Nowości dla użytkowników AM

• 25 Odpowiedzi
  • 7892 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Jinks

« dnia: Październik 17, 2006, 16:48:43 »
Producenci AM dorzucili nowy bajer. Ale zamiast pisać o tym oddam im głos:
Załatwi zniżkę w warsztacie. Przypomni o przeglądzie, czy zmianie opon, a nawet zorganizuje pomoc w przypadku stłuczki. Samochodowy anioł stróż, czyli program pełnej opieki motoVIP,  jest teraz dostępny za darmo dla właścicieli AutoMapy.

Posiadacze najpopularniejszego systemu do nawigacji satelitarnej AutoMapa z subskrypcją ważną jeszcze co najmniej przez 3 miesiące, mogą bezpłatnie skorzystać z pierwszego w Polsce ogólnopolskiego programu pełnej, całodobowej opieki nad samochodem motoVIP. To efekt umowy podpisanej z organizatorem programu - firmą VESSEL Sp. z o. o.

"AutoMapa jest najdokładniejszą cyfrową mapą Polski, ale chcemy jeszcze bardziej zadbać o naszych Klientów" - mówią producenci AutoMapy - "staramy się więc zapewnić kierowcom jeszcze więcej komfortu. Służą temu takie działania jak darmowe udostępnienie naszym Klientom programu motoVIP".

Rzeczywiście: z samą AutoMapą nie sposób się zgubić, a dzięki programowi motoVIP dodatkowo oszczędzamy czas i pieniądze. Policja nie złapie nas z nieważnym ubezpieczeniem ani bez obowiązkowego przeglądu, bo motoVIP przypomni nam o zbliżających się terminach. Dostępny całą dobę pod specjalnym numerem telefonu konsultant poda nam adresy warsztatów i punktów wymiany opon, w których zapłacimy mniej. A kiedy, odpukać, zdarzy nam się stłuczka, nie tylko poradzi nam, co robić i w razie potrzeby pomoże wypełnić dokumenty, ale także załatwi bezpłatne holowanie. Możemy również poprosić go o kontrolę terminowości napraw czy przyznanie samochodu zastępczego. Program motoVIP to także dostęp do sieci ponad 700 serwisów autoryzowanych i niezależnych - wulkanizacyjnych, mechanicznych, blacharsko-lakierniczych, montażu i naprawy szyb samochodowych.

I nic już do szczęścia nie potrzeba. Przypomną,że mamy za małe ciśnienie w lewym tylnym kole,umówią nas u wulkanizatora, zamówią pizzę i ją tam dostarczą żebyśmy nie padli z głodu. Ech, to jest życie :D

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2006, 17:03:39 »
Niech sobie to wsadza w d....pe , niech pojawi sie w koncu am 4 !

*

Jinks

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2006, 17:09:31 »
Pobożne życzenia.Podejrzewam,że nie doczekasz się tak prędko ani pierwszego,ani tym bardziej drugiego :)

*

Jinks

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2006, 17:35:14 »
Jakbyś to powiedział.
 :) Na główną rzadko kiedy zaglądam. Od razu na forum. Jak było to bardzo mi przykro (chlip,chlip).Naprawdę.(sniff,sniff). Ale może ktoś tego nie czytał??(dodał z nadzieją w głosie-narrator). Trudno. Niech ktoś litościwy mnie skasuje. Tzn.wątek, nie mnie

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 17, 2006, 19:53:25 »
No ja nie czytałem... :mysli:
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2006, 15:21:15 »
Chcesz pocytać to i owo to masz link:
http://automapa.com.pl/?PEI=10928 ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 19, 2006, 00:33:36 »
hehe..a mi przysłali info-maila, gdy mi zostało 86dni/90 subskrypcji..Cwaniaczki..I właśnie gdzie ta obiecana AM4???

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 20, 2006, 09:44:17 »
Niesamowite, to i bedzie miała wbudowany kalendarz połączony z bookowaniem wizyty w warsztatach.
Dawno takich pierdół nie słyszałem.

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 20, 2006, 12:46:55 »
Teraz automapa bedzie juz potrzebowała PDA z 128MB RAMu :)

*

Jinks

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 20, 2006, 14:15:58 »
128? Podobno wersja 8.0 będzie potrzebowała 256 :)
Będzie bowiem obejmowała tryb 3D z trójwymiarowym obrysowaniem budynków tzw. full 3D technology. (ale grafika będzie wektorowa) :))
Chodzą słuchy,że wersja 10.0 będzie rysowała grafikę 3D w czasie rzeczywistym,czyli jak na poboczu drogi zobaczysz pieska obwąchującego drzewko to na ekranie nawigacji też go zobaczysz.(tzw.bezpośrednie odwzorowanie sytuacji w ruchu drogowym) :))

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 24, 2006, 15:20:58 »
Tak, tak... Tylko, choroba, czy my doczekamy wersji 8 lub 10, jeśli w takim tempie, jak 4 będą je wydawać...

;-)

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 24, 2006, 16:28:39 »
A w oczekiwaniu na AM 4 wklejem niektore okna programu w wersji wczesnej beta 1 zainstalowanej na laptopie ...

