kategorie dróg w AM 4.01

• 30 Odpowiedzi
  • 7348 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
kategorie dróg w AM 4.01
« dnia: Czerwiec 16, 2007, 22:33:38 »
No nareszcie skonczyły się komunie więc mogłem zająć się troche testami AM4.01
doszedłem po przejechaniu xxxx km do jednego wniosku drogi w porównaniu z AM 3.9 są zle skategoryzowane
pomimo ustawień ze program ma pomijac wszelkiego typu drogi gruntowe i parkingi oraz drogi wewnętrzne to i tak
przy trasie optymalnej gdzie pasek jest ustawiony na 50% miedzy krótką a szybką to i tak program puszcza w maliny nawet po drogach polnych
pomaga dopiero ustawienie w okolicach 75% ale praktycznie wtedy trasa optymalna nie różni się w 99 przypadkach na sto od trasy szybkiej
przy każdej próbie pokonania jakiejkolwiek trasy na ustawieniach 50% program próbował wypuścić mnie na manowce natomiast w drugim ustawieniu nigdy mnie nie kusił do grzechu.

A jak u was

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: kategorie dróg w AM 4.01
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 16, 2007, 22:46:34 »
U mnie jest dokładnie tak, jak piszesz.
Parę razy przeżyłem emocje związane z drogą na jaką wysłała mnie AM. Najpierw droga asfaltowa potem gruntowa utwardzona, później już nieutwardzona polna, na szczęscie jednak w końcu dojechałem znowu na asfalt. Trudno byłoby wymyślić taki skrót :) . Zrobiłem to raz dla sportu. W środku dnia i latem. Zimą mogłoby to skończyć się fatalnie (w pewnym miejscu nie było już jak zawrócić - zbyt wąsko). Trochę taki sport ekstremalny :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2007, 22:49:57 wysłana przez AMi »

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 16, 2007, 23:05:17 »
czyli wracamy do wersji iż do użytku tak jak w 3.9 jest tylko wersja trasy szybkiej

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2007, 00:41:27 »
optymalna skraca droge i rzuca na rozne sktoty tuz przy celu, ale mialem tez z siemitycz do siedlec, ze poscila mnie prawie przez pola, ogolnie mam zawsze ustawiona optymalna i tutaj ta optymalna to jednak nie to co kotka przy 3.9, bo tam to czesto trzeba liczyc sie ze trafimy na lesne dukty, osoatnio testowalem 4.01 na lesnych sciezkach i w sumie nie bylo zle, bo wieszosc drog jakimi jezdzilem to pokazywala, zdarzaly sie niedokladnosci, ale raczej nie czepiam sie o lesne drogi, bo grut, ze sa, kidys na TT to nawet centrum Bialegostoku nie bylo

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 17, 2007, 09:08:26 »
kidys na TT to nawet centrum Bialegostoku nie bylo

Heh, kiedyś to nie było Automapy :"P W tej chwili AM deklaruje 56% pokrycia PL (baza adresowa) a TT - 51% pokrycia (baza adresowa)
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 17, 2007, 10:51:07 »
wszystko w porządku tylko że jesli wykluczamy w ustawieniach drogi gruntowe, polne e.t.c to przy wyznaczaniu tras program nie powinien ich brac pod uwage,i tylko skierowac nas na nie w przypadku jesli brak innej mozliwosci. a w tym przypadku puszczani jestesmy na nie nawet w srodku trasy.
Dlatego wydaje mi sie ze albo niezbyt dobrze dziala wykluczanie w ustawieniach albo co bardziej prawdopodobne czesc dróg ma zlą kategorię
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2007, 10:54:03 wysłana przez plusfoto »

*

tramp

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 17, 2007, 11:06:43 »
kidys na TT to nawet centrum Bialegostoku nie bylo

Heh, kiedyś to nie było Automapy :"P W tej chwili AM deklaruje 56% pokrycia PL (baza adresowa) a TT - 51% pokrycia (baza adresowa)

[OT]
MSPANC
Panie kwieto, czy masz jakiś uraz na punkcie Auto Mapy? Tak sobie chodzisz po różnych wątkach i gdzie tylko można piszesz jaki to nicniemający :-[ soft. Strasznie nudny w tych swoich postach się zrobiłeś.

