Kolejny problem z AM - odtwarzanie śladu

• 3 Odpowiedzi
  • 1072 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« dnia: Marzec 31, 2005, 09:00:45 »
Cześć,
coraz bardziej denerwuje mnie ta AutoMapa. Zapisuję sobie ślad GPS. Wszystko niby ok, zapisał się i pokazuje go na mapie. Problem pojawia się podczas odtwarzania. Do pewnego momentu (parę km) jest ok i naraz odtwarzanie urywa się, pozycja pozostaje w miejscu, znika mały panelik < o > do przyspieszania lub zwalniania odtwarzania i koniec. Sądziłem, że to może coś z miejscem na które zapisuję ślad, ale już wszystkie przerobiłem i zawsze to samo. Spotkał się ktoś z takim bugiem?

Jarecki

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2005, 10:43:14 »
Może nie dokładnie to samo (choć problem przez Ciebie opisywany też u mnie występował):
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=14242

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2005, 10:50:18 »
Cytat: Moi
Może nie dokładnie to samo (choć problem przez Ciebie opisywany też u mnie występował):
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=14242

Ha, no właśnie. Z tymi komunikatami o wyjechaniu poza trasę, to wydaje mi się, że po prostu podczas odtwarzania trzeba także mu zadać odpowiednią trasę, taką jaka była podczas zapisywania śladu, bo ślad w/g mnie symuluje po prostu działanie GPS i jak masz aktualnie jakąś inną trasę, to podczas odtwarzania będzie krzyczał, że źle jedziesz. Chociaż moim zdaniem to głupi pomysł i już podczas odtwarzania powinna wczytywać się odpowiednia trasa.
A co do przerywania odczytu śladu - poradziłeś jakoś sobie? Ja tak mam od początku, myślałem, że nowa wersja coś poprawi, ale nie :(

Jarecki

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2005, 13:25:35 »
Cytat: Jarecki_b12
A co do przerywania odczytu śladu - poradziłeś jakoś sobie? Ja tak mam od początku, myślałem, że nowa wersja coś poprawi, ale nie :(

Kombinuję jak koń pod górę, zmieniam ustawienia, ale nic nie wychodzi. Przerywa mi w tym samym miejscu. Niestety nie pamiętam, czy nie wykonałem jakiejś akcji z PDA w tym momencie, bo przeprowadzałem różne eksperymenty w czasie tej podróży.