*

Jinks

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 24, 2006, 16:42:26 »
jaaaaaaaaaaa,ale grafa whooow!! :)
Więc z menu sobie poradzili??
No to teraz będzie już z górki :))

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 25, 2006, 10:15:51 »
szkoda że nie widać mapy na screenach  :P
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

tramp

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 25, 2006, 10:44:47 »
nie powiem - nie lubię AM ale te screeny wyglądają przyjemnie

zobaczymy co będzie dalej

wszyscy polscy producenci wobec naporu konkurentów zagranicznych mogą albo oferować byle co za psie pieniądze albo konkurować jakością w miarę dobrej cenie
Mnie interesuje podejście drugie ale będziem patrzeć co dalej

na pewno jednak program musi sobie sensownie układać ikony a nie ikona Minimalizuj jako druga a O programie jako trzecia
nie wiem kto taką wersję wypuścił na zewnątrz ale chyba nie profejonalista
Nadal widzę ikony Pilota i Komputera - nie wiem czy tam w firmie ktoś w ogóle patrzy na jakieś dobre wzorce ale chyba nie

*

Offline Dandre

• **
  • 109
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 25, 2006, 12:42:43 »
w oczekiwaniu na AM 4 wklejem niektore okna programu w wersji wczesnej beta 1 zainstalowanej na laptopie ...

To było napisane nad screenami, więc tramp nie marudź :-)).

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 26, 2006, 11:17:53 »
Pytanie do testerów i mam nadzieję, że odpowiedz nie bedzie godziła z umowę dostawcą AM4.0 :
Czy z testów wynika, że wersja 4.0 idzie w kierunku oczekiwań, że bedzie szybsza w wyznaczaniu i konfiguracji trasy oraz płynniejsza?

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline xxem

• 23
    • http://kicia.com/
  • Sprzęt: x50v
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 03, 2006, 11:06:33 »
Cytat: "Jinks"

Więc z menu sobie poradzili??

Nie, poradzili sobie z grafiką menu. Nie wiemy, co się dzieje, jak konkretną opcję wybierzesz, więc Twoje stwierdzenie jest bardzo optymistyczne.
Może mój post ma w sobie elementy sarkazmu, ale po tak długim oczekiwaniu na coś nowego, zaczynam się już z tego śmiać...

*

Offline renmar

• **
  • 108
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 03, 2006, 14:49:58 »
zastanawiam sie jak to jest, jedna grupa pracuje nad mapami, druga nad oprogramowaniem. moze lepiej wyszliby sprzedajac mape Polski iGO, albo kupujac od nich engine oprogramowania (chodzi jak burza, w przeciwienstwie do AM, ktora jednak stosunkowo czesto sie zacina - patrzac na to ze AM to juz wersja 3.9....)

*

Jinks

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 03, 2006, 16:10:06 »
xxem - moje stwierdzenie nie miało być optymistyczne, to miała być ironia. W sensie,że tyle czasu stracili a dopiero menu opracowali. ;)
Być może nawet ocierająca się o sarkazm. Dlatego napisałem,że będzie już z górki. To też ironia, tyle czasu na menu, więc za jakieś 2 lata cały program :)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 03, 2006, 16:25:33 »
Cytat: "piotr.lutynski"
Czy z testów wynika, że wersja 4.0 idzie w kierunku oczekiwań, że bedzie szybsza w wyznaczaniu i konfiguracji trasy oraz płynniejsza?

Ciężko powiedzieć, bo o ile dobrze pamiętam, wersja beta nie oferuje takich zbędnych funkcji jak wyznaczanie trasy, rekalkulacja itp. Póki co to AM Beta 1 była w stanie wyświetlać mapkę wraz z położeniem pojazdu. Ale to i tak spektakularny sukces.  ;)

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 10, 2006, 12:05:31 »
Pytanie do Ravela a może i innych. Czy AM 4 będzie tez na zwykłe PC-ty? Z tego że zainstalowałeś na laptopie wynika że chyba tak. Pozdrawiam.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 10, 2006, 16:03:44 »
Cytat: "zibi61"
Czy AM 4 będzie tez na zwykłe PC-ty?

Tak.

*

Offline damian44

• 13
  • Sprzęt: MIO 550, AM 3.9, 4.0
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 14, 2006, 15:29:00 »
Cytat: "renmar"
zastanawiam sie jak to jest, jedna grupa pracuje nad mapami, druga nad oprogramowaniem. moze lepiej wyszliby sprzedajac mape Polski iGO, albo kupujac od nich engine oprogramowania (chodzi jak burza, w przeciwienstwie do AM, ktora jednak stosunkowo czesto sie zacina - patrzac na to ze AM to juz wersja 3.9....)

Nie przesadzajmy, u mnie działa od ponad miesiąca - codziennie kilka, -naście razy dziennie - i nie zawiesiła się ani razu.

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 14, 2006, 15:44:21 »
Cytat: "damian44"
Cytat: "renmar"

Nie przesadzajmy, u mnie działa od ponad miesiąca - codziennie kilka, -naście razy dziennie - i nie zawiesiła się ani razu.

No tego by jeszcze brakowało zeby sie zawieszała  :))
Co innego zacinanie w którym automapa jest mistrzem.
Mapa nie jest wyświetlana płynnie tylko jakieś przeskoki, a szczytem jest maksymalnie wolna obsluga POI zwłaszcza po dodaniu dodatkowych POI. Zapomniał bym o super układzie klawiatury zamiast qwerty, abcdef  :kill:
Zoom tez jest ekstra szybki :) Zobaczyć całą Polske to mistrzostwo cierpliwosci :)

« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 14, 2006, 22:02:06 »
Cytat: "ajed"
AM Beta 1 była w stanie wyświetlać mapkę wraz z położeniem pojazdu.

Z tym, że na Acerach n50 nawet tego nie potrafiła.