Hej
Miałem identyczną sytuację, używałem tego MIO z AMPL a teraz mam Modecoma MX2 z AMPL, szybciej działa i przede wszystkim ekran, zmiana z 3.5 na 5 cali to dla mnie najważniejsze.
W kwestii łapania pierwszego fixa opinię mam inną niż przedmówcy [wyjeżdżam z podziemnego parkingu i uważam że zabiera to za dużo czasu], potem -kolejne fixy - już jest dobrze.
Ani na MIO ani na MX2 nie korzystam z żadnych wodotrysków tylko navi AMPL, a w przypadku MX2 używam jako zestaw głośnomówiący. Tylko tutaj był problem ze słyszalnością i dźwiękiem więc pokręciłem rejestry i jest trochę lepiej, ale szału nie ma, książka telefoniczna tylko przewijana i jest dużo problemów z importowaniem z telefonu - brak opisów numerów. Wybieranie rozmówcy przez MX2 też słabe - musisz przewijać cała listę -brak wyboru poprzez wyszukiwanie za pomocą wpisania liter.
Uchwyt w MX2 od razu wymieniłem na ten od MIO - oryginał MX2 za krótki.
Brak zmiany orientacji ekranu - poziom, pion.
W działaniach z AMPL w wersji przełajowej w górach zong polega na tym że GPS "nie pokazuje" w którym kierunku iść, tzn mam go w łapie trasa wyznaczona - stoję przodem do celu a ON mi każe iść do tyłu. Generalnie w tej opcji źle określona jest pozycja użytkownika. Nie
wiem czy to wina GPS czy AM.
I dodam tylko że kupiłem za 300 zł - więc uważam to za rewelacyjną relację ceny do jakości!