Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Nawigacja GPS
AutoMapa
Problem z dodaniem POI z mobilnet
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
7 Odpowiedzi
1321 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
krzysiec
12
«
dnia:
Październik 20, 2005, 22:45:36 »
Witam czy ktoś moze mi powiedziec co moze byc przyczyna i czy tylko mi sie tak dzieje ... sciagnalem sobie z mobilnet.pl punkty POI Stacje bp suszarki radary i restauracje mcdonald kfc itp... Niestety ikony restauracji mi sie nie wyswietlaja na mapie ze stacjami radarami i suszarkami nie mialem problemow ... zrobilem jak pisali i sa na mapie ... a sa kategorie ktorych ikony sa standartwoe czyli U z flaga ... a jednak lepiej jak jest ikonka z symbolem np Mcdonalna
Z gory dziekuje za odpowiedz jak ktos by wiedzial co z tym fantem zrobic
cin2000
509
«
Odpowiedź #1 dnia:
Październik 20, 2005, 22:55:11 »
Tam gdzie są polskie krzaczki występują u mni problemy z kodowaniem. Po prostu to, co na poi.m.n wygląda jak "przenośny" na PDA wygląda "przeno#ny". Poprawiłem na PDA i jest OK. McDonalda nie jem, więc nie ściągałem, to nie wiem. Ale co tam może się nie chcieć wyświetlać???
Pozdro.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."
krzysiec
12
«
Odpowiedź #2 dnia:
Październik 20, 2005, 23:01:18 »
Ja tez nie jadam w McDonaldzie ale przykladowo wlasnie jego ikona mi sie nie chce ywswietlic ... a tutaj nie ma przeciez polskich liter ... wszystko sie wyswietla (nie ze nie ma dodanych na mapie) tylko ikona mi nie dziala a nie wiem czemu :/ I nie tylko przy mcdo
np przy dworcahc PKP tez nie ... poprostu jedne ikony mi dzialaja drugie nie i nie wiem co jest grane
maspex
22
«
Odpowiedź #3 dnia:
Październik 21, 2005, 00:47:41 »
sprawdz czy po 1 dodałeś ikone do ulubionych w wypadku kiedy są więcej niż jedna ikona trzeba wybrać ręcznie na www. lub 2 sprawdz czy nazwa ikony ma identyczną nazwę jak nazwa kategori
krzysiec
12
«
Odpowiedź #4 dnia:
Październik 21, 2005, 15:53:20 »
mowie ze zrobilem wszystko jak opisali na stornie mibilne i jedne dzialaja a drugie nie ... i dlatego nie wiem co jes grane skoro jedne robie tak samo i dzialaja a drugie robie i nie ... wiec moze cos z plikiem uam jst nie tak ze nie czyta ikony ... nie wiem dlatego pytam
maspex
22
«
Odpowiedź #5 dnia:
Październik 21, 2005, 16:03:54 »
Miałem kiedyś taki przypadek pomogło zaciągnięcie nowego pliku i powtórne dodanie do POI
krzysiec
12
«
Odpowiedź #6 dnia:
Październik 21, 2005, 22:58:00 »
Ale skad wezme nowy plik ze zbiorem punktow restauracji kfc jak tylko na mobilne znalazlem
skamillo
2
«
Odpowiedź #7 dnia:
Luty 11, 2006, 12:34:41 »
równiez zauwazyłem ... na MDA III oraz MDA II dzieje się podobnie - po prostu ikony, które mają spację w nazwie nie wyświetlają się ... probowałem zmieniać nazwy na "bez spacji" i też nic to nie pomogło ...
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »