Jest nowy MiploSync - 1.7.0.4

• 4 Odpowiedzi
  • 2780 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline chola

• 253
Jest nowy MiploSync - 1.7.0.4
« dnia: Październik 26, 2009, 01:01:32 »
Jak w temacie. Zmiany:
- obsługa AutoMapy 6.0.0
- poprawki dotyczące nawiązywania połączeń GPRS/UMTS
- obsługa nowych dostępnych rozdzielczości
- zmieniona obsługa wykrywania rozdzielczości (DPI) ekranów
- poprawka dla Samsung Omnia SGH-i900
- poprawka przekazywania bieżących parametrów MiploLoc
- rozbudowano status synchronizacji

*

Offline ererce

• **
  • 175
Odp: Jest nowy MiploSync - 1.7.0.4
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2009, 23:46:51 »
Na Omni w tej wersji zaczelo mi sie dziac cos dziwnego. Przy wylaczonej AM 6.0 beta co noc system probuje sie polaczyc z internetem i rano znajduje komunikat o zlej konfiguracji polaczenia. Co ciekawe Miplo uruchomione manualnie, albo z AM dziala poprawnie. Problemem jest tylko te automatyczne nocne laczenie sie.

Czy ktos zauwazyl cos podobnego?

*

Offline latonio

• *
  • 65
  • Sprzęt: B7350 Omnia Pro 4, Lark FB 35.8, Nokia Lumia 920
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 05, 2009, 10:45:45 »
Na Omni w tej wersji zaczelo mi sie dziac cos dziwnego. Przy wylaczonej AM 6.0 beta co noc system probuje sie polaczyc z internetem i rano znajduje komunikat o zlej konfiguracji polaczenia. Co ciekawe Miplo uruchomione manualnie, albo z AM dziala poprawnie. Problemem jest tylko te automatyczne nocne laczenie sie.

Czy ktos zauwazyl cos podobnego?
Zatem zrób tak:. Otwórz Miplo, wejdź w zakładkę Sync, w oknie Synchronizacja, w polu POI+Miplo Traffc otwórz dostęne opcje i zaznacz wyłączone. To samo przy MiploLoc. Zapisz ustawienia i po kłopocie.

*

Offline chester83

• 3
  • Sprzęt: Asus A686 + AM 5.5.3
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2009, 22:27:59 »
Witam,

Ja za to nie mogę tego za nic zainstalować.
Jak wcześniej się udawało (choć zawsze w bólach) to teraz ni w te ni wewte. Mam Asus'a A686.

Odpalam instalacje, wybieram że na PocketPC, akceptuję warunki, mam komunikat że jest już zainstalowany (bo mam 1.7.0.2), daję tak, wysyła plik do urządzenia.
Na urządzeniu pyta o lokalizację, więc daję Karta SD (miejsca wolnego od groma), paseczek ładnie idzie do końca i komunikat że "Nie można zainstalować Miplo MiploSync". I proponuje ponownie wybór lokalizacji Urządzenie / KartaSD. Cokolwiek nie wybiorę to od razu mam "Instalacja Miplo MiploSync.CAB nie powiodła się.". I na tym koniec. Próbowałem też odrazu na Urządzenie ale bez powodzenia.

Nie pomaga też odinstalowanie aplikacji (w tym miejscu gdzie mówi, że już zainstalowany i czy kontynuować daję NIE) i mogę odznaczyć Miplo na liście moich programów. Nic to nie daje, bo po ponownym uruchomieniu instalacji znów mówi że już jest.
Nie pomaga też ręczne wyrzucenie katalogu z "Program Files" - takie same wyniki instalacji.

Wcześniej też nie było bezproblemowo (taki sam błąd "Instalacja nie powiodła się"), ale po ręcznym usunięciu programu z karty szło już gładko.

Ma ktoś z Szanownych Kolegów jakiś pomysł?  :-|

Problem rozwiązany
Przyczyną okazał się plik exe w katalogu \Windows\Autostart o nazwie MiploStartup, ale on uruchamiał tylko usługę MiploService której normalnie w systemie nie widać. A czyściłem już rejestr, próbowałem zatrzymać tą usługę Miplo i nic. Po usunięciu startowego pliku - instalacja gładziutko :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2009, 00:18:55 wysłana przez chester83 »

*

Offline klason

• 21
  • Sprzęt: Modecom MX4 + SDHC 32GB
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2010, 17:02:35 »
Przyczyną okazał się plik exe w katalogu \Windows\Autostart o nazwie MiploStartup, ale on uruchamiał tylko usługę MiploService której normalnie w systemie nie widać. A czyściłem już rejestr, próbowałem zatrzymać tą usługę Miplo i nic. Po usunięciu startowego pliku - instalacja gładziutko :)

To się powinno znaleźć w jakimś FAQ.
Dzięki :)
mój nick na Miplo: 12groszy