klopoty z punktami POI z bazy.

• 1 Odpowiedzi
  • 1074 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

klopoty z punktami POI z bazy.
« dnia: Styczeń 06, 2006, 11:53:11 »
wczesniej jakis czas jezdzilem na "cwiczebnej" 3,8 (nie bijcie), od tygodnia mam oryginal xl i problemy:
- wersje "cwiczebna odinstalowalem", hard-reset, potem instalka "na swiezo" sciagnietej swiezej wersji AM i map ze strony AM - rejestracja OK.
- potem sciagnolem sobie punkty z mobile poprzez ampiosync i :
1/ punkty sciagniete pierwotnie (np.suszarki) - dzialaja ok, wraz z dodanymi przeze mnie - dogralem dzwiek do katalogu Voices - OK, ikonki OK.
2/ dodlem kilka dni pozniej kilka kategorii - w "ulubionych" na stronie www mam ze wszystkie maja byc widoczne na mapie (w tym stacje BP, Shell) - i ich brak (ikonki pobralem) - co ciekawe - jak dodaje nowe punkty podczas jazdy - ikonki mi sie wyswietlaja - na innych stacjach - nie.
3/ kolejna zagadka: mam kategorie "Suszarki" - ikona ok, wylaczam jakiekolwiek ostrzeganie na tej kategorii i ..... ostrzeganuie mam wraz z podawaniem odleglosci (wylaczone !).

edit: wczytalem jeszcze raz plin uam i ... wszystko "gada" :)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Re: klopoty z punktami POI z bazy.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2006, 12:38:20 »
Cytat: "squonk"
2/ dodlem kilka dni pozniej kilka kategorii - w "ulubionych" na stronie www mam ze wszystkie maja byc widoczne na mapie (w tym stacje BP, Shell) - i ich brak (ikonki pobralem) - co ciekawe - jak dodaje nowe punkty podczas jazdy - ikonki mi sie wyswietlaja - na innych stacjach - nie.

Czy punkty z nowych kategorii w góle się wyświetlają (np. "zastępczą" ikonką AutoMapy)? Jeśli tak, to jest niezgodność nazwy kategorii z nazwą ikonki.
Jeśli w ogóle się nie wyświetlają, to sprawdź jaki plik UAM synchronizujesz (sprawdź jego nazwę w ustawieniach AMPOISync), a jaki masz uruchomiony (menu Szukaj/Punkty Użytkownika/Ikonka folderu ze strzałkami/Wczytany plik:???). Być może synchronizujesz (czyli dodajesz do niego nowe kategorie i punkty) inny plik, niż ten aktualnie używany przez AM.

3/ kolejna zagadka: mam kategorie "Suszarki" - ikona ok, wylaczam jakiekolwiek ostrzeganie na tej kategorii i ..... ostrzeganuie mam wraz z podawaniem odleglosci (wylaczone !).

Może masz zdublowaną tę kategorię - czyli istnieje również np. kategoria Punkty kontroli drogowej, która ma i prawidłową ikonkę (taką samą co suszarki), i prawidłowy dźwięk (również ten sam) oraz włączone do niej ostrzeganie.

edit: wczytalem jeszcze raz plin uam i ... wszystko "gada" :)

Ale to co wyżej i tak może być aktualne. ;)