a ja dalej mam problem z miplosynciem. Po wczytanie POI AM ich nie widzi ... pisze "brak punktow POI". wersja AM 4.5.2. Pisalem du suportu miplo i stwierdzili ze to nie ich wina tylko AM, pisalem juz do AM to na razie bez odpowiedzi... zajebiscie... dalej nokia 330 bez synchronizacji.
Przerabiam ten problem z NavRoadem NR350, po synchronizacji i wczytaniu pliku nastepuje komunikat nieudana reorganizacja pliku POI po czym sam plik *POI przybiera wartośc domyślną i waży 12B, u mnie pomaga następujący sposób:
Wybieramy w AM domyslny plik POI, nastepnie synchronizujemy plik z MIPLO jako nowy i nazywamy go np. miplo.poi, po czym bez odpalania AM
kopiujemy go na PC i z powrotem nadpisując pliki na karcie/urządzeniu, nastepnie odaplamy AM i wczytujemy plik miplo.poi czy jak go tam nazwiemy.
UWAGI:
oczywiscie jest to sposób na piechotę i w zwiazku z tym musimy wyłaczyć automatyczną synchronizacje MIPLO, bo w przeciwnym razie nadpisze nam plik i bedziemy wpunkcie wyjścia, przy kazdej synchronizacji należy powtórzyć procedurę kopiowania na i z PC.
Rozwiązanie kulawe ale u mnie działa, support MIPLO został o tym rozwiązaniu jak i problemie przezemnie powiadomiony, wygląda na to że coś niedobrego dzieje się z plikiem przy synchronizacji/zapisie i dopiero przekopiowanie go naprawia (byc może jest to kwestia zdefragmentowania nośnika pamięci ale u mnie działo się to zarówno na karcie jak i wewnętrznej pamięci urządzenia)
Problem dotyczy chyba wyłącznie urzadzeń PNA