Kiedy są korki to tylko z AM

• 5 Odpowiedzi
  • 1548 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline plnf

• **
  • 176
  • HTC HD2, SDHC 8GB, AM 6.5, navigon 7 na Symbian
  • Sprzęt: HTC HD2
Kiedy są korki to tylko z AM
« dnia: Maj 05, 2008, 10:27:23 »
Witam,

Dzięki AM zaoszczędziłem wczoraj prawie 45 min objazd Płońska genialny.

Pozdrawiam
HTC HD2 (ROM blackSideDown 1.09.23569 PLK), SDHC 8 GB,  AM 6.5, NAVIGON 7.0 na Symbian v60

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Kiedy są korki to tylko z AM
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2008, 10:34:04 »
To pokaż ślad lub zrzut z ekranu .
potrzebna zgoda

*

Offline hmm

• **
  • 181
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2008, 10:50:58 »
Witam,

Dzięki AM zaoszczędziłem wczoraj prawie 45 min objazd Płońska genialny.

Pozdrawiam

Napisz też jak to mzrobiłeś bo nigdy nie korzystałem z tej opcji (jezli mozesz oczywiscie)

*

Offline plnf

• **
  • 176
  • HTC HD2, SDHC 8GB, AM 6.5, navigon 7 na Symbian
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2008, 15:29:21 »
Witam,

Spróbuję rzucić trasę jeżeli ktoś mi wyznaczy program dla navroad'a do rzutów.

A co do używanie owej opcji  : Pilot włączony rysikiem lub palcem naciskam na wskaźnik kierunku (lub samochód...) i pojawia się ekran gdzie u mnie jest ikona objazdy po prawej dolnej strony, naciskam i wybieram długość objazdu. to wsio, AM w tym momencie oblicza trasę pokazując gdzie mam zjeżdżać lub dokąd zawrócić aby omijać korek.

Pozdrawiam 
HTC HD2 (ROM blackSideDown 1.09.23569 PLK), SDHC 8 GB,  AM 6.5, NAVIGON 7.0 na Symbian v60

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2008, 15:48:40 »
Jeżeli chodzi o korki to najlepsze Cb radio. W AM to taki bajer bardziej a sytuacja na drodze często się zmienia.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2008, 19:49:36 »
Samo CB Ci nie wystarczy. Sam to przerobiłem na drodze do Warszawy jakiś czas temu. Usłyszałem na CB o korku i łup klikam w opcję "Objazd 5 km". Patrzę a tu szok - program proponuje mi skręt i lekki niemal powrót, do tego duże koło. No to ja - jak to mądry Polak - jadę po swojemu "wizualnie" w inny skręt. Skończyło się tym, że za ok 2 km ten "mój" skręt wbił się spowrotem do drogi głównej, która dalej stała w korku. Wróciłem grzecznie do skrótu AM i dojechałem już bez dalszych przygód :)

Na obcych drogach bez AM samo CB nie jest takie proste - bo albo słuchasz opisu, albo jedziesz za innymi z CB   :grin:, albo oglądasz zwykłą mapę i kombinujesz.

Natomiast inna uwaga. U mnie jest jakiś chyba błąd (5.0.7). Klikam w objazd, wyznacza trasę - ok. Potem, gdy chcę wyłączyć objazd, klikam znowu w drogę, klikam Objazdy -> Kasuj objazdy. Niby droga wraca, ale za jakiś czas (Np. kilometr, dwa) zawsze mam jakiś dzwiny skręt pozostały w bok do pozostałej części tego objazdu. Za każdym razem zostaje mi taki babol.