kopiowanie automapy na karte sd

• 11 Odpowiedzi
  • 10358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 04, 2005, 21:59:54 »
witam jak skopiować automape na karte,żeby było można w razie czego uruchomić ją z karty(np.wypadnie bateria i zostanie tylko liczyć na karte pamięci)czy potrzebny jakiś specjalny program,?jak to skopiować?

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2005, 00:45:25 »
Najlepiej ją odinstalować i zainstalować ponownie po prostu na karcie.

*

Offline bar7ek

• 291
    • http://gps.geosolutions.info
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2005, 01:00:19 »
zwykły backup zapisany na kartę powinien wystarczyć, a po padzie baterii wystarczy go odtworzyć (powinno działać)

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2005, 08:35:20 »
niestety po zapisaniu na karte i po padzie baterii wyskakuje niepoprawna kopia programu i nie można odpalić a po zainstalowaniu na karcie pamięci jest to samo,co jest?pomocy.backup zajmuje mi 1,74M a ikonka jest przy nim jak flaga windowsa,tylko że na białym tle i nie odpala mi sie moze ktoś poradzić krok po kroku?bardzo prosze mam dużo jazdy i właśnie ten problem.może potrzebny mi jakiś program do tego odpalenia tej automapy?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2005, 13:26:01 »
Istnieje specjalna wersja Automapy, ktora instaluje sie automatycznie po wlozeniu do palmtopa karty pamieci i nie wymaga ponownej rejestracji. Po prostu do "czystego" PDA wkladasz karte z AM i po chwili wszystko dziala. Nie jest ona jeszcze oficjalnie dostepna.

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2005, 13:53:41 »
Jakubie , jest to bardzo ciekawe ,napisz coś więcej.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 05, 2005, 13:59:19 »
a nie ma innej możliwości skopiowania terażniejszej am na karte?a w ogóle to jak odczytać backup z karty?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 05, 2005, 17:35:36 »
Zwykly backup systemu na karte i potem odtworzenie go z karty powinien zalatwic sprawe. Co do tej AM to nic specjalnie ciekawego nie potrafie napisac. Jest sobie po prostu AM zarejestrowana dla konkretnego palmtopa wgrana na karte z opcja "autorun". Gdy wlozysz karte to instalator automatycznie sie odpala i tworzy potrzebne klucze w rejestrze + skroty w menu start, instaluje plugin do ekranu Today i odpala Automape - i to chyba nawet bez resetu, bez niczego. Kiedy cos takiego bedzie oficjalnie dostepne? Tego to nie wiem.

Nie wiem czy czasem Jamicon nie sprzedaje Palmaxow z AM zainstalowana w ten sposob. Wiem ze jest jeszcze inna firma handlujaca palmtopami, ktora sprzedaje Mio 168 lub Acer n35 z taka Automapa.

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 05, 2005, 18:12:40 »
Ja mam w MIO168 automapę setting wgraną w moje dokumenty pocketa ,a resztę czyli mapy wgrane na Kartę SD . Następnie po rejestracji map i ustawieniu wszystkich opcji , wyciągam kartę SD z pocketa wkładam do czytnika kart na PC i kopiuje do utworzonego w tym celu folderu .
Następnie mogę na dowolna ilość kart SD całość skopiowac. Pocket nie rozróżnia tych kart i odpala AM bez ponownej rej. z tych skopiwanych AM. Oczywiście tylko w tym konkretnym pockecie.

[Dodano: 2005-10-05 18:18:31]
Można także skopiowaś automape setting na kartę SD i np. po twardym resecie i nie zrobieniu restore, AM uruchomi się w trakcie uruchamiania sama skopiuje do Moich Dok.pocketa AM setting. Wydaje mi się że to tak było.

[Dodano: 2005-10-05 19:30:46]
Nie napisałem jak uruchomiłem AM po twardym resecie . Wchodzi się do Eksplratora plików, następnie wybiera się kartę SD,  potem klika na folder AM ( nie na folder z AM setting) i klika na plik z ikonką AM tą ,którą można wkleić do Start Menu w Wind.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 07, 2005, 21:31:56 »
a jak uruchomić opcje autorun?

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 15, 2005, 01:46:27 »
Automapa zainstalowana w całości na SD. Wykonuję reegularne archiwum (Sprite Backup, bo w ActiveSync nigdy nie udało m się odtworzyć archiwum). Po twardym resecie i odtworzeniu archiwum wszystko działa jak poprzednio.

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 15, 2005, 20:50:10 »
witam.robert.mógłbyś mi krok po kroku opisać jak to zrobić,żeby odpalić po twardym resecie?będe bardzo wdzięczny.pozdrawiam i dziękuje.