A możesz mi dać "more info" czyli co to jest za program - skąd mapy, ile kosztuje??
To nie jest program. Jak wspomniałem wyżej to mapki na inną platformę.
Jedyną słuszną dla piechura.
To nie jest program na pocketa, tylko mapy dla
outdoorowego Garmina. Teoretycznie
normalne mapy na Garmina można wykorzystywać na pockecie o czym m.in. pisałem tutaj:
http://gps.astronet.pl/MAPY-PDA-Teren.htm Problem w tym, że te mapy
nie są normalne, a zrobione z wykorzystniem specjalnych technik obsługujących grafikę i niestety ich użytkowanie jest możliwe wyłącznie na wybranych modelach. Oto cytat z sekcji Download ze strony współautora tych map:
Mapki przeznaczone wyłącznie dla outdoorowych odbiorników z serii Garmin "C":
Venture CX
Legend C/CX
Vista C/CX
GPS Map 60 C/CX/CS/CSX
GPS Map 76 CS/CX/CSX
Zastosowane przeze mnie specjalne definicje obiektów, nie będą działały w innych odbiornikach Garmina oraz w aplikacjach na pocketPC.Mapki są free, ale w pockecie bez generalnej modyfikacji ich nie wykorzystasz. A nawet po modyfikacji możesz zapomnieć o kolorowych szlakach itp. Mapa nie jest też jednolita na całym obszarze. Są regiony zrobione bardzo dobrze - na wzór map turystycznych czy wręcz map topo 1:50000, ale są też regiony, gdzie mapa na dzisiaj ma raczej charakter poglądowy.
Na dziś mapa obejmuje taki obszar:

Rodzynkami w tym zestawie są na pewno mapy wzorowane na topo 1:50k takie jak: Puszczy Noteckiej, Gór Izerskich oraz niektórych kompleksów leśnych w okolicach Poznania:

Bardzo dobra jest też zbierająca doskonałe recenzje userów - mapa Bieszczad, chociaż to raczej mapa turystyczna, a nie Topo. Również niezłe są Karkonosze, Tatry, Kotlinta Kłodzka - zwłaszcza masyw Śnieżnika. Gorszej jakości są pozostałe pasma: Beskid Śląski, Beskid Żywiecki, Gorce, Pieniny, Beskid Sądecki, Beskid Niski. Gorszej, ale to nie znaczy że nie można ich używać. Zresztą - co najważniejsze początek został zrobiony, nareszcie mamy dla Garmina wszystkie ważniejsze pasma polskich gór. Na "dopieszczanie" przyjdzie czas