Kategoria: "Radary stacjonarne"

• 6 Odpowiedzi
  • 1757 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« dnia: Maj 02, 2005, 22:36:20 »
Witam,
Bardzo proszę osoby, które aktywnie uczestniczą w budowaniu POI na mobilne.net, o doprecyzowanie informacji, jakie urządzenia do pomiaru prędkości, zawiera kategoria POI - "Radary stacjonarne" na stronie mobilne.net.? Pozdrawiam.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2005, 00:21:38 »
AFAIK - nie ma takiej kategorii.

Jeśli chodzi o "Fotoradary stacjonarne", to w przypadku POI wprowadzonych przeze mnie są to obiekty przypominające (przynajmniej mnie) szpacze budki, tyle że metalowe.

Nic bardziej mądrego ja nie potrafię o nich powiedzieć. W szczególności jakież to zdobycze techniki zainstalowano wewnątrz.
Dodam tylko, że w 90 przypadkach na 100 mój antyradar (bardzo czuły) milczy podczas mijania budek, znak że w środku pusto.

BTW - mógłbyś swoje pytania formułować bardziej wprost? Bo chyba nie o taką odpowiedź Ci jednak chodziło?

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 03, 2005, 02:41:10 »
Cytat: Moi (Adam Kubicki)
Jak to!? Nie rozumiem? Przecież wchodząc w "Katalog publiczny" mam, nazwijmy to: grupę "Policja i patrole", w której jest wyraźnie napisane => Zobacz kategorie (4) Więc oglądam te kategorie i jest ich (kategorii) faktycznie 4. Na pierwszym miejscu (z Lp. 1) jest kategoria Fotoradary stacjonarne i ta mnie tylko i wyłącznie interesowała i tylko tą kategorię dodałem do ulubionych. Dlaczego więc twierdzisz, że takiej kategorii nie ma ??? Nie wdając się jednak w nazewnictwo, chciałem dowiedzieć się, co faktycznie kryje ta kategoria? Byłem przekonany, jak sama nazwa wskazuje, że będą tam (jak bardzo trafnie to nazwałeś) metalowe "szpacze budki", bo o to mi tylko chodziło. Nie interesują mnie "suszarki", fotoradary na trójnogach czy inne wynalazki, które gdzieś się pojawiły i już więcej w tym miejscu mogą się nie pojawić. Dla mnie najistotniejszą informacją jest informacja, że zbliżam się do nieznanego mi fotoradaru stacjonarnego, gdzię mogę się liczyć z tym, że prawie na 100% otrzymam kosztowną, twarzową fotkę ;) Niestety, wybranie kategorii "Fotoradary stacjonarne", skutkuje (chyba?) ściągnięciem pliku zawierającego wszystko, co związane jest z radarem policyjnym. Sprawdziłem we własnej dzielnicy w Wa-wie i na codziennej trasie, że w miejscu gdzie miał być (wg zainstalowanego pliku w AM), fotoradar stacjonarny, była zatoczka, gdzie kiedyś widziałem radiowóz, a w drugim, było to miejsce gdzie pojawia się fotoradar przenośny, ale tylko w sezonie i z reguły w weekendy.
Cytat: Moi (Adam Kubicki)
Dodam tylko, że w 90 przypadkach na 100 mój antyradar (bardzo czuły) milczy podczas mijania budek, znak że w środku pusto.
Oj, tak do końca bym się z Tobą nie zgodził....
Pozdrawiam.

*

Offline some0NE

• 359
  • Sprzęt: iPhone 3G [16GB] / Nokia E71 / Holux GPSmile 60 (Palmax GPS)
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2005, 15:48:39 »
kolego...

jezeli chodzi o nazewnictwo, to w temacie napisales Radary a pozniej uzywasz okreslenia Fotoradary :P
some0NE

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2005, 16:21:33 »
Cytat: some0NE
jezeli chodzi o nazewnictwo, to w temacie napisales Radary a pozniej uzywasz okreslenia Fotoradary

No, fakt! Mój błąd i moje przeoczenie, ale to i tak nie zmienia postaci rzeczy, że z treści mojego postu dość jasno wynika, o co pytałem, a takie "łapanie" za słówka do niczego nie prowadzi i nie naprawia sytuacji błędnie wprowadzanych POI do kategorii "fotoradary stacjonarne".

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 04, 2005, 09:37:19 »
Mam podobne doświadczenia z budkami, też nie pika anty a czuły jest jak żyleta. Nawet myślałem że elektronika zostanie włażona tam  później, ale  przyuważyłem że moja ulubiona budka zaczyna rdzewieć, czyli może tego nie doczekać.

Autorus

Cytat: Moi

quote]

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 04, 2005, 15:32:38 »
Zawartość w budkach jest "ruchoma" bo ilość budek jest zdecydowanie większa od "wkładów". Dlatego czasami wykrywacz się odzywa, a czasem nie.