Paniusiu Kamo - prosimy o uważne zapoznawanie się wypowiedziami oraz ich znaczeniem
ps. tym razem jeszcze podpowiem Paniusi - goglujemy co to COMPARATIO, potem goglujemy co to debilne comparatio :))
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2007, 12:42:35 wysłana przez tramp »

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 17, 2007, 12:39:40 »
drogie panie i panowie prosze przeczytac temat watku i wypowiadac sie wylacznie w tej sprawie
pozdrawiam wszystkich nerwowych

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 17, 2007, 13:09:41 »
Chyba zawsze w AM (w starej i nowej wersji) było podobnie. Czyli jak nie było innej (lepszej)  to bez ostrzeżenia wybierała drogi spoza dozwolonej kategorii.
AP czy iGO po prostu nie liczą trasy i dają komunikat że "nie można wyliczyć trasy przy zadanych parametrach" - cytat z pamięci.

*

tramp

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 17, 2007, 13:19:14 »
proszę nie wprowadzać w błąd

iGO daje komunikat LECZ wylicza i normalnie obsługuje dalej taką trasę - najlepszy przykład proszę sobie zrobić do Wenecja City centre - wtedy ostrzega nas, że nie wjedziemy tą drogą no końcu bo ona jest zamknięta czy coś lecz trasę pięknie pokazuje i można jechać jak ktoś ma czołg :)))

proszę nie przyrównywać iGO do AP :)))
zachowanie iGO jest moim zdaniem optymalne - ostrzega lecz pozwala jeśli Użytkownik bardzo chce :))
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2007, 13:21:15 wysłana przez tramp »

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 17, 2007, 16:39:19 »
jak juz mówilem we wszystkich moich przypadkach  wyznaczenie trasy normalnymi drogami jest mozliwe a ich dlugosc porownywalna

najleprzy przyklad
trasa  514520/193257 start  512505/193350 koniec

proba 1 - suwak ustawiony na 50% i wyladujecie na drogach gruntowych i  polnych 

proba 2 - suwak ustawiony na 80% i dojedziecie bez problemu
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2007, 16:45:31 wysłana przez plusfoto »

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 17, 2007, 17:14:49 »
iGO daje komunikat LECZ wylicza i normalnie obsługuje dalej taką trasę - najlepszy przykład proszę sobie zrobić do Wenecja City centre - wtedy ostrzega nas, że nie wjedziemy tą drogą no końcu bo ona jest zamknięta czy coś lecz trasę pięknie pokazuje i można jechać jak ktoś ma czołg :)))

No nie...., w Wenecji to chyba gondolę a nie czołg  :D

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 17, 2007, 21:37:41 »
Witam wszystkich,
 U mnie kategoryzacja dróg działa prawidłowo i AM4 nie prowadzi przez drogi gruntowe, wyłączyłem to w następujący sposób: wchodzimy w menu,  ustawienia, trasy na dolnym suwaku ustawiam droga "gruntowa utrzymana" i drogi o tej klasie i gorsze mam pomijane przy wyznaczaniu trasu. Po wyznaczeniu trasy możemy sprawdzić jakiej kategorii drogi zostały użyte: z dolnego paska wybieramy trasę( ikonka A-B), następnie informacje - ukazują się punkty trasy która została wyznaczona, dalej na dolnym pasku wybieramy 4-ty ekran i mamy informację o kategorii użytych dróg.

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 17, 2007, 21:51:52 »
tez dlatego w pierwszym swoim poscie pisalem ze bardziej prawdopodobe jest ze sknocona jest kategoryzacja dró w mapach a nie działanie programu

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 17, 2007, 21:52:06 »
U mnie kategoryzacja dróg działa prawidłowo ...

Tak, Sławku, to co opisałeś działa prawidłowo, ale drogi na mapie są źle oznaczone.
Mam przykłady, że droga jest w rzeczywistości asfaltowa a mapa przedstawia ją jako gruntową.
Jak zaznaczysz nie używaj dróg gruntowych i gorszych, trasa nie zostanie podprowadzona przez taką drogę pomimo, że asfaltu nie zwinęli. ;D

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 17, 2007, 22:25:44 »
Zgadzam się z Tobą Bartku ale myślę że jeśli wyłączę drogi gruntowe to mam pewność że trasa nie będzie prowadziła takimi drogami a dla mnie jest to ważne ponieważ zetknąłem się z drogami asfaltowymi która jest szeroka na jeden samochód osobowy ( droga gruntowa utwardzona pokryta asfaltem na jakimś odcinku), prowadzi przez wioskę na której poruszają się wozy konne i traktory i aby przepuścić traktor albo wóz konny jadący z przeciwka muszę zjechać na pobocze i zatrzymać się lub jechać za takim pojazdem 20 km/h . Z tego powodu wolę być pewnym, że program nie poprowadzi mnie taką wąską drogą mimo że jest pokryta asfaltem a pobocze ma rowy lub jest pełne błota lub piachu i będę zadowolony że taka droga została zakwalifikowana do dróg gruntowych.

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 17, 2007, 22:27:45 »
to jeszcze pol biedy  gorzej jak na mapie widnieje droga drugorzedna lub miejska a w rzeczywistosci to droga pola lub kiepska gruntowa

przykłady - prosze
514803/193115 faktycznie gruntowa a widnieje jako miejska (Beskidzka) podobnie 514818/193058 (Okólna)

a najlepsza 514802/193109 (Koniakowska) tez niby miejska aja nazwał bym ja polna i to chyba za duzo powiedziane bo trawa w tym miejscu po kolana

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 17, 2007, 22:37:12 »
W jedną i drugą stronę boli.
Ja czasem potrzebuję prawie bezdroży a nie jechać xx km dookoła.
Oba typy błędów  trzeba prostować i aż dziwię się, że w v.3.9.7 drogi były lepiej skatalogowane.

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 17, 2007, 22:45:08 »
otoz to wyslalem im kilka tego typu uwag  zobaczymy co to da zasugerowalem im rowniez zeby choc troche porownali kategorie drog z mapami 3w

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 17, 2007, 22:48:46 »
A ja zastanawiam się nad tym czy czasem nie poinformować supportu o tym że chyba łamie prawo. Chodzi o to że nanosząc drogi lesne w jakiś sposób daje możliwość nawigowania po nich. A co najciekawsze istnieje ustawa o lasach która wyraźnie zakazuje jazdy po drogach leśnych no chyba że to drogi publiczne a nie każde mają status drogi publicznej. Więc po publicznych można tylko przejechać bez prawa do zatrzymywania się. A z własnego doświadczenia wiem że sporo jest dróg leśnych które nie są publicznymi i co wy na to? kurcze głupio by było gdyby któregoś z was AM pokierowała przez mój las. Bo ja za jazdę po lesie samochodem wystawiam bileciki o wartości 100 pln  ;D
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 17, 2007, 23:06:57 »
... czy czasem nie poinformować supportu o tym że chyba łamie prawo.

Nie łamie, wciąż jeszcze Ty decydujesz którędy pojechać i Ty za tą decyzję ponosisz odpowiedzialność.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 17, 2007, 23:07:19 »
kurcze głupio by było gdyby któregoś z was AM pokierowała przez mój las. Bo ja za jazdę po lesie samochodem wystawiam bileciki o wartości 100 pln  ;D
Jakieś zniżki dla forumowiczów?  ;D

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 17, 2007, 23:38:53 »
slavauskas- chyba chłopie trochę przeginasz! Pewnie nie widziałeś jeszcze nawigacji z uchwytem na rower? A może nie wiesz że z nawigacji korzystają również firmy zajmujące się transportem drewna? A czy nie może zdarzyć się sytuacja że ta droga będzie jedyną możliwością dotarcia np. do miejsca wypadku lub ewakuacji z zagrożonego jakimś kataklizmem terenu?
Pewnie o tym wszystkin nie wiesz mieszkając w środku lasu, no może z telewizji, ale przecież telewizja kłamie....  Aż strach pomyśleć co by było gdybyś dysponował władzą większą niż owe 100 - złotowe mandaty!
Tak że życzę powściągnięcia niezdrowych zapędów bo jak powiadają starzy górlale:
nadgorliwość jest gorsza od sraczki! (sorry za słownictwo ale to oryginał).
Pozdr.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 18, 2007, 00:54:18 »
Dla malkontentów: zobaczcie jakie jaja mają użytkownicy np iGO z mapami Polski...
ISTQB Certified Tester

*

Offline jgj

• 23
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 18, 2007, 03:09:23 »
Tak, Sławku, to co opisałeś działa prawidłowo, ale drogi na mapie są źle oznaczone.
Mam przykłady, że droga jest w rzeczywistości asfaltowa a mapa przedstawia ją jako gruntową.
Jak zaznaczysz nie używaj dróg gruntowych i gorszych, trasa nie zostanie podprowadzona przez taką drogę pomimo, że asfaltu nie zwinęli. ;D
dokładnie tak. mam parę takich miejsc gdzie jeżdżę, oczywiście cały czas drogami asfaltowymi, a właściwie ulicami w niewielkich miejscowościach , które w AM są zakwalifikowane jako gruntowe, żeby było śmieszniej droga gruntowa jest narysowana tylko w obrębie miejscowości, potem zamienia sie znowu w asfaltową.

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 18, 2007, 07:39:21 »
dokładnie tak. mam parę takich miejsc gdzie jeżdżę, oczywiście cały czas drogami asfaltowymi, a właściwie ulicami w niewielkich miejscowościach , które w AM są zakwalifikowane jako gruntowe, żeby było śmieszniej droga gruntowa jest narysowana tylko w obrębie miejscowości, potem zamienia sie znowu w asfaltową.
Tak  jak napisałeś JGJ, jest droga asfaltowa  nagle 500-800m przez miasteczko, zabudowania, droga gruntowa a następnie znowu asfalt, wynika to z tego że, droga przebiega przez teren dawnego PGR-u lub nadleśnictwa i do granicy PGR-u, nadleśnictwa odpowiada za jej stan Zarząd Dróg natomiast na pozostałym obszarze właściciel tego obszaru i dlatego taką drogę należałoby zakwalifikować do dwóch różnych kategorii, dlatego wolę aby nawet drogę asfaltową tego typu zakwalifikować do dróg gruntowych i chyba tak jest to zrobione w AM. Kto chce niech włączy drogi gruntowe i spodziewa się różnych niespodzianek a kto uważa że, powinien unikać takich dróg może je w 100% wyeliminować.

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 18, 2007, 08:37:55 »
slavauskas- chyba chłopie trochę przeginasz! Pewnie nie widziałeś jeszcze nawigacji z uchwytem na rower? A może nie wiesz że z nawigacji korzystają również firmy zajmujące się transportem drewna? A czy nie może zdarzyć się sytuacja że ta droga będzie jedyną możliwością dotarcia np. do miejsca wypadku lub ewakuacji z zagrożonego jakimś kataklizmem terenu?
Pewnie o tym wszystkin nie wiesz mieszkając w środku lasu, no może z telewizji, ale przecież telewizja kłamie....  Aż strach pomyśleć co by było gdybyś dysponował władzą większą niż owe 100 - złotowe mandaty!
Tak że życzę powściągnięcia niezdrowych zapędów bo jak powiadają starzy górlale:
Pozdr.
Widac jesteś typowym mieszczuchem nie mającym pojęcia o rzeczywistości.  Wiem że istnieje nawigacja na rower i nie tylko jednak miejscu w którym mieszkam ja takie cudo mam tylko ja. Jeszcze nie widziałem kogoś z nawigacją na rowerze w moim lesie a szkoda. Co do transportu drewna - uwierz mi mam dużo z tym wspólnego ale nikt z przewoźników z którymi pracuję nie ma nawigacji. To jeszcze na prowincji jest zwykłą zachcianką. Jesli droga jest jedyną która prowadzi przez las do jakiejś miejscowości wtedy ta droga jest drogą publiczną i możesz po niej jechać żaden problem. A w chwili kataklizmu zawsze bierze sie pod uwagę wyższość danej sytuacji. Lasy są państwowe a leśnicy sprawują nad nimi tylko nadzór. Ale gdyby ulegać opiniom takich pseudoturystów jak ty, to dawno już byłyby rozjeżdżone. W tamtym roku ukarałem jednego Warszawiaka który stwierdził że 100 pln to i tak niewiele a samochodu za 250 tyś nie zostawi na leśnym parkingu. Bez komentarza. A co do mandatów to akurat wszystko zależy od mojego widzimisię. U nas nie ma punktów jak w policji ani taryfikatora. A co do władzy to o dziwo w lesie mam zapewnione ustawowo większe prawa niż policja na drodze. A telewizje mam, szybki internet i w ogóle jestem na bieżąco z wszelkimi nowinkami stąd mam nawigacje co jak wspomniałem dla wieli moich znajomych jest fanaberią bo ludzie z prowincji maja większe zmartwienia jak chcesz to wejdź na moją www. Zobaczysz kim jestem i nim kolejny raz zaczniesz komuś ubliżać to trochę go poznaj. Bo nie wiesz jaki jestem a to że mogę wypisywać mandaty to nie znaczy że robię tylko to. W tamtym roku wypisałem 8 mandatów kredytowych i ok setki pseudoturystów pouczyłem - to tyle statystyki. A mandaty są tylko dla tych niereformowalnych takich jak ty co wydaje im się że jak państwowe to znaczy niczyje i wszytko tam wolno.
Napisane: Czerwiec 18, 2007, 08:31:31
kurcze głupio by było gdyby któregoś z was AM pokierowała przez mój las. Bo ja za jazdę po lesie samochodem wystawiam bileciki o wartości 100 pln  ;D
Jakieś zniżki dla forumowiczów?  ;D
Ja pójdę dalej - a może jakieś spotkanie terenowe forumowiczów. Oczywiście ja mogę coś takiego zorganizować. NP pod hasłem z GPSem na grzyby.
 ;D
Napisane: Czerwiec 18, 2007, 08:33:07
Pozdr.
I jeszcze jedno bo zapomniałem gdybyś miał pojęcie o czym piszesz zaczynając polemikę to wiedziałbyś że wszelkie służby wykonujące swoje obowiązki służbowe maja prawo jeździć po lesie. Np raz spotkałem policjanta na grzybach i ten tak sie tłumaczył że szok. Po prostu ma świadomość że łamie prawo. Innym razem kontrolując jedną Warszawską taksówkę okazało się, ze to Policja mieli jakąś akcje tego dnia nawet helikopter lądował niedaleko mojej leśniczówki na lesnej polanie. Bo miał takie prawo wykonując obowiązki służbowe.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2007, 08:46:32 wysłana przez slavauskas »
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 18, 2007, 09:22:34 »
A ja zastanawiam się nad tym czy czasem nie poinformować supportu o tym że chyba łamie prawo. Chodzi o to że nanosząc drogi lesne w jakiś sposób daje możliwość nawigowania po nich. A co najciekawsze istnieje ustawa o lasach która wyraźnie zakazuje jazdy po drogach leśnych no chyba że to drogi publiczne a nie każde mają status drogi publicznej. Więc po publicznych można tylko przejechać bez prawa do zatrzymywania się. A z własnego doświadczenia wiem że sporo jest dróg leśnych które nie są publicznymi i co wy na to? kurcze głupio by było gdyby któregoś z was AM pokierowała przez mój las. Bo ja za jazdę po lesie samochodem wystawiam bileciki o wartości 100 pln  ;D

pozartowac mozna

Pozdr.

a robienie z tego afery przypomina mi dwóch panów K

przypominam post powyzej - temat to kategorie dróg w AM 4.01

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 18, 2007, 09:25:39 »
....

- Po pierwsze to odbiegacie od tematu.

- Po drugie, to slavauskas masz wiele racji że w lesie Ty jest prawem.

- Po trzecie to  troszkę uważaj z tymi mandatami i legitymowaniem,
bo potem rodzina może Cię bezowocnie długo szukać.

- Po czwarte, to widać trafiłeś na gamonia, a nie Policjanta,
no i nie zadzieraj z nimi, bo potem mogą sobie na tobie odbić jak z lasu wyjedziesz,
a jak się chce psa uderzyć to kij się zawsze znajdzie.

- Po piąte, to zajmij się prawdziwymi kłusolami i tymi co wywrotki śmieci do lasu wywożą,
a nie tymi co Ci dwa grzyby podprowadzą.

- Po szóste, to masz tam na fotkach zajefajną wiewiórkę.

- Po siódme, to wybacz, ale te grafiki są jednak kiepskie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2007, 09:29:23 wysłana przez Powhatan »

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 18, 2007, 09:27:32 »
Dla malkontentów: zobaczcie jakie jaja mają użytkownicy np iGO z mapami Polski...

Hmm.. raczej nie mam żadnych jaj z mapami iGO.... i jestem zadowolony z tej nawigacji. Z AM zresztą też jestem zadowolony, ale z wersji 3.x, z 4 narazie się wstrzymuję...