podpięte do internetu?

pozdrawiam

*

Offline waldeze

• 25
  • Sprzęt: HTC SENSATION
Odp: MIO p560 - jak zaktualizować do wersji 4.5
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:42:59 »
witam,
- czy mogę pobrać pliki instalacyjne na komputer stacjonarny i potem je poprzez Bluetooth wrzucić na MIO P560?

pozdrawiam

1 - nie
2 - tak
3 - tak

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:46:15 »
Możesz,a nawet powinieneś,tylko po co Bluetooth?? Pobierasz z net-u na twardy dysk komputera.
Najlepiej jest wyciąć poprzednika w cholerę. Jak nie pomoże,to na pewno nie zaszkodzi. Ja mam wszystko na karcie SD i robię tylko soft reset i formatuję dokładnie kartę. UWAGA-warto czasem zrobić kopię potrzebnych plików,bo format wytnie wszystko z karty,tak jak hard reset urządzenia wszystkie pliki wytnie poza systemowymi (dlatego zawsze robi sie soft reset. HR tylko w ostateczności)
Bez tego ani rusz. AM instaluje sie z poziomu PC-ta przy podłączonym palmtopie do kompa (przez kabel USB-powinieneś go dostać razem ze sprzętem)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 23:48:05 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 22, 2007, 09:29:16 »
Chciałem pominąć połączenie MIO P560 z Pcetem i instalować na PDA bez użycia stacjonarnego - żeby się nie bawić z ActiveSync.

Ale widzę, że chyba ciężko będzie i podłączenie do PC okaże się koniecznością.

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 22, 2007, 13:39:14 »
Chciałem pominąć połączenie MIO P560 z Pcetem i instalować na PDA bez użycia stacjonarnego - żeby się nie bawić z ActiveSync.

Ponieważ instalator AutoMapy jest plikiem wykonywalnym exe pod stacjonarny komputer, połączenie przez ActivSync jest niezbędne, tym bardziej, że od razu następuje weryfikacja użytkownika przez internet.
Natomiast możesz sobie skrócić i uprościć instalację, jeśli zainstalujesz AutoMapę na karcie pamięci (przy czym, nie chodzi tu o przywiązanie instalacji do karty, a jedynie o lokalizację katalogu programu), a umieścisz ją w czytniku kart w komputerze. Najlepiej do tego wykorzystać czytnik zewnętrzny na USB (koszt ok. 20-25 zł), ponieważ np. w przypadku laptopów niektóre czytniki wbudowane są identyfikowane jako dyski i wtedy niewidoczne dla instalatora - zawsze w takim przypadku można jednak wcześniej przed zakupem uruchomić instalator AM i sprawdzić, czy wbudowany czytnik widzi kartę, jako lokalizację do instalacji AutoMapy). Sama instalacja jest wtedy szybka i prosta - wybiera się jako lokalizację programu oraz, niezależnie, map kartę pamięci - instalator kopiuje pliki niezbędne dla systemu w PDA przez ActivSync, reszta jest szybko i bezbłędnie kopiowana od razu na kartę! Po zakończeniu kopiowania instalator poprosi tylko o przełożenie karty pamięci do PDA w celu dokończenia instalacji przez AS.

Cała operacja w przypadku mapy Polski trwa u mnie ok. 4 minut, tak więc nie jest to wielka zabawa...  :ok: