Minitraffic a blokady dróg

• 9 Odpowiedzi
  • 1083 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline chola

• 253
Minitraffic a blokady dróg
« dnia: Grudzień 25, 2008, 00:17:31 »
Czy ktoś już próbował synchronizować odcinki zablokowane (zgodnie z instrukcją na Miplo)?

Chyba jest jakaś buła:
1. po synchronizacji nie widzę żadnych odcinków zablokowanych
2. chyba powinni byli przynajmniej wstępnie wykorzystać plik kolegi igab'a (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86567.0) z sierpnia
3. chcąc zobaczyć jak to działa zablokowałem jeden z odcinków wcześniej zgłaszanych (Myślęcinek, ul. Gdańska).
3a. po synchronizacji Miplosync'em (po wyjściu z AM), plik z blokadami zostawał nadpisany przez plik nie zawierający żadnych blokad (również brak nowoutworzonej blokady)
3b. po synchronizacji Miplosync'em z poziomu AM, plik z blokadami zostawał ten sam; niestety blokada chyba nie była wysyłana, bo po synchronizacji tak jak w p.3a plik znowu wykazywał 0 blokad.

Czy tak tylko u mnie? Wysłałem zgłoszenie do supportu miplo - czekam na odpowiedź.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Minitraffic a blokady dróg
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2008, 00:25:31 »
Aby blokady działały musisz najpierw na stronie Miplo zaznaczyć jakie blokady maja być uwzględnione. W MiploSync subskrybujesz sobie te blokady wcześniej zaznaczone a po synchronizacji musisz wczytać jeszcze w AM plik z blokadami. Musi działać, u mnie działa.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2008, 00:34:00 »
Przydałoby się jeszcze kolego wybrać jakie kategorie Cię interesują do blokowania: http://www.miplo.pl/profile.php?a=traffic

[edit]
Dokładnie jak napisał Klusek ;)

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2008, 00:42:28 »
Aby blokady działały musisz najpierw na stronie Miplo zaznaczyć jakie blokady maja być uwzględnione. W MiploSync subskrybujesz sobie te blokady wcześniej zaznaczone a po synchronizacji musisz wczytać jeszcze w AM plik z blokadami. Musi działać, u mnie działa.

Hmm... subskrybuję wszystkie... chyba, że muszę zaznaczyć podkategorie też (ale to oznacza, że nie zalicza kategorii scalonych).

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2008, 00:45:27 »
Subskrybujesz je jako POI. Aby mieć je jako blokady zaznacz checkboxy z lewej strony. Na samym dole masz "zapisz".

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 25, 2008, 00:49:29 »
Subskrybujesz je jako POI. Aby mieć je jako blokady zaznacz checkboxy z lewej strony. Na samym dole masz "zapisz".

O żesz... faktycznie. Swoją drogą niezbyt czytelne to zaznaczanie :)

Dzięki za pomoc!

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 25, 2008, 10:17:19 »
Lepiej nie subskrybuj wszystkiego, bo może Ci zablokować połowę dróg w Polsce. Zaznacz tylko kategorie Tobie najbardziej potrzebne. MiploTraffic jest jak na razie troszkę niedopracowane i działa na zasadzie całkowitego blokowania odcinka na którym znajduje się któreś z zaznaczonych przez Ciebie utrudnień. Przykładowo kiedy masz subskrybowane korki poranne to odcinek na którym takie korki występują będzie cały czas zablokowany, tak samo jeśli zaznaczyłeś np. kategorię ograniczenia ciężaru do np. 10T, pomimo, że będziesz jechał samochodem osobowym to i tak nie jedziesz na taki odcinek, bo sobie go zablokujesz.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 25, 2008, 14:15:13 »
Hmm... subskrybuję wszystkie... chyba, że muszę zaznaczyć podkategorie też (ale to oznacza, że nie zalicza kategorii scalonych).

A to kolega odważny jest  :P, wszystkie kategorie miplotraffic  :O, to ja prosze o przekazanie doznań z takiego posunięcia.

Napisane: Grudzień 25, 2008, 14:13:31

Albo naciśnij przycisk "subskrybuj" i potwierdź że chcesz subskrybować.Swoją dogą zachodze w głowę po co tyle ptaszków i fistażków.
ja naciskałem subskrybuj i zachodziłem w głowę po co te ptaszyny po lewej  :O
Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 25, 2008, 14:23:36 »
Ciągle mylisz subskrypcję punktów POI, z blokadami odcinków im odpowiadających. To dlatego tyle "ptaszków i fistaszków".

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 26, 2008, 03:41:27 »
A to kolega odważny jest  :P, wszystkie kategorie miplotraffic  :O, to ja prosze o przekazanie doznań z takiego posunięcia.

No aż tak odważny to nie jestem :) Te kategorie tylko subskrybuję. Minitrafficuje tylko naprawdę nieprzejezdne odcinki :D

T.