Linie kolejowe, a raczej ich brak.

• 3 Odpowiedzi
  • 900 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
Linie kolejowe, a raczej ich brak.
« dnia: Wrzesień 28, 2007, 13:56:54 »
Witajcie!

Czy jest gdzieś w ustawieniach AM4 wyświetlanie większej ilości szczegółów ?

Z tego co widzę to nie ma na mapach zaznaczonych wszystkich linii kolejowych (torów), zobaczcie zrzuty, przedstawiają wieś Czekanów koło Gliwic. Wieś leży na głównej trasie Gliwice - Tarnowskie-Góry, w tej wsi trasa przechodzi nad torami kolejowymi (most). I tu właśnie zaczynają się schody, ponieważ ten most jest remontowany od dłuższego czasu i trasa ta jest nieprzejezdna. Chciałem go zaznaczyć w odcinkach zablokowanych i ku mojemu zdziwieniu  :shock: w Automapie nie ma tam nawet torów, także i miejsca mostu dokładnie nie można zaznaczyć. Dodam jeszcze, że nie ma innej możliwości pokonania tych torów, pozostają jedynie objazdy zaczynające się w Gliwicach.

Tory nie pojawiają się nawet przy największym zbliżeniu.

A tak z zupełnie innej beczki to dziwne, że w Map24 w Czekanowie są nazwy ulic, a w Automapie 4 nie  :worried:

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: Linie kolejowe, a raczej ich brak.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2007, 14:53:42 »
Chciałem go zaznaczyć w odcinkach zablokowanych i ku mojemu zdziwieniu  :shock: w Automapie nie ma tam nawet torów, także i miejsca mostu dokładnie nie można zaznaczyć.

Niektórych torów (i ulic) to nawet w Erze nie znajdziesz  :evil:

A tak z zupełnie innej beczki to dziwne, że w Map24 w Czekanowie są nazwy ulic, a w Automapie 4 nie  :worried:

Bo Map24 ma mapy od Navteq'a, a AM od Geosystemu, w tej okolicy Navteq górą  :S

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2007, 20:54:09 »
[...] Wieś leży na głównej trasie Gliwice - Tarnowskie-Góry, w tej wsi trasa przechodzi nad torami kolejowymi (most). I tu właśnie zaczynają się schody, ponieważ ten most jest remontowany od dłuższego czasu i trasa ta jest nieprzejezdna. Chciałem go zaznaczyć w odcinkach zablokowanych i ku mojemu zdziwieniu  :shock: w Automapie nie ma tam nawet torów, także i miejsca mostu dokładnie nie można zaznaczyć. Dodam jeszcze, że nie ma innej możliwości pokonania tych torów, pozostają jedynie objazdy zaczynające się w Gliwicach.[...]

Dodaj ten punkt, aktywuję Ci bez torów :)

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2007, 10:06:34 »
Dodaj ten punkt, aktywuję Ci bez torów :)

Dzisiaj punkty wysłane do Miplo. Wyszły mi z tego dwa punkty, ponieważ jeden wskazuje miejsce znaku z zakazem ruchu (ok 1 km przed mostem), a drugi dokładny punkt remontu mostu.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2007, 18:17:57 wysłana przez Kolagi »