MDA II + AM = HARD RESET

• 7 Odpowiedzi
  • 1589 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
MDA II + AM = HARD RESET
« dnia: Październik 07, 2004, 09:14:21 »
Wiem, ze ma sie ukazac nowa wersja AM, ale poki co ja jej nie mam wiec pisze. Testowałem wersje demo 3.5.0.1 a od wczoraj jestem "szczesliwym" posiadaczem AM. Mam ERA MDA II z wersja ROM 1.60. Przy probie dodania nowego POI w sytuacji, gdy nie jest podlaczony odbiornik GPS na moment pojawia sie wlasciwe okienko dialogowe i po chwili ... program generuje HARD RESET. Czy ktos tez tak ma ?. Rozmawialem z supportem AM, ale oni mi napisali ( bardzo grzecznie) ze oni takiego problemu nie zauwazyli. Poradzili mi kontakt z firma Bajtel, ze moze oni mi pomoga. Poniewaz ta wymiana maili odbywala sie, gdy bylem posiadaczem jedynie wersji demo wiec Pan z AM nie mogl mi niczego wiecej zaproponowac, bo nie jestem legalnym .... Niby tak, tylko jak niby mam to w takiej sytuacji sprawdzic. Kupilem AM i ... dalej to samo, bo niby dlaczego mialoby byc inaczej, jesli to ta sama wersja programu. Licze, ze moze teraz Pan z AM nie bedzie mogl mnie wyslac na drzewo ... Czy ktos z userow ma moze tez taki problem, albo moze jest jakis chetny betatester, ktory ma MDA II oraz dosc odwagi, by to sprawdzic (ja mam backup) wiec gdyby ktos chcial, zebym ja cos sprawdzil (nowasza wersje ?), to nie ma problemu. Ja wiem, ze troche bez sensu jest dopisywac POI bez wlaczonego GPSu, ale po pierwsze wystarczy touchnac na dodany wczesniej POI, zeby wejsc do tego dialogu ( a o to juz nietrudno) a po drugie mozna chyba sobie dodawac POI poprzez wyszukiwanie w wolnym czasie po adresie budynku i dodawanie POI. Jest dla mnie zupelnie niezrozumiale, jak komercyjny program moze generowac HARD RESET !!!. Poczytajcie XDA Developers to zobaczycie jak uzytkownicy obchodza sie z tworcami softu, ktorych soft generuje HR. A ja uslyszalem, ze "u nich nie ma takiego problemu" i pomimo moich prosb AM nie zaproponowala mi niczego ... Licze na jakas sensowna odpowiedz od grupowych GURU i entuzjastow AM.
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline Wit Turkowski

• 330
  • Sprzęt: SPV M650
MDA II + AM = HARD RESET
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2004, 09:19:51 »
A próbowałeś po hard resecie zainstalować samą AM.
Spróbuj zainstalować i program i mapę na karcie SD.

Jakie mapy masz?

*

Offline darekkot

• 705
MDA II + AM = HARD RESET
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2004, 11:15:36 »
W miedzyczasie probowalem dodac POI i za pierwszym razem ( przy podlaczonym GPS), MDA sie zawiesil, a za drugim razem ... oczywiscie HARD RESET.
Mam mapy Polski i GOP (3h).Zrobilem jak mi radziles WIT, tzn. po HR zainstalowalem program na dziewiczym MDA, na karcie SD i MOGE DOPISAC POI bez HR. Prorok jakis jestes ?
Ale mysle, ze to nie koniec historii. Mozliwosci sa dwie:
1. instalacja programu w pamieci MDA powoduje takie historie
2. wczesniej zainstalowany program jest powodem takiego zachowania AM.
W tej chwili robie RESTORE i zainstaluje AM na SD ( poprzednio program byl w RAM a mapy na SD). Napisze za kilka minut jak jest. Jesli ktos ma jeszcze jakies propozycje, to jestem otwarty. Prosze mi jedynie nie pisac, ze mam wyrzucic MDA i/lub AM, bo to nie do przyjecia :)

*

Offline Wit Turkowski

• 330
MDA II + AM = HARD RESET
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2004, 11:17:12 »
Szklaną kulę zostawiłem w domu, ale mam zdolności wróżbiarskie :)

Czekam na info co i jak po odtworzeniu systemu i instalacji AM na SD

*

Offline darekkot

• 705
MDA II + AM = HARD RESET
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2004, 12:10:28 »
Niestety, instalacja na SD nie pomogla. Znowu Hard Reset. Z tego wynika, ze to jakis program z juz zainstalowanych na moim MDA. Czy ktos moze zna jakis program nie lubiacy sie z AM ?. Moze jakas zainstalowana klawiaturka? Mam np. PocketOgonek. W desperacji czekam na jakas pomoc. Mam nadzieje, ze moze ta nowa wersja AM ...

*

Offline Wit Turkowski

• 330
MDA II + AM = HARD RESET
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2004, 12:11:46 »
To po kolei instaluj programy i patrz kiedy się wywali....
Jedyny (niestety) sposób...

*

Offline darekkot

• 705
MDA II + AM = HARD RESET
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 07, 2004, 13:39:37 »
Juz sie wyjasnilo. To nielubiacy siez AM Today. Wylaczylem i jest OK. Dzieki WIT za pomoc. Czasami jedno swieze spojrzenie zalatwia problem :)

*

Offline Wit Turkowski

• 330
MDA II + AM = HARD RESET
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 07, 2004, 13:54:52 »
Cieszę, się że mogłem pomóc